Hétfőn jelöl miniszterelnököt Mádl Ferenc

Vágólapra másolva!
Egy órán át tartott szerdán Gyurcsány Ferenc kormányfőjelölt és Mádl Ferenc köztársasági elnök megbeszélése. A találkozón Mádl kérdésére Gyurcsány közölte: felkérés esetén vállalná a miniszterelnökséget. Az államfő a kormányprogram részleteiről érdeklődőtt, és azt ígérte, hogy hétfőn megbízza a koalíció jelöltjét a kormányalakítással.
Vágólapra másolva!

Egy rövid összefoglaló keretében ismertette Gyurcsány Ferenc kormányfőjelölt a koalíciós pártok programját Mádl Ferenc köztársasági elnök kérésére. Az államfő egy-egy ponton a részletek után érdeklődött - mondta Gyurcsány Ferenc az egyórás megbeszélést követően, a Sándor-palotában.

A beszélgetés végén Mádl Ferenc megkérdezte: vállalná-e Gyurcsány a miniszterelnöki megbízatást. A kormányfőjelölt erre határozott igennel felelt.

Hivatalosan 25-én, szombaton jár le Medgyessy Péter megbízatása. Ezt követően ügyvezetővé válik a kormány. Az államfő ígéretet tett arra, hogy az ezt követő első munkanapon, 27-én felkéri a miniszterelnök-jelöltet. Addig azonban nem mondja ki Mádl, ki lesz az - tette hozzá Gyurcsány.

A kormányfőjelölt sportminiszter az egyéb kérdéseket azzal hárította el, hogy a Sándor-palota nem a megfelelő hely a politikai és szakmai viták, találgatások kifejtésére.