Orbán támogatja az MSZP 2002-es vállalásait

Vágólapra másolva!
"Támogatjuk azt a kormányfőt, aki a 2002-es vállalásokat teljesíti" - mondta Orbán Viktor az államfővel folytatott beszélgetés után. A Fidesz elnöke szerint Magyarország ma kormány, miniszterelnök és biztonságos alkotmányos berendezkedés nélkül van.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke közel egyórás megbeszélést folytatott a kormányfőváltásról Mádl Ferenc köztársasági elnökkel. Az államfő ugyanis a kormányfőjelölés előtt valamennyi parlamenti párt vezetőjével konzultál, kikéri a véleményüket.

A találkozó után Orbán azt mondta, hogy pártja szerint Magyarország ma "kormány, miniszterelnök és biztonságos alkotmányos berendezkedés nélkül van". "A bizonytalan helyzet felszámolása érdekében csak a koalíciós pártok és az államfő tehetnek valamit, ebben én nem tudok segíteni" - jelentette ki Orbán Viktor, aki hozzátette: a Fidesz álláspontja változatlan, parlamenti választás nélkül nem képzelhető el a jövő. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az előre hozott választás kérdése nem merült fel az államfővel való beszélgetés során.

A Fidesz szerint a bizonytalanság felszámolásához olyan koalíció kell, amely teljesíteni tudja a 2002-es kormányprogramot. "Személyi kérdésekkel nem foglalkozunk, azt a személyt viszont támogatjuk, aki a 2002-es vállalásokat teljesíti" - mondta a Fidesz elnöke, aki több pozitívumot lát már, ilyen például a lakástámogatási rendszer kibővítése. Orbán ugyanakkor felhívta a figyelmet az aggasztó jelekre, ilyen szerinte például a privatizáció folytatása.