Részben leégett egy régi mozi Nagykanizsán

Vágólapra másolva!
Szombaton éjszaka fél egykor bejelentés érkezett a nagykanizsai rendőrkapitányságra, miszerint a Rozgonyi úton lévő régi mozi épülete, illetve annak tetőszerkezete lángokban áll. Kiderült: az épületet két fiatalkorú fiú gyújtotta fel véletlenül.
Vágólapra másolva!

A tüzet az egyik feltételezett okozó, egy fiatalkorú helybeli fiú édesanyja jelentette be a nagykanizsai rendőrkapitányságra szombat éjjel. A fiatalkorú fiú szintén fiatalkorú társával együtt a használaton kívüli épületbe egy nyitott ajtón keresztül jutott be pénteken nem sokkal éjfél előtt. A sötétség miatt egy meggyújtott cirokseprűvel világítottak, majd miután végigjárták az épületet, távoztak onnan. Ezt követően vették észre, hogy az egyik ablakon tűz fénye szűrődik ki. Mivel a tüzet nem sikerült eloltaniuk, egyikük édesanyján keresztül értesítették a tűzoltókat.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányságon nyomozást indítottak a körülmények tisztázása érdekében. A keletkezett kár nagyságának megállapítására műszaki szakértő bevonására is sor kerül - áll az ORFK honlapján.