Megtámadtak egy taxist Fejér megyében

Péntek hajnalban pénzének és értékeinek átadására kényszerített egy taxisofőrt egy fiatalember. A két férfi között dulakodás tört ki, mindketten megsebesültek, de a rablónak végül sikerült elmenekülnie a taxis pénzével.

Pénteken, hajnali öt óra körül vett fel egy fiatalembert a székesfehérvári vasútállomásnál az a taxis, akire nem sokkal később rátámadt utasa. Az utas a hátsó ülésére szállt be, a sofőr mögé, majd Emmaróza település térségében, a 7-es főúton egy fegyvernek tűnő eszközzel kényszerítette a taxist pénzének és értékeinek átadására. A már álló autóban a sofőr átadta értékeit és kiugorva az ülésből, menekülni próbált.

A rabló szintén ki akart szállni az autóból, amikor a taxisofőr dulakodni kezdett vele. Megpróbálta leszerelni a támadót, miközben a kézfejére többször rácsukta az ajtót, illetve megsebesítette a rabló arcát. A fiatalember végül a taxis pénzével együtt, gyalog menekült el a helyszínről.

A dulakodás közben a fegyver a támadó kezéből kiesett és az autó alá esett. A helyszíni szemle során azonban kiderült: nem valódi, hanem játék pisztoly volt. A taxis a dulakodás során súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.