Egy házaspár vitte el a 3 milliárdot

Felvették a hárommilliárdos lottónyereményt. A hatalmas összeget egy magyar házaspár markolhatta fel. A magukat fiatalos házaspárként jellemző győztesek még soha nem nyertek semmilyen szerencsejátékon, holott folyamatosan próbálkoznak. Kiderült: a nyereményből névtelenül kívánnak adakozni szegényeknek és kórházaknak.

Jelentkezett a 29 millió forint híján hárommilliárdos lottónyeremény tulajdonosa, egy magyar házaspár. A nyertesek Nagykanizsán átutazóban vették, és adták fel a győztes szelvényt. A pár véletlenszerűen játszotta meg a számokat. A sorsolást általában nézni szokták, most azonban nem volt rá módjuk, így csak két nappal később, egy lottózóban értesültek szerencséjükről.

 

A házaspár húsz éve lottózik rendszeresen, általában két játékot fizetnek be, ezen a héten azonban három mezőt töltöttek ki a lottószelvényen. Az ötöslottón kívül több játékban is részt szoktak venni, de korábban soha semmit nem nyertek.

 

A győztesek nagyvonalakban már eldöntötték, hogy mire költik majd a hatalmas pénzt. Többek között tervezik, hogy adakozni fognak kórházaknak, szegényeknek alapítványokon keresztül, névtelenül.

 

A Szerencsejáték Rt. két munkatársa, akiket szigorú titoktartási szerződés köt, találkozott a házaspárral, a pénz átutalása után azonban a cég megszakította a kapcsolatot a nyertesekkel, ezért nem érdemes a társasághoz támogatási kérelmeket küldeni - mondta a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója, Somorai László. A nyertesekkel kapcsolatos, nyilvánosságra hozott információkat maguk adták meg, amikor válaszoltak a társaság által összeállított anonim kérdőívre.

KAPCSOLÓDÓ CIKK