Mádl után Bárándy a legnépszerűbb

A köztársasági elnök után Bárándy Péter igazságügy-miniszer a legnépszerűbb, megelőzve elődjét, Dávid Ibolyát - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása alapján. A lista végén Csurka István, a MIÉP elnöke áll.

A politikusok többségének kedvező a megítélése - derül ki a Szonda Ipsos közvélemény-kutató legújabb népszerűségi listájáról. A Népszabadság által közzétett kutatásban 23 politikusból mindössze hétnek alacsonyabb az indexe 50-nél, és közülük is csak három ember megítélése tekinthető igazán negatívnak.

A lista elején lévő Mádl Ferencet Bárándy Péter új igazságügy-miniszter követi, alig megelőzve elődjét, Dávid Ibolyát. A lista negyedik helyén Medgyessy Péter miniszterelnök.

Az új kormány legismertebb tagjai - a miniszterelnökön kívül - Kovács László és Csehák Judit. László Csaba és Juhász Ferenc neve kevéssé ismerős, róluk csak minden harmadik választópolgár tud határozott véleményt mondani. Az elmúlt néhány hónapban Szili Katalin ismertsége nőtt leginkább.

A Fidesz frontemberei közül csak Orbán Viktor megítélése kedvezőbb most, mint a választások előtt. A többiek megítélése negatív irányba változott.

A lista végén állók: Csurka István, Kövér László és Thürmer Gyula.