Rosszul lett a tárgyaláson a Nyugati téri robbantó

Vágólapra másolva!
Rosszul lett a zárt ajtók mögött megkezdett tárgyaláson a Nyugati téri robbantó, ezért szerdán félbe kellett szakítani a tárgyalást. Az ügy várhatóan március végén, április elején folytatódik. A fiatalember hátizsákjában tavaly nyáron robbant fel egy házilag összeállított anyag a budapesti 6-os villamoson, a Nyugati téren.
Vágólapra másolva!
Fotó: Fábián Évi
A bíróságra érkező fiatalember és ügyvédje, Kása Gábor

Elnapolták a tárgyalást a Nyugati téri robbantó ügyében szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, mert a vádlott rosszul lett. Ügyvédje szerint védence nem evett sem előző este, sem ma reggel, ezért olyan állapotba került, hogy a tárgyalást nem lehetett folytatni. Az ügy várhatóan március végén, április elején folytatódik.

A Nyugati téri robbantó ügyét szerdán zárt ajtók mögött kezdték tárgyalni a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vádirat ismertetése után a vádlott és védője kérésére zárt tárgyalást rendelt el a bíró, a sajtó képviselőinek el kellett hagyni a tárgyalótermet. A robbanóanyaggal való visszaéléssel és gondatlan közveszély okozással vádolt T. Tamás nem járult hozzá, hogy fényképfelvételek készüljenek róla, a bíróságra kapucniban érkezett.

A fiatalember hátizsákjában tavaly augusztus 25-én robbant fel egy házilag összeállított anyag a budapesti 6-os villamoson, a Nyugati téren. A robbanásban a fiatalemberen kívül hét utas megsérült - mindannyian nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A vádirat szerint T. Tamás tudatában volt annak, hogy a hátizsákjában lévő robbanóanyagok hőre, ütésre, lökésre, vagy hirtelen mozdulatra működésbe léphetnek és súlyos következményekkel járó robbanást idézhetnek elő. Ha flakonokban lévő andó nevű robbanószer is működésbe lép, akkor ez lényegesen súlyosabb következményeket okozott volna - mondta a vádiratot ismertető ügyész.

A fiatalember korábban beismerő vallomást tett és azt mondta, hogy azért tartott magánál robbanószereket, hogy az ellene irányuló támadásokat kivédhesse, ezért szerzett be egy flóbertpisztolyt is.

Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője még korábban az MTI-nek elmondta: a vádban szereplő bűntettért kettőtől nyolc évig, a vétségért három évig terjedő szabadságvesztés róható ki. Bodnár Zsolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője tavaly augusztusi tájékoztatása szerint a fiatalember hátrányos helyzetű családból származik, és a való világot neki a világháló jelentette, ahol előbb számítástechnikai, majd vegyészeti honlapokkal ismerkedett.