Mindent beismert a Nyugati téri robbantó

Vágólapra másolva!
Besimerő vallomást tett a Nyugati téren robbantó fiú. A rendőrök a vallomás alapján közveszélyokozással és robbanószerrel való visszaéléssel gyanúsították meg. Megállapították azt is, hogy véletlenül robbant fel a T. Tamásnál lévő vegyület, amikor hirtelen felkapta a hátizsákot. A fiú védekezni akart a szerrel, mert korábban többször megverték.
Vágólapra másolva!

T. Tamást jelenleg kórházban kezelik, mert megsérült, amikor a hátizsákjában szállított vegyület felrobbant a Nyugati téren, a hatos villamoson. A rendőrök kedden délelőtt kihallgatták, a fiú részletes beismerő vallomást tett. A BRFK nyomozói robbanóanyaggal való visszaéléssel és közveszélyokozással gyanúsították meg, és kezdeményezték az ügyészségnél előzetes letartóztatását.

A tanárok bosszantása miatt járt iskolába a Nyugati téri robbantó/itthon/20030826atanarok.htmlElőzetes letartóztatásba kerül a Nyugati téri robbantó/itthon/20030826kedden.html

A rendőrök a gyanúsított lakókörnyezetében folytatott adatgyűjtés során megállapították, hogy a fiút korábban több támadás érte. Ezekben az esetekben a gyanúsított nem tett feljelentést. T. Tamás a bántalmazások során magát megvédeni nem tudta, ezért úgy gondolta, hogy egy sajátos védekezési formát választ: vásárolt Budapesten egy flóbertpisztolyt, és emellett internetről letöltött receptek alapján robbanóanyagot állított elő.

Hétfőn vonattal a Keleti pályaudvarra érkezett, ahonnan átgyalogolt a Blaha Lujza térre, majd felszállt a hatos villamosra. A villamoson leült, táskáját a lába közé a földre tette, majd, mikor a Nyugati pályaudvarhoz ért - ahol könyvet akart vásárolni -, hirtelen fölkapta a hátizsákját, melyben a gyúlékony elegy felrobbant. A fiú a rendőrség szerint nem szándékosan idézte elő a robbanást.

A gyanúsított lakásán lefolytatott házkutatás során 50 gramm már elkészített elegyet, valamint másfél kiló robbanóanyag elkészítésére alkalmas vegyületet foglaltak le a BRFK munkatársai.