Már melegítik a budai fűtött szobrokat

Vágólapra másolva!
Csütörtök délután adták át a felújított Móricz Zsigmond körtéren azokat a hatalmas kavicsokat formáló szobrokat, melyeket a téli hónapokban belülről folyamatosan melegen tartanak. A járókelők nekidőlhetnek a szobroknak, vagy akár rájuk is fekhetnek.
Vágólapra másolva!

Már melegítik a főváros első fűtött térkavicsait, melyeket ma 17 órakor adtak át a járókelőknek. A felújított Móricz Zsigmond körtéren ipari formatervezők óriási Duna-kavicsokhoz hasonlító szobrokat állítottak fel, melyekben - csöveken keresztül - forró víz áramlik, így melegedni lehet mellettük. A járókelők nekidőlhetnek a szobroknak, vagy akár rájuk is fekhetnek. Szöllőssy Barbara formatervező az [origo]-nak elmondta, úgy tudják, hogy a világon először Budapesten lesznek fűtött szobrok. A tervezők azt remélik, hogy ha a szobrok népszerűek lesznek, akár külföldről is kapnak megrendelést. A körtéren felállított három szobrot addig fűtik, amig a távfűtési szezon tart.

A formatervezők, Szöllőssy Barbara és Pyka Zsolt egy két évvel ezelőtt kiírt nemzetközi designpályázatra készítette el a melegíthető kövek tervét, amely akkor második helyezést ért el.