Osztozik Rogán a kormánnyal a honlapcímen

Vágólapra másolva!
Rogán Antal fideszes képviselő öt perc alatt megegyezett Braun Róbert helyettes államtitkárral az europaterv.hu címről. Rogán ingyen átengedte az eurapaterv.hu-t, viszont megtartotta az europa-terv.hu-t. A két címen egyszerre jelenhet meg a kormány és az ellenzék véleménye az Európa-tervről.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal fideszes képviselő tulajdonában volt az elmúlt évben az europaterv.hu és az europa-terv.hu domaincím. Azután jegyeztette be őket egy baráti cégen keresztül, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök meghirdette az Európa-terv nevű beruházási programot. Rogán február 17-én - Medgyessy évnyitó plenáris beszéde után egy nappal - akart bemutatni egy honlapot, amelyen az ellenzék véleménye jelent volna meg az Európa-tervről.

Braun Róbert, a Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkára ugyanakkor úgy vélte: az Európa-terv a kormány szellemi tulajdona, így őket illeti a domainnév. Az ellenzéki politikusnak írt levelében közölte: ha Rogán nem engedi át a domaint, az Internetszolgáltatók Tanácsának választott bíróságához fordulnak.

Rogán hétfő délután találkozott Braun Róberttel a Parlamentben, ahol hivatalosan átengedte az europaterv.hu domaint. Rogán nem kért pénzt a domain átengedéséért. A megbeszélés előtt, a miniszterelnöknek elküldött levelében egyedül azt kérte, hogy a honlapon az ellenzék véleményét is olvasni lehessen. Braun közölte: a domainnév alatt egy a lakosság tájékoztatását célzó honlapot működtetnek majd.

Rogánnak ugyanakkor lesz lehetősége megjeleníteni a véleményét, mert az europa-terv.hu címet megtartotta magának. Azaz a kötőjeles változaton ő döntheti el, hogy mi legyen, ráadásul az Európa-terv eredeti helyesírásának ez a változat jobban megfelel, mint a kormánynak átengedett változat. Rogán február 16-ával mondott le az europaterv.hu-ról, ekkor lesz az első rendes plenáris ülésnap, amikor napirend előtt felszólal a miniszterelnök is. Így várhatóan egy napon, február 17-én indul el a kormány és Rogán honlapja is az Európa-tervről.

A Fidesz az utóbbi időben rendszeresen él az internetes kampány lehetőségeivel. Néhány héttel ezelőtt a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas már elindított egy kormányt gúnyoló honlapot, bankarkormany.hu címen. A Fidesz hivatalos oldalán pedig úgynevezett veszteségkalkulátort tettek közzé, mely a dráguló életet hivatott bizonyítani.