Hat önkormányzat eladná kórházát

Vágólapra másolva!
A lehetséges befektetőknek készít tájékoztatót az Egészségügyi Minisztérium arról, hogyan kerülhetnek magánkézbe az egészségügyi intézmények. Hat kórházban már folyamatban van az intézmények gazdálkodásának átalakítása, hogy előkészítsék a kórházakat a privatizációra.
Vágólapra másolva!

Néhány oldalas tájékoztatót készít a szaktárca az egészségügyi intézmények magánítási lehetőségeiről - írja a Népszabadság. A dokumentum első sorban a kórház-privatizációról szóló jogszabályt ismerteti. A külföldi befektetőknek szóló szórólaphoz januártól a Magyarországi Befektetés és Kereskedelmi Fejlesztési Közhasznú Társaság (ITD Hungary) külföldi irodáiban, követségeken juthatnak hozzá az érdeklődők.

A befektetők és a magánosításra váró intézmények egymásra találásában segít a Magyar Kórházszövetség is. A szervezet október elején már tett egy kísérletet arra, hogy felmérje a tulajdonosok privatizációs szándékait. Kérdőíveikre a 154 kórház közül 87 válaszolt - mondta Ajkay Zoltán, a Magyar Kórházszövetség elnöke. Hat kórházban már folyamatban van az intézmények gazdálkodásának átalakítása, ami a privatizációt megelőző nélkülözhetetlen mozzanat, vagyis már legalább hat olyan település van az országban, ahol az önkormányzati testület csak a privatizációt látja megoldásnak az intézmények működtetésére.