Kuncze a PSZÁF elnökét bírálta

Vágólapra másolva!
Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke hétfői napirende előtti felszólalásában - csakúgy, mint egy hete is - önmérsékletre szólította fel a politikusokat. Név nélkül bírálta a PSZÁF elnökét, amiért szerinte alaptalanul rágalmazta meg a miniszterelnököt a brókerügyben. Kuncze emlékeztetett arra, hogy köztisztviselőnek tilos politikai állásfoglalást tennie.
Vágólapra másolva!

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke egy hete elmondott napirend előtti hozzászólásához hasonlóan ismét arra szólította fel az országgyűlési képviselőket, hogy tegyenek a politikus megbecsülése érdekében, és fogják vissza magukat a viták során.

A kisebbik kormánypárt elnöke közölte: a politika egyre inkább rátelepszik az emberek mindennapjaira. Példaként említette, hogy Medgyessy Péter miniszterelnököt bíráló óriásplakátok jelentek meg, és hogy megkezdődött az MSZP szórólap-kampánya.

Kuncze szerint azonban nemcsak a magánélet, de a függetlennek tekintett intézményrendszer is átpolitizálódik. "Az elmúlt napokban ismét sikerült egy határt átlépni" - közölte az SZDSZ elnöke. Kuncze név és pozíció említése nélkül bírálta Szász Károlyt, a PSZÁF elnökét, amiért a pénzmosásban érintettnek nevezte a miniszterelnököt. "Megengedhetetlen, mert rágalom és elfogadhatatlan, mert egy köztisztviselő nem tehet politikai állásfoglalást" - minősítette Kuncze az esetet.

A pártelnök ezért felszólította a politikusokat, hogy tanúsítsanak önmérsékletet, a köztisztviselőket pedig azért, hopgy "végezzék a munkájukat".

Egy hete Kuncze hasonló véleményt fogalmazott meg napirend előtt, amikor az első plenáris ülésen is heves vita tört ki a kormánypártok és az ellenzék között, elsősorban a brókerügy kapcsán.