Vágólapra másolva!
A Lungo Drom és az Együtt Egymásért Roma Nagykoalíció közösen indul a márciusi országos cigány önkormányzati választáson. A Demokratikus Roma Koalíció azonban nem csatalakozott a szövetséghez, így nem lesz roma nagykoalíció.
Vágólapra másolva!

A Lungo Drom Választási Koalíció és az Együtt Egymásért Roma Nagykoalíció csütörtökön megállapodott: közösen lép fel a március 1-jén tartandó országos cigány önkormányzati választáson - közölte Farkas Flórián, az Lungo Drom és Farkas Elemér, az Együtt Egymásért elnöke.

A január végén - kilenc cigány szervezet által - létrehozott Együtt Egymásért Roma Nagykoalíció e hét szerdára széles körű választási egyeztetést hívott össze, hogy létrehozzák a roma nagykoalíciót a márciusi országos cigány önkormányzati választásra. A nagykoalícióval azt szerették volna elérni, hogy az egymással versengő szervezetek közös listát állítsanak a megismétlendő elektori gyűlésen.

A meghívott szervezetek közül azonban csak a Lungo Drom vett részt az egyeztetésen. A Demokratikus Roma Koalíciót alkotó három tömörülés nem ment el tárgyalásokra, így a tervezett nagykoalíció sem jött létre.