Taszár pénzt vár a kockázatért

Vágólapra másolva!
A Népszabadság információi szerint egy-két héten belül megérkeznek a taszári katonai bázisra azok az amerikaiak, akik egy esetleges Irak elleni akcióhoz képeznek ki embereket. A helyiek azt szeretnék, ha a nagyobb kockázatért központi pénzekből felújíthatnák a falu úthálózatát.
Vágólapra másolva!
Erősödő német befolyás Irak ügyében/nagyvilag/20030102noaz.html

Egy esetleges Irak elleni akciónál bevethető személyeket képeznek ki tolmácsolásra és egyéb kisegítő feladatokra Taszáron. A háromezer ember kiképzéséhez szükséges hely biztosítását az amerikai kormány hivatalosan kérte a magyar kormánytól. Jelenleg logisztikai tartalékbázisként szolgál a taszári, amit hét éve bérelnek az amerikaiak. Itt SFOR- és KFOR-alakulatok kiszolgálásában részt vevő csoportok működnek.

Taszár megbízott polgármestere, Mercz Tibor a Népszabadságnak elmondta: a bázison beinduló kiképzéssel nagyobb kockázatot vállalnak, mint a többi falvak. Ezért azt szeretnék, ha a központi kasszából valahogy honorálnák ezt, hiszen eddig nem sok hasznuk volt abból, hogy amerikai katonai bázis működik a település területén. Mercz hozzátette: leginkább egy művelődési házra és az elöregedett úthálózat felújítására lenne szükségük.