Új száznapos programot indít a kormány

Vágólapra másolva!
A kormány Esélyt a jövőnek! címmel újabb száznapos programot hagyott jóvá pénteki ülésén az esélyteremtés, a fiatalok támogatása, valamint a gyermekbarát világ kialakítása jegyében - jelentette be Medgyessy Péter Szolnokon, az MSZP városi szervezetének nagygyűlése előtti sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök jelezte: a szocialisták négy évre szóló elképzeléseivel szinkronban lévő program legtöbb eleme a gyerekek javát igyekszik majd szolgálni az újszülöttektől a középiskolásokig, de a következő száz nap intézkedései segíteni fogják a hátrányos helyzetű kistérségeket, a munkavállalókat, az önkormányzatokat, az agrártermelőket és a kisvállalkozókat is.

Az "Esélyt a jövőnek!" program/itthon/20020920azeselyt.html

Áder János "a Fidesz programjának blöffökkel tarkított, szakmailag dilettáns módon összetákolt utánzatának" nevezte a kormány új száznapos programját. A Fidesz frakcióvezetője pénteken a távirati irodának elmondta: pártja választási programjában szerepelt az új lakás építése esetén a gyermekek után járó kedvezmény jelentős emelése. Utalt rá, hogy a kedvezmény egy gyermek esetén 1 millióra, két gyermek esetén 2 millióra, három gyermek esetén 3 millióra nőtt volna. A politikus megfogalmazása szerint a kormány a gondolat lényegét átvette, de jelentősen kisebb összeget kíván kedvezményként biztosítani.

Medgyessy Péter a pénteki kormányülés egyéb témáiról annyit mondott, hogy foglalkoztak a jövő évi adózás feltételeinek kialakításával, az előkészített anyag azonban kiegészítésre szorul, így azt a kormány szombaton rendkívüli ülésen tárgyalja meg.