Kovács László: Balogh kárt okoz az országnak

Vágólapra másolva!
Kovács László külügyminiszter felháborítónak tartja, hogy Balogh László, a Medgyessy-bizottság MDF-es elnöke számos ország budapesti nagykövetségének megküldött egy angol nyelvű összefoglalót a testület munkájáról.
Vágólapra másolva!
Függőben maradt a Medgyessy-ügy/itthon/20020815demeter.html

A szocialista politikus elmondása szerint több nagykövetségtől kapott visszajelzést Balogh küldeményéről. Kovács László úgy látja: a vizsgálóbizottság hivatalos papírján elküldött anyag olyan látszatot kelt, mintha a testület közösen kialakított véleményét foglalná össze, a valóságban azonban - mint fogalmazott - csak a bizottság elnökének és ellenzéki tagjainak egyoldalú, elfogult álláspontját tükrözi.

- Balogh László példátlan cselekedetének nyilvánvaló célja az, hogy Magyarország külföldi partnereit félretájékoztassa, és lejárassa az ország miniszterelnökét - jelentette ki a külügyminiszter. Kovács László szerint "Balogh László tisztességtelen eljárása súlyos károkat okoz Magyarország érdekeinek" is, ezért azt a leghatározottabban elítéli. - Lépésével bebizonyította, hogy alkalmatlan egy felelős parlamenti tisztség betöltésére - hangsúlyozta a szocialista politikus.