Jusztot orvvadászattal vádolják

Vágólapra másolva!
A Komáromi Városi Ügyészség kedden vádat emelt Juszt László ellen, mert alaposan gyanúsítható azzal, hogy május 31-én a súri Táncsics Vadásztársaság területén, a vadászati tilalom ellenére, engedéllyel tartott vadászfegyvereivel meglőtt egy 30 ezer forint értékű őzgidát és egy 15 ezer forint értékű mezei nyulat.
Vágólapra másolva!

A vád szerint Juszt László az állatokat jogtalanul eltulajdonította, s a cselekmény elkövetésekor tetten érték. Az ismert újságíró és tv-műsorvezető, akinek mintegy 400 hektár földterület van a birtokában Kisbér és Súr környékén, a 24 Óra című Komárom-Esztergom megyei napilapnak korábban azt nyilatkozta, hogy a történtek az ellene indított politikai támadássorozat egy része. Juszt László hozzátette, hogy a kártevőket saját kertjében lőtte le, és tanúk jelenlétében adta át a vele igen rossz viszonyban lévő vadásztársaságnak.

Juszt László az MTI érdeklődésére elmondta: csak kármentést hajtott végre, védte az általa telepített zöld növényzetet az azt károsító vadaktól. Beszámolt arról is, hogy tudomása szerint a kisbéri rendőrség iratismertetés nélkül zárta le az ügyet június 7-én. Hozzátette: most kedden mégis úgy értesült, az ország egy másik részén nyomoztak utána, hogy járt-e ott vadászni.

A kisbéri rendőrkapitányságon nem tudtak felvilágosítást adni a konkrét büntetőeljárás iratismertetéséről.