Orbánék a herceghalmi privatizátortól vették földjüket

Vágólapra másolva!
A földtörvény kijátszásával próbálkozó Bognár Sándortól, a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt. vezérigazgatójától vette Felcsúton valamennyi földjét Orbán Viktor felesége. A strómanokkal vásárlásba kezdő Bognár 9 helyrajzi számon 50 hektárt adott el, amely alapját jelenthette volna Orbánék családi gazdaságának.
Vágólapra másolva!

Mind az 50 hektár, vagyonnyilatkozatban feltüntetett felcsúti földet a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt. vezérigazgatójától vásárolta Orbán Viktor felesége. A családi földvásárlás időben egybeesik a cég októberi privatizációjával. Korábban megírtuk: a földtörvény kijátszásával akart földhöz jutni a HKG Rt., amikor nevében Bognár Sándor vezérigazgató levélben tett ajánlatot a térség földtulajdonosainak földvásárlásra. A vételi ajánlatban Bognár 300 ezer forintot kínált hektáronként.

Bognár Sándor az Orbán-kormány által állami hitelre privatizált 12 agrárcég egyikének, a HKG Rt.-nek október 19-én lett az egyik főtulajdonosa.

Az Orbán Viktor focicsapata körül gyakran feltűnő Bognárról a Magyar Hírlap megírta, körlevélben fordult a környező települések lakóihoz tavaly augusztus 23-án: adják el birtokukat a HKG Rt.-nek. A földtörvény tiltja jogi személyek földvásárlását, ezért strómanok jártak házról házra, és zsebből fizettek. Már akkor fölvetettük: nem stróman-e Bognár maga is?

Emlékeztetőül: a korábbi kormányok által tartós állami tulajdonban tartott állami gazdaságokat az Orbán-kormány áttette az ÁPV Rt.-től a Magyar Fejlesztési Bankhoz. (Törvényességének eldöntése az Alkotmánybíróságra vár.) A váratlan döntéssel bejelentett magánosításhoz az Orbán-kormány "szlogenje" a dolgozók vagyonhoz juttatása volt, akik azonban csak a cég igen kis százalékát birtokolják.