Közzétették a móri fantomképeket

Vágólapra másolva!
Közzétette a fantomképeket a május 9-i móri rablógyilkosság feltételezett elkövetőiről szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján az Országos Rendőr-főkapitányság. A most nyilvánosságra hozott képeken lévő férfiak egyáltalán nem hasonlítanak Horváth Szilárdra és Farkas Róbertre. A rendőrség mai sajtótájékoztatóján azt mondták, az egyik elkövetővel többen is beszéltek. Az is tudható, hogy az elkövetők magyarul beszéltek.
Vágólapra másolva!

Fantomkép a
magasabbikról

Közzétette a fantomképeket a május 9-i móri rablógyilkosság feltételezett elkövetőiről szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján az Országos Rendőr-főkapitányság. Az egyik feltételezett elkövető 185-190 centiméter magas, 25-30 év közötti, kisportolt testalkatú, fehér bőrű, szoláriumozott, szőkés-vöröses, oldalra fésült hajú. Fehér inget, sötét nadrágot viselt, távozáskor baseballsapka volt a fején. A magasabbik személyről három variációban készült fantomkép, miután őt többen is látták. A férfi ugyanis a gyilkosságok idején az Erste Bank bejáratánál állt, kezében egy "műszaki okok miatt zárva" feliratú táblával. Vele többen is szót váltottak az ajtóban, a tanúk biztonsági őrnek vélték. Az is tudható, hogy az elkövetők magyarul beszéltek. A másik elkövetőről csak annyit lehet tudni, hogy 165-170 centiméter magas, 25-30 év közötti, közepes testalkatú. A képeket feltették a rendőrség honlapjára is.

Így is kinézhet
a magasabbik

A rendőrség korábbra ígérte a ma közzétett fantomképeket, melyeket az újabb tanúvallomások alapján módosítottak. A lassúságot állítólag az indokolta, hogy egyrészt megvárták míg a tanúk nyugodtan megerősítik a rajzot, másrészt még három nappal ezelőtt is találtak fontos, új tanút, a helyszíni szemle is csak vasárnap fejeződött be.

Kovács Lajos, a nyomozás egyik vezetője az [origo]-nak korábban elismerte: a szemtanúk által adott személyleírások területén igen nagy a káosz. Kovács akkor azt is elmondta, hogy a bár hét szemtanú van, a most közreadott fantomképeket három ember elmondása alapján készítették.

A külföldi rendőri vezetőkkel holnap egyeztetnek a móri rablógyilkosság ügyében. Ezt azért nem tették meg korábban, mert csak most van elég információjuk ahhoz, hogy bármi konkrétumot tudjanak mondani.

Az alacsonyabb
férfi

Korábban:

Használhatatlanok a móri bank videofelvételei

Ajánlat:

Itt elolvashatja az [origo] összes cikkét a móri bankrablásról