Elnevezték a zsiráfbébit az állatkertben

Vágólapra másolva!
Elmolo lett a neve a Budapesti Állatkertben januárban született zsiráfbébinek. A névadón az igazgató a kert elkeserítő műszaki állapotáról és a rekonstrukció elakadásáról beszélt. 2002-ben - annak ellenére, hogy a fővárostól nem kapták meg a kért összeget - fel szeretnék újítani a Pálmaház alatti óriási Akváriumot és több állatházat is.
Vágólapra másolva!

Nevet kapott szerdán a Budapesti Állatkertben január végén született zsiráfbébi. A név megtalálásához a látogatók ötleteit kérte az állatkert, de a beérkezett 2500 javaslat közül végül sorsolással sikerült csak választaniuk. A zsiráflány neve Elmolo lett, ami egy kenyai törzs és nyelv neve.

Persányi Miklós igazgató az elefántházban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy tavaly több mint egymillió látogatója volt az állatkertnek, ami rekordnak számít. Elkeserítő azonban a kert műszaki állapota - mondta. Csak tavaly 12 csőtörést kellett kijavítaniuk, a Nagyszikla állapota tovább romlott, továbbra is romokban áll a Pálmaház alatti, hajdan nagyhírű Akvárium, és a Teveház és a szolgálati épületek állapota is nagyon rossz.

A tervek készen állnak, de a rekonstrukció elakadt, mert a tulajdonos Főváros nem kapott címzett támogatást a munkákra. Az állatkert vezetése újabb források után néz, hiszen 2002-ben mindenképp szeretnék legalább részlegesen rekonstruálni az Akváriumot, korszerűsítenék a Nagymajom-, a Rágcsáló- és a Bambiházat.

Persányi Miklós elmondta, hogy 2001-ben orangutánnal, zsiráffal, jávorantilopokkal, lámákkal, mókusmajmokkal, rénszarvassal, kengurúval, mosómedvékkel, különféle hüllőkkel és bogarakkal, skorpióval, madárpókkal gyarapodott a gyűjtemény. Kikelt továbbá 15 flamingó, 2 pingvin és 4 emu is. Elpusztult viszont Willem orangután és Csilla, a legidősebb állatkerti párduc.

Korábban:

Zsiráfbébi született a fővárosi állatkertben

Vörösbort kaptak a majmok az Állatkert születésnapján

Könyvajánlat:

Ablak a természetre - évszázadok állatkertje Budapesten