Utcára vonulnak a Pannon Rádió ellen

Vágólapra másolva!
Húszórás néma tiltakozásra szólít fel az Otthont Magyarországból Összefogás a Pannon Rádió ellen. A tiltakozók és a hozzájuk csatlakozni vágyók február 25-én délután 4 órától gyülekeznek a Szabadság téren, a rádiónak otthont adó épület előtt. Az Összefogás a hullámhossz megvonását követeli a szerinte náci propagandát sugárzó Pannontól.
Vágólapra másolva!

Az Otthont Magyarországból Összefogás húszórás néma tiltakozó tüntetést szervez a Pannon Rádió ellen, annak gyűlöletre ösztönző és uszító hangneme miatt február 25-én és 26-án a Szabadság téren - mondta el az [origo]-nak Hanti Vilmos, az Összefogás szervezőbizottságának vezetője.

Hanti Vilmos, aki egyben a Magyar Antifasiszták és Ellenállók Szövetségének elnöke is elmondta, hogy követelni fogják a rádió jelenlegi gyűlöletkeltő hangnemének és műsorstruktúrájának megváltoztatását, illetve ha ez nem történik meg, a frekvencia megvonását a rádiótól. A társaság nem tartja elegendőnek azokat a büntetéseket, melyeket az ORTT rótt ki a Pannonra.

A szervezők a Pannon Rádiónak otthont adó Szabadság tér 2. szám alatti épület elé várnak február 25-én délután négy órától minden olyan józanul gondolkodó, jó érzésű magyar állampolgárt, aki tenni kíván ez ellen. Ezzel szeretnébek pédát mutatni és buzdítani is a polgárokat, hogy lépjenek fel az ilyen megnyilatkozások ellen. A tüntetők azt tervezik, hogy óránként váltják majd egymást, egy fajta békleőrséget állnak - mondta Hanti Vilmos az [origo]-nak.

Márton László, az Összefogás szervezőbizottságának tagja szerint nem cenzúrázni akarnak, amikor azt követelik, hogy a Pannon Rádiótól meg kellene vonni a hullámhosszot. Emlékeztetett arra: a második világháborút lezáró és máig érvényben lévő békeszerződés kimondottan tiltja a náci jellegű megnyilvánulásokat. "Amit a Pannon Rádió csinál, azt nagyon nehéz másnak minősíteni, mint náci propagandának" - idézte az MTI Márton Lászlót.

Hanti Vilmos az Összefogás további programjaival kapcsolatban elmondta: február 26-án a Bibó István Közéleti Társaság és az '56-os Intézet - az Összefogás részvételével - a Kossuth Klubban emlékezik meg a diktatórikus államrendnek 1945-től a szovjet megszállás végéig áldozatul esettekről.

Február 27-én pedig Az egyházak és az állam címmel rendeznek konferenciát a Közép-európai Egyetemen, amelyen többek között Bulányi György katolikus pap, Raj Tamás főrabbi és Szent-Iványi Ilona unitárius lelkész tartanak előadást.