Az orvosok szerint meglepően jó állapotban van Szilágyi Zsolt

Vágólapra másolva!
Jelenleg a Miskolci Megyei Kórház intenzív osztályán van Szilágyi Zsolt, aki öt napot töltött a bódvarákói barlang fogságában. "Szilágyi Zsolt tudatánál van, és állapota meglepően jó, ami egyrészt annak köszönhető, hogy fiatal, edzett fiú, másrészt az elmúlt napokban történt táplálásának"- mondta az [origo]-nak Csiba Gábor, a kórház főigazgatója az [origo]-nak. Zsolt fáradt, de nem panaszkodik fájdalmakra, családja mellette van az intenzív osztályon.
Vágólapra másolva!

Az éjjel teljesen kivizsgálják Szilágyi Zsoltot, hogy pontos képet kapjanak állapotáról. Jelenleg meglepően jó állapotban van, nem panaszkodik, csak nagyon fáradt - mondta az [origo]-nak Csiba Gábor, a Miskolci Megyei Kórház főigazgatója. Az orvos szerint nem valószínű, hogy az elmúlt öt nap szenvedései maradandó károsodást okoztak volna a 26 éves fiatalembernek. Zsolt testhőmérséklete emelkedik, de még nem érte el a normális szintet. Az intenzív osztályon várhatóan egy-két napig lesz a kimentett barlangász, majd másik osztályra kerül. Ez után az állapotától függ majd, hogy mikor mehet haza. Családja jelenleg is mellette van.

Szilágyi Zsoltot ma délután 16 óra 55 perckor hozták ki a barlangi fogságából. A fiút azonnal a Miskolci Megyei Kórházba vitték. A 26 éves búvár szombaton rekedt benn egy kis üregben a Rákóczi-barlangban.

Korábban:

Kimentették a barlangból Szilágyi Zsoltot

Ajánlat:

Kérdezze az [origo] tudósítóját!

A Társalgó vendége péntek délután 14 órakor Barakonyi Szabolcs, az [origo] munkatársa, aki végig szemtanúja volt a mentőakciónak.

Olvassa el a mentés öt napjáról készült összefoglaló cikkünket!

Nézze meg az [origo] képeit a barlangi mentésről!