Előzetesben a Galamb utcai robbantással gyanúsított férfi

Vágólapra másolva!
Elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték azt a vállalkozót, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly nyáron felrobbantatta élettársa Mazdáját a Galamb utcában. A férfi állítólag azért robbantatta fel az autót, hogy azt a látszatot keltse, versenytársa meg akarta ölni őt. A robbanószerkezetet egy trükkös, mobiltelefonra kötött, telefonhívással működésbe hozható gyújtószerkezet indította be.
Vágólapra másolva!

Elfogtak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly júniusban a Galamb utcában felrobbantatta élettársa autóját. A Mazda 121-est a feltételezések szerint azért robbantatta fel S. Mihály vállalkozó, hogy ezzel egy versenytársára terelje a gyanút, mert rossz viszonyban voltak. A két, szórakozóhelyeket üzemeltető vállalkozó ugyanis üzleti vitában állt egymásal.

A 45 éves férfit már szeptemberben őrizetbe vették, de akkor elegendő bizonyíték hiányában nem rendelték el előzetes letartóztatását. A nyomozást, melyet korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatott, október 9-től az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának Terrorzimus Elleni és Különleges Ügyek Osztálya végezte.

A nyomozók látókörébe került egy másik ügy - robbanószerrel és lőfegyverrel való visszaélés, valamint okirat-hamisítás - kapcsán őrizetbe vett két ukrán állampolgár is - mondta el Zsombok György alezredes, a Terrorizmus Elleni és Különleges Ügyek Osztályának vezetője. Harmadik társuk, a szintén ukrán Alfeldi Viktor még szökésben van, ellene körözést adtak ki. A három bűnözőt azzal gyanúsítják, hogy ők hajtották végre S. Mihály megbízásából a robbantást.

A rendőrök elfogták a pokolgép gyújtószerkezetének készítőjét is, M. János veresegyházi férfit. A számítógép-alkatrészekkel kereskedő szakember olyan robbanószerkezetet készített, amelyet mobiltelefon segítségével lehetett működésbe hozni. A pokolgép gyújtószerkezetét egy telefonhívás után a hívó fél tone üzemmódban működő készüléke egyik nyomogombjának hangja hozta működésbe. Eddig a gyanúsítottak egyike sem ismerte el a bűncselekményt.

A detonáció miatt a Mazdán kívül két gépkocsi is kiégett, a környező házak és kiarakatok üvegei betörtek, az ott elhelyezett árucikkek megrongálódtak. Az összes anyagi kár elérte a két és fél millió forintot.

Korábban:

Őrizetbe vettek egy férfit a Galamb utcai robbantás ügyében