Orbán Péter: történtek hibák a Dob utcai akció során

Vágólapra másolva!
Az országos főkapitány elismerte hogy történtek hibák a Dob utcai gázos rendőrségi akció során. Az ügyben indított vizsgálat államtitkot képez, de ezt Orbán Péter részben feloldotta, és közölte az akció eredményes volt, elfogtak egy gyilkossággal alaposan gyanúsítható személyt.
Vágólapra másolva!

Részben feloldotta az államtitkot az országos rendőr-főkapitány abban a vizsgálatban, amely a Dob utcában történt, gázszivárgást imitáló akció körülményeit vizsgálták. A főkapitány elismerte: kollégái követtek el hibákat az akció során. "Az akció eredményes volt, de csúsztak be hibák" - közölte Orbán Péter egy sajtótájékoztatón csütörtökön.

A főkapitány elmondta, hogy egy gyilkossággal alaposan gyanúsítható személyt sikerült megtalálniuk a vitatott beavatkozás eredményeképpen. Orbán Péter az érintett Dob utcai ház lakóinak kárenyhítést ígért, valamint azt is megígérte, hogy a jövőben nem kerül sor ilyen jellegű rendőrségi akcióra.

A vitatott akció során a földgáz szagosításához használt anyaggal árasztották el az egyik Dob utcai bérházat. A feltételezett gázszivárgásról a lakók értesítették a tűzoltóságot, akik az épület 13 lakásából 23 személyt menekítettek ki. Az első gyanú, hogy valamiféle titkos akcióról lehetett szó akkor merült fel mikor kiderült: a rendőrség gyilkossági csoportjának néhány nyomozója is jelen volt, valamint hogy sem a tűzoltók sem a gázművek műszerei nem mutattak ki gázszivárgást. A rendőrség sokáig titkolózott az ügyben.

[origo]

Korábban:

Államtitok a Dob utcai vizsgálat
2001. október 20.

Különös gázriadó a Dob utcában - a gyilkosságiak is kíváncsiak voltak
2001. október 16.