Első fokon elítélték Bonnie-t

Vágólapra másolva!
Fegyveres rablásért és egyéb bűncselekményekért első fokon 11 év fegyházra ítélték a miskolci rablópáros női tagját, Novák Mária Tündét. A vádlott és védője fellebbeztek.
Vágólapra másolva!
Kedden megszületett az elsőfokú ítélet a miskolci Bonnie és Clyde-ként hírhedtté vált fegyveres rablópáros női tagjának ügyében. A hírhedt miskolci rablópáros egyetlen életben maradt tagját, a 21 éves Novák Mária Tündét 11 év fegyházra ítélte, és mellékbüntetésként 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság. A bíróság elnökhelyettese, Nagy Ildikó az [origo]-nak elmondta, hogy az ítélet nem jogerős. Az ítélethirdetés után a védő és a vádlott enyhítésért, az ügyész pedig súlyosbításért fellebbezett. A tárgyalás folytatása a Legfelsőbb Bíróságon várható, addig Novák Mária Tünde, aki 2000 áprilisa óta őrizetben van, előzetes letartóztatásban marad.

A bíróság a fiatal nőt lőfegyverrel való visszaélés, hivatalos személy elleni erőszak, súlyos testi sértés és három rendbeli társtettesként, fegyveres bűnszövetségben jelentős értékre elkövetett rablás bűntettében találta vétkesnek. Annak ellenére, hogy volt barátja és társa, Fekete László (aki a fogság alatt öngyilkos lett) többször rálőtt a rendőrökre, Novák Mária Tündét ez alapján nem ítélték el emberölés kísérletéért.

A felfegyverkezett páros 1999 őszétől tartotta rettegésben a miskolciakat, autókat raboltak a garázsba beállni készülő emberektől. Ezeket a kocsikat hamis személyazonossági igazolvánnyal bérelt tárolókban rejtették el a város több pontján; a kocsik egy részét utóbb szétbontva, alkatrészenként értékesítették.

[origo]

Korábban:
Megkezdődött a miskolci "Bonnie" tárgyalása