Az MSZP kegyeletsértéssel vádolja A Hetet

Vágólapra másolva!
Az MSZP durva kegyeletsértésnek tartja az MTV A Hét című műsorában sugárzott, Vancsik Zoltánról készült riportot. Vancsik az MSZP országgyűlési képviselője volt, és a közelmúltban autóbaleset áldozata lett. A Hétben alvilági kapcsolatokkal vádolták a néhai képviselőt.
Vágólapra másolva!

A vasárnap esti adásban a közelmúltban elhunyt Vancsik Zoltán képviselőről szóló riport ellentétbe állította az MSZP Vancsikot méltetó közleményét, és a gyanút, hogy Vancsik bűnözőkkel működött együtt. A műsorban többek között elhangzott, hogy a képviselő fia ellen kétszer is rendőrségi eljárás indult kábítószer birtoklása miatt. A műsor szerint Vancsik rendszeresen kártyázott és kaszinózott, és szerencsejátékokkal foglalkozó cégben volt érdeltsége. Konkrét törvénysértésre utaló vád nem hangzott el az adásban, de Vancsik családját és életvitelét is gyanúsnak, alvilághoz közelinek ábrázolta az A Hét. A műsor azt is sugallta, hogy lehetséges, Vancsik merénylet áldozata lett.

Korábban az MSZP a Magyar Nemzet című napilapot ítélte el kegyeletsértésért, amikor az újság Vancsik halála után szintén a képviselő vélt alvilági kapcsolatairól írt.

[origo]

Ajánlat:

Nekrológ Vancsik Zoltánról az MSZP honlapján

A Hét honlapja