Vágólapra másolva!
Elkezdődik az új ülésszak a parlamentben. Kövesse velünk élőben Orbán Viktor miniszterelnök beszédét!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül19 bejegyzés

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével indul a parlamenti tavasz. Köztársasági elnököt választhat és Svédország NATO-tagságát is megszavazza az Országgyűlés hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján.


 

 

 

14:20
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A bicskei gyermekotthon vezetőjét ez a kormány csukta le

Orbán Viktor viszonválaszában elmondta, hogy aki patkánynak nevezte a grúzokat az orosz-grúz háborúban, annak nem jár tisztelet. A kormányfő arról beszélt, hogy 2010 óta négyszeresére növelte a kormány a gyermekvédelemre fordított összegeket. 46,2 százalékos béremelés volt 2021 óta - tette hozzá. A gyermekvédelmi intézményekben dolgozók és a pedofília között nincs összefüggés - hangsúlyozta  a kormányfő. 

Akik most a jobboldalt támadják a kegyelem ügyében, azok számára világos kell legyen, hogy a pedofil bűnelkövetőt mi zártuk börtönbe. Önök 20 évig a helyén hagyták a bicskei gyermekotthon pedofil vezetőjét. 

Már 2011-ben megindult a rendőrségi vizsgálat a bicskei otthon vezetője ellen, majd másodjára is elindult a vizsgálat - tette hozzá. A gyermekotthon vezetőjét a baloldal kinevezte, majd 20 évig otthagyták, majd pedig a mostani kormány lecsukta. A pedofiloknak nincs, és nem is lesz kegyelem - zárta a kormányfő. 

14:15
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

"Ön egy bűnöző, Varju elvtárs"

Ön egy bűnöző, Varju elvtárs - mondta Kocsis Máté. Fekete-Győr András pedig hivatalos személy elleni erőszakot követett el. Mikor mondanak le végre? - tette fel a kérdést Kocsis. Szégyelljék magukat!

14:14
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: 2013-ban, 2016-ban és 2021-ben sem volt fontos a baloldal számára a gyermekvédelem

Kövér László Gyurcsányra reagálva azt mondta, róla (bukott kormányfő) még soha nem beszélt így senki bármennyi bűnt is felhalmozott. Önök Nagy László, a Gyurcsány által kilőtt szemű ember halála kapcsán nem álltak fel, ez szégyen - mondta Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője rámutatott arra, hogy 2021-ben a baloldal azt sem támogatta, hogy a pedofília súlyosabb esetei egy megítélés alá essenek a gyilkoságokkal. 

Azt sem szavazták meg, hogy a pedofiladatbázis kereshető legyen. 

2013-ben sem szavazta meg a baloldal, hogy a gyermekek sérelmére elkövetetett bűnösők ne végezhessenek újra hasonló munkát - tette hozzá. 2013-ban, 2016-ban és 2021-ben sem volt fontos a baloldal számára a gyermekvédelem. Négyszer erősítették meg a balliberális városvezetők a bicskei gyermekotthon pedofil vezetőjét, az Önök embere volt 20 évig - mondta Kocsis Máté. 

14:07
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Gyurcsány a Bibliából idézett

Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő elképesztő hazugságáradattal állt elő, majd pedig a Bibliából idézett többször is. 

14:04
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Erősödik a magyar légtérvédelem

Simicskó István arról is beszélt, hogy üdvözölték a svéd kormányfő gesztusát. Erősödik a magyar légtérvédelem, és erősödik az ország imázsa is, mert más országok légterét is védi hazánk - tette hozzá. A jövőben sem tűrjük el, hogy mások mondják meg, mit tegyünk - hangsúlyozta Simicskó. 

14:01
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

KDNP: A baloldal nem szavazta meg a korábbi gyermekvédelmi törvényt

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy a baloldali képviselők nem a miniszterelnökre reagáltak. Simicskó alaposan kiosztotta Bedó Dávidot, a Momentum frakcióvezetőjét, hogy pólóban jött be. Gyermekeink védelme mindennél fontosabb - tette hozzá. Felhívta a figyelmet, hogy a baloldal nem szavazta meg a korábbi gyermekvédelmi törvényt, ráadásul korábban Demszky Gábor nevezte ki a bicskei gyermekotthon vezetőjét.   

13:57
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Tóth Bertalan megint nagyon unalmas beszédet mondott

Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője ismét folytatta az oltásellenes propagandáját. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szokásához híven ismételten nagyon unalmas beszédet tartott. 

13:45
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

A Jobbik ugyanazt mondja, mint Gyurcsányék

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője azt mondta, hogy támogatják a gyermekvédelem területén a szigorításokat. Megismételte Gyurcsányék követelését, miszerint közvetlen elnökválasztás kell. 

13:39
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Mindenre a béremelés a megoldás?

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője többek között arról beszélt, hogy majd valamikor benyújtanak egy gyermekvédelmi csomagot. Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője a gyermekvédelmi intézményben dolgozók béremelését követelte.

Országgyűlés, plenáris ülés, Országház, felszólalás, Orbán Viktor, OrbánViktor, 2024.02.26.
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

 

13:32
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb szánalmas dollárbaloldali akció

Tordai Bence, a nulla százalékos Párbeszéd frakcióvezetője egyperces néma felállásra kérte a képviselőket Navalnij halála miatt. A dollárbaloldal képviselői felálltak, míg a kormánypártok, a miniszterek és a Mi Hazánk képviselői nem. 

13:28
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormányfő napirend előtti felszólalása, most jönnek a frakcióvezetők

Véget ért Orbán Viktor napirend előtti felszólalása. Most a frakcióvezetők reagálása következik 5-5 percben. 

13:26
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Nem akarunk a háború szomszédságában élni!

Két éve támadta meg Oroszország Ukrajnát, százezrek haltak meg, milliók menekültek el - mondta Orbán Viktor. Segítséget nyújtunk Ukrajnának a sérültek ellátásában, a magyar történelem legnagyobb humanitárius programjával támogatjuk a bajba jutott embereket. 

Mi magyarok a kezdetektől mondjuk, hogy ennek a konfliktusnak nincsen katonai megoldása, véget kéne vetni a háborúnak. 

Orbán Viktor tűzszünetet és béketárgyalásokat sürgetett.

 Nem akarunk végtelenül elhúzódó háború szomszédságában élni, mert a béke az európaiak, az ukránok és az oroszok érdeke is - 

tette hozzá. 

Csak egy újabb békefolyamat tudja visszahozni a biztonságot. 

 

13:24
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Mi tartalmaz a svéd-magyar megállapodás?

Nem vagyunk egyformák mi magyarok és svédek - mondta Orbán Viktor. A két ország számára kölcsönösen előnyös megállapodásokat hoztak tető alá - tette hozzá. A miniszterelnök szerint mára sikerült az ellentéteket feloldani. 

Most pedig kibővítették a katonai együttműködést, és négy új vadászgépet vásárolnak. 

Logisztikai szolgáltatások is kapcsolódnak a légvédelmi együttműködéshez - tette hozzá. 

A svédek NATO-csatlakozása erősíti Magyarország biztonságát. 

 

13:20
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Itt követhetik Orbán Viktor parlamenti beszédét

 

13:19
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az Alkotmánybíróság döntései az elmúlt években utat mutattak

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ma döntenek az elnökasszony lemondásáról és az új elnök megválasztásáról. Átmeneti zavar sem keletkezhet a mostani átmenet során, így haladéktalanul megválasztják az új elnököt - tette hozzá.

 Sulyok Tamás óriási tapasztalattal rendelkezik.  

Az Alkotmánybíróság döntései az elmúlt években utat mutattak - mondta Orbán. 

13:17
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot rendelt el minden gyermekvédelmi otthonban a kormányfő

Orbán Viktor kormányfő beszédében azt mondta, hogy megköszöni a távozó elnökasszony munkáját. Csak egyféleképpen lehetett volna dönteni az elnöki kegyelem ügyében - tette hozzá. A gyermek teljeskörű védelmet élvez. Nincs kibuvó, nincs kegyelem a gyermekek elleni bűncselekményekben - tette hozzá. Úgy tűnik, az emberi ítélőképesség itt nem elegendő, ezért a jogszabályoknak is garantálni kell, hogy ne történjen még egyszer ilyen. Pedofil ügyekben elítélt bűnöző ne legyen feltételes szabadlábra bocsátható - mondta a kormányfő. A bíróságokat arra kérte, hogy a folyamatban lévő ügyeket ennek fényében ítéljék meg. Vizsgálatot rendelt el minden gyermekvédelmi otthonban a kormányfő.  

13:14
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a kormányfői felszólalás.

12:46
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Erről döntenek hétfőn a képviselők

Az ülésnapon több fontos szavazás is lesz, például a köztársasági elnök lemondásának elfogadásáról és Svédország NATO-csatlakozásáról is szavaznak a képviselők. 


 

12:46
február 26, 2024
Vágólapra másolva!

Napirend előtt a kormányfői felszólalás

Ma délután egy órakor kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka, ahol Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásában beszámol a legutóbbi ülésszak óta végzett kormányzati munkáról.