Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel élőben jelentkezik a Kossuth Rádió reggeli műsorában: a kormányfő fél nyolc után ad interjút. Kövesse itt az Origón!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
09:14
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel élőben jelentkezik a Kossuth Rádió reggeli műsorában: a kormányfő fél nyolc után ad interjút. Kövesse itt, az Origón!

09:15
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Georgiai-magyar közös kormányülés

Magyarország elkötelezett támogatója Georgia EU-tagságának, amely Európa érdekét is szolgálja - mondta el Orbán Viktor magyar miniszterelnök a magyar és a georgiai kormány együttes ülését követően megtartott sajtótájékoztatón csütörtökön a georgiai Telaviban. A magyar kormányfő emlékeztetett arra, hogy Georgia népe évszázadok óta folytat küzdelmet a kereszténységért, hozzátéve: a kaukázusi ország az elmúlt években fantasztikus fejlődést ért el. Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy a globális biztonsági helyzet sosem volt rosszabb az elmúlt 30 évben, mint jelenleg. Most két olyan kormány találkozott, amelynek az a történelmi tapasztalata, hogy a béke jobb, mint a háború - szögezte le.

09:15
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Ezek lesznek a legfőbb témák

A kormányfői interjúban minden bizonnyal szóba kerül a múlt héten kirobbant közel-keleti konfliktus, a csökkenő infláció és az ukrajnai háború is.

09:31
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

09:32
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Jó reggelt, Magyarország!

09:35
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Ezért érték a hazai béke és a stabilitás

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején közölte, a terror elfogadhatatlan, és ennek a képei megrendítőek. Ez az ember első gondolata ebben a helyzetben. A második gondolat, hogy adjunk hálát azért, mert békében élhetünk. Most látszik, milyen érték a béke és a stabilitás - tette hozzá. Meg kell védeni a magyarok békéjét, és ez továbbra is nagyon fontos. Magyarország mindig a terrorizmus ellen volt. 

09:38
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ne alakuljon ki államközi háború a Közel-Keleten

Orbán Viktor elmondta, hogy azt reméli, hogy minden magyart, aki ki akar jönni, azt ki tudja hozni Magyarország Izraelből. Nagy szerencse, hogy az áldozatok között egyelőre nincsen magyar állampolgár - tette hozzá. Ha megtámadnak egy országot terrorista akcióval, akkor ebben az esetben Netanjahu miniszterelnök feladata, hogy ez még egyszer ne történjen meg. 

Amennyire lehet, szorítsuk keretek közé ezt a konfliktust, mert egyelőre nincs államközi konfliktus. Most egy terrorizmus elleni harc folyik - tette hozzá. Az egész térséget destabilizálná egy Izrael és valamelyik arab állam közötti konfliktus - mondta a kormányfő.  

09:41
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarországon nem lesz szimpátiatüntetés a terrorszervezet mellett

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az arab államok és Izrael közötti feszültségek csökkenése jellemezte az elmúlt éveket. Kezdtek jó irányba menni a dolgok - tette hozzá. A terrortámadás ellenére meg kéne menteni minél többet az elmúlt évek közeledéséből. 

A kormányfő felhívta a figyelmet, hogy Európa-szerte a terrorszervezetek melletti tüntetések voltak. Magyarországon nem lesz ilyen, míg Nyugaton sok tüntetés volt - tette hozzá. A kormányfő szerint a migrációs válság révén sok Hamász-terroristát is beengedtek Európába. Ezzel szemben Magyarország nem engedte be az illegális bevándorlókat. 

09:44
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

A brüsszeli vezetők vakok

Orbán Viktor közölte, hogy a hazánkban élő zsidó vallású embereket meg kell védeni, és nem érezhetik magukat veszélyben. Az életünk biztonságának a szintje nem csökkenhet Magyarországon - tette hozzá. A kormányfő felhívta a figyelmet, az uniós vezetők vakok és nem változtatnak a migrációs politikájukon. Arra akarnak kényszeríteni minket, hogy a déli határon lévő agresszív migránsokat engedjük be - mondta a kormányfő. Mi a jóban akartunk osztozni, és nem a rosszban. 

09:47
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Csak a magyar modell működik a migrációban

A kormányfő elmondta, hogy az Unió úgy döntött, hogy szétosztja az illegálisan belépő migránsokat, és migránsgettókat akarnak építeni a hazánkban. Orbán Viktor szerint egyetlen modell vált be a migráció tekintetében: a magyar. A legnagyobb erőkkel féken tartjuk a migránsokat - tette hozzá. Ahelyett, hogy az Unió átvenné a magyar megoldást, a mi jól működő modellünket akarja lerontani. 

Eddig nem tudták lerombolni azt, amit felépítettünk, de most egy jogi erőszakot alkalmazott Brüsszel - mondta a kormányfő. Politikailag kell védekeznünk, és nem hajtunk végre semmit. A mostani brüsszeli vezetőknek távozniuk kell - mondta a kormányfő. A következő EP-választáson el kell érni egy jelentős változást, mert folyamatos biztonsági kockázatot jelent számunkra Brüsszel. 

09:49
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Brüsszel folyamatosan meghívólevelet küld a migránsoknak

Orbán Viktor szerint az európai polgárok többsége a magyar migrációs állásponttal ért egyet. Brüsszel folyamatosan meghívólevelet küld a migránsoknak. Magyarország ma egyedül képes megszólalni az emberek érdekében a migráció ügyében. 

Mi egy demokratikus döntéssel a hátunk mögött védjük a magyar déli határt - tette hozzá. 

09:52
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Ekkorra meglesz az egy számjegyű infláció

Orbán Viktor az inflációról azt mondta, hogy az alapvetően a jegybank körébe tartozik, de az év elején a kormány átvette az infláció elleni küzdelmet. Sok intézkedést vezetett be a kormány, be kellett avatkozni a gazdaság szövetébe, de ez meghozta az eredményét - tette hozzá. Úgy látja, november-decemberben meglesz az egy számjegyű infláció. Azt szerette volna a kormány, hogy az infláció elleni küzdelem során a gazdasági növekedés is megmarad, de ez nem megy. A mostani az infláció elleni küzdelem éve volt, és 2024-ben indul meg újra a gazdasági növekedés.  

09:53
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Kínába utazik Orbán Viktor

Orbán Viktor szerint fontos nekünk a német gazdaság és az EU, de a világ minden piaca irányába nyitva kell lennie Magyarországnak. Éppen ezért megy a kormányfő a jövő héten Kínába. Ez egy nagy feladat a magyar állam számára is - tette hozzá. Beruházásokat kell létrehozni itthon, és a létrejött termékeket el kell adni - ismertette a kormányfő. 

09:55
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Ezért fontos Grúzia

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy fontos az EU és a kaukázusi országok összekapcsolása. Ebből a szempontból kulcskérdés Grúzia. Azerbajdzsánban előállított zöld energiát akarunk Grúzián keresztül Európába hozni, ezt néhány év alatt meg lehet valósítani - ismertette a kormányfő. Ez a legfontosabb program, és a kormányfő reméli, hogy az Unió ennek nem tesz keresztbe. 

09:59
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Fantasztikus koponyák teremnek itthon

A friss magyar Nobel-díjasokról szólva azt mondta a kormányfő, minden magyar örül ezeknek a sikereknek. Két olyan magyar tudós érte ezt el, akik itthonról érkeztek. Egyikük a jászkun vidékről, míg a másik Mórról származik. Egyikük sem a belvárosból jött, hanem a mélymagyar részekről - ismertette. Soha nem kell megijedni a magyaroknak a legrosszabb időkben sem, mert ez a két ember mutatja, hogy fantasztikus koponyák teremnek itthon. Jó biztatás ez a jövőre nézve - mondta Orbán Viktor. 

10:00
október 13, 2023
Vágólapra másolva!

Vége a kormányfői interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.