Itt vannak a kormánypártok legújabb bejelentései - élőben az Origón a Fidesz-KDNP tájékoztatója

Események

Vágólapra másolva!
Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a kormánypártok esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünetében csütörtökön. Az Origo élőben közvetíti az eseményt. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül29 bejegyzés
15:21
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Tájékoztató a kormánypárti frakcióülésről

Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a kormánypártok esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünetében csütörtökön. Az Origo élőben közvetíti az eseményt.

15:22
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem engedhetjük, hogy Magyarország sorsáról külföldön döntsenek

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország ellenfelei a háború okozta válságot akarják felhasználni arra, hogy visszalökjék hazánkat a Gyurcsány-korszakba, amikor a magyarok sorsáról külföldön döntöttek; az idei év arról fog szólni, hogy Magyarországot térdre akarják kényszeríteni ellenfelei, akik elvennék hazánk szuverenitását - mondta a miniszterelnök a Fidesz-KDNP esztergomi zárt körű frakcióülésén az előbbieket nevezte meg a következő év tétjének. Orbán Viktor beszédét azzal indította, hogy "az idei évnek hatalmas tétje van, ugyanis a Soros-birodalom, megerősítve a kormányzó amerikai demokratákkal, Góliátként indít támadást az európai országok többségében a jobboldali média és sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen. Látható, ahol ennek tétje van, Amerikában, Trumpot egyenesen börtönbe akarják küldeni, nehogy veszélyeztesse Soros és a demokraták hatalmát. A globalistáknak az Európai Bizottság és az amerikai elnök kell, az oda vezető úton pedig Magyarország a tüske a köröm alatt" - értékelte Magyarország helyzetét a miniszterelnök.

15:24
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

"A keszyűt fel kell venni minden egyes témában"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy hogy a kesztyűt fel kell venni minden egyes témában, nem szabad engedni Magyarország döntési szabadságából. Ehhez persze a kormányfő szerint szükség van arra, hogy a magyar családok mellettük álljanak. A háború, a bevándorlás, a gender és a külföldi befolyásszerzés ügyében a magyar emberek nem hisznek a Soros-féle szirénhangoknak, nem hisznek Brüsszelnek, és nem hisznek a Gyurcsány-féle dollárbaloldalnak sem - mondta a miniszterelnök.
A magyar szabadságért folytatott küzdelem nemcsak Brüsszelben vagy Amerikában fog eldőlni, hanem itt, Magyarországon, a mi településeinken - mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor azzal zárta beszédét, hogy a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választás tétje egy és ugyanaz: Magyarország szuverenitásának megőrzése. A közös értékek alapján állva 2024-et itthon és Európában is meg kell nyerni, nem magunkért, hanem az országért - mondta a lap szerint kormányfő Esztergomban.

15:26
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Három évre újraválasztották Kocsis Máté frakcióvezetőt

Tisztújítást tartott az esztergomi kihelyezett ülésén a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja, amely három évre újraválasztotta Kocsis Máté frakcióvezetőt. A kormánypárti képviselők bizalmat szavaztak az eddigi frakcióvezető-helyetteseknek is, így a posztot ezután is Balla György, Bánki Erik, Dunai Mónika, Font Sándor, Halász János, Hende Csaba, Hörcsik Richárd, Kósa Lajos, Kubatov Gábor, Németh Szilárd, Németh Zsolt, Selmeczi Gabriella és Zsigó Róbert tölti be.

Kocsis Máté maradt a Fidesz frakcióvezetője Forrás: MTI/Kovács Tamás
15:52
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Kezdődik a tájékoztató

Kezdődik. 

15:53
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Részvétnyilvánítás

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a tájékoztató elején kifejezte részvétét az esztergomi robbantásban meghalt rendőr családjának. A sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánt. Végtelen hálával tartozunk a biztonságunkra vigyázó emberek iránt. 

15:55
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Magyarázatot várunk a svédektől, hogyan gondolták ezt

Kocsis Máté elmondta, hogy megtekintették a svéd köztévé Magyarországról szóló filmjét. Értetlenül állnak azelőtt, hogy a svédek hogyan gondolják, hogy ezek után a parlamenti képviselők támogatni fogják a NATO-csatlakozást. Magyarázatot várunk a svédektől, hogyan gondolták ezt - tette hozzá. Ami a filmben elhangzik, az még a hazai vitákban is szokatlan. Láthatóan a svédek úgy döntöttek, hogy nem akarnak a NATO tagjai lenni. Egyelőre nem született támogató döntés a svédek csatlakozásáról - mondta a frakcióvezető. 

15:58
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Velük kell elérni a változást Brüsszelben

Orbán Viktor helyzetértékelést tartott a frakcióülésen. Kocsis Máté szerint Brüsszelben változást kell elérni. Azokkal kell összefogni, akik elutasítják a kettős mércét, a korrupciót, és akik háború helyett békét akarnak.Azokkal kell elérni változást, akik elutasítják a genderideológiát és az illegális migrációt - tette hozzá. Kocsis közölte, a szuverenitás megvédése a másik fontos dolog. Ebbe beletartozik a gazdasági, kulturális és politikai szuverenitás megőrzése. 

16:02
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Így számolná fel Brüsszel a gazdasági szuverenitást

Kocsis Máté szólt arról is, hogy a brüsszeli gazdasági ajánlások között szerepel a rezsicsökkentés eltörlése. Mindezek mellett az ajánlások között található a multicégek védelme is - tette hozzá. A gazdasági szuverenitás felszámolására irányul az is, hogy törölje el a kormány a különadókat és a kamatstopot. Azt is várják tőlünk, hogy engedjük be a magyar piacokra a kétes eredetű ukrán gabonát - mondta a frakcióvezető. Felidézte, hogy korábban lehetővé tette a kormány, hogy az ukrán gabona eljusson az afrikai országokba, de ez nem történt meg, hanem tönkretette a magyar piacot. 

16:04
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

"Nem fogjuk lebontani a kerítést, és semmilyen migrációs folyosót nem fogunk megnyitni"

Kocsis Máté elmondta, hogy a magyar kulturális szuverenitást az illegális bevándorlás erőltetésével érnék el. Egymillió migránst tartóztatott fel az ország a déli határon a kerítés révén - tette hozzá. Nem fogjuk lebontani a kerítést, és semmilyen migrációs folyosót nem fogunk megnyitni. 

Ránk akarják kényszeríteni a genderideológiát - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Brüsszelt azonban nem érdekli több mint 3,3 millió ember véleménye. 

16:06
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Mi változást akarunk Brüsszelben

A Fidesz frakcióvezetője a politikai szuverenitás felszámolása kapcsán azt mondta, hogy Brüsszel több pénzt juttat a magyar baloldalnak, mint a Soros-birodalom.

Kocsis Máté: Változás kell Brüsszelben Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A jövő évi EP-választások tétje, hogy meg tudjuk-e védeni a szuverenitásunkat - tette hozzá.

16:09
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Egyre durvább a helyzet a déli határon

Kocsis beszámolt arról, hogy Pintér Sándor nagyon durva és erőszakos támadásokról számolt be a déli határon. Életveszély fenyegeti a szolgálatteljesítőket - tette hozzá. Az eszközök durvulnak és az agresszió nagyobb, mint valaha. 

A Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy további határvédelmi intézkedéseket kérnek a kormánytól. Sokkal jobban meg kell védeni a határokat, mint eddig - tette hozzá. Szigoríthatnak a határvédelmi szabályokon. 

16:13
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Középpontban a családvédelem

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy a családpolitika erősítése mellett állnak.

Ezzel szemben a mostani kormányzás alatt jelentősen nőtt a születési arányszám - mondta a KDNP frakcióvezetője. Továbbra is segítenie kell a kormánynak, hogy a családokat támogassa.

A határvédelem szigorítása mellett állnak a kormánypártok Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
16:15
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Ekkortól lehetnek új CSOK-szabályok

2024. január elsejétől léphet életbe a városi CSOK-ot kiváltó új szabályozás - mondta Simicskó István.  

16:18
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Cél a költségvetési hiány csökkentése

A kormány továbbra is kiáll a költségvetési hiány csökkentése mellett - mondta Kocsis Máté. A bankszövetséggel és a kereskedelmi iparkamarával korábban kötött megállapodáson nem fog változtatni a kormány - tette hozzá

Kocsis Máté: A kormány továbbra is kiáll a költségvetési hiány csökkentése mellett Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
16:22
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Ősszel módosulhat a gyermekvédelmi törvény

Nagyon nagy téma a gyermekvédelmi törvény, és az ősszel be fogják nyújtani az Országgyűlésnek - mondta az Origo kérdésére Kocsis Máté.

Még egy kis türelmet kér, de mindenképpen lesz ilyen törvényjavaslat.

Ősszel kerülhet az Országgyűlés elé a gyermekvédelmi törvény módosítása Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
16:27
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Kocsis: Jobb lenne, ha a DK ebben az ügyben csöndben maradna

Kocsis Máté kérdésre elmondta, a Gyurcsány-párt Varju ügyében nem vonta le azt a konzekvenciát, amit a Fidesz Lévai István esetében, éppen ezért jól tennék, ha ők ebben az ügyben csöndben maradnának. 

16:32
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

"A fű zöld, az ég kék, Pikó András pedig hazudik"

A fű zöld, az ég kék, Pikó András pedig hazudik - így reagált Kocsis Máté a baloldali józsefvárosi polgármester legújabb álhírére. Pikó nagyon fél attól, hogy az emberek el fogják mondani a véleményüket arról, hogy lényegében nem történt semmi a kerületben.

"Most is egy börtönkampányt folytat Pikó" Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
16:36
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Így kerülhetünk növekedési pályára

Nem értenének egyet azzal, hogy ha benzinárstopot vezetne be a kormány - mondta egy másik kérdésre Kocsis Máté. Amit a kormány most csinál, az segíteni fog minket a növekedési pályára állásban - tette hozzá. A jegybank és a kormány fontos pontokon mást képvisel a kilábalás ügyében, de ez egy jó dolog. 

16:41
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

"Ennek kicsi az esélye"

Kis esélyt látok arra, hogy az őszi országgyűlési időszakban szavazás lesz a svéd NATO-tagságról - mondta egy másik kérdésre Kocsis Máté.

Nem sok esélye van annak, hogy szavaznak a svédek NATO-csatlakozásáról Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
16:49
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Erre büszkének kellene lenni

A korrupt brüsszeli elitnek, a kettős mércének, a hatalommal való visszaélésnek köszönhető, hogy a Fidesz szavazói között az átlagoshoz képest magasabb az EU elutasítása - mondta egy másik kérdésre Kocsis Máté. Mindezek ellenére mi büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon még mindig a legmagasabb az Unió támogatottsága. Meg kell változtatni az Unió működését - tette hozzá. Egy Góliáttal küzdünk, egy politikai vita van Brüsszellel - mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis: Meg kell változtatni a brüsszeli politikát Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
16:51
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Ez egy óriási siker

Óriási siker, hogy kétezer ember védi a magyar határt - mondta egy másik kérdésre Kocsis Máté. A kormány tekintse át, hogy mely pontokon lehet erősíteni a határvédelmet. 

16:56
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Növekedési pályára állhat a gazdaság

Van esély arra, hogy növekedési pályára álljon a magyar gazdaság - mondta egy másik kérdésre Simicskó István. A KDNP frakcióvezetője nem kíván lehetetlent a kormánytól a családtámogatás terén, de az eddigi eredményeket meg kell őrizni. 

17:00
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Aki külföldön dollárért árulja a hazáját, annak felelnie kell majd itthon

Az őszi ülésszakban egy szuverenitásvédelmi törvénycsomag is benyújtásra kerül - mondta egy másik kérdésre Kocsis Máté. Azok ellen irányul majd ez a törvény, akik külföldi pénzből kampányolnak, vagy finanszíroznak médiát. Ennek a javaslatnak egyik része az alaptörvény módosítása lesz. Lesz egy olyan szabály, amely szerint a választásokon induló erők ne tudják kijátszani a törvényt.

Kocsis Máté: Szuverenitásvédelmi törvény jön Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
17:09
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

"Elfogadhatatlan, hogy egy nullaszázalékos pártnak frakciója legyen"

Elfogadhatatlan, hogy egy nullaszázalékos pártnak frakciója legyen - utalt a Párbeszédre Kocsis Máté. Egy élősködő alakulat a Párbeszéd - tette hozzá.

Keményen kiosztották a Párbeszédet Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
17:14
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: A külföldi befolyásszerzési törekvésekre kell választ adni

Néhány baloldali politikai aktivista lejáratja a teljes civil életet, hogy civilnek hazudja magát - mondta Kocsis.

Az nem járható út, hogy a civilek választási indulását korlátozzuk - tette hozzá.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
17:19
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

"Helyes, hogy ez kiszivárgott"

Helyes, hogy kiszivárgott a Karácsony Gergely elleni OTP-feljelentés - mondta egy másik kérdésre Kocsis. 

17:29
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Sokkal több külföldi pénz volt a baloldali kampányban, mint amennyi itthoni

Kocsis Máté kérdésre azt válaszolta, hogy többször annyi külföldi pénz volt a baloldali kampányban, mint amennyi itthoni, és ez jövőre is így lesz. Simicskó István szerint a magyar szolgálatok kiváló munkát végeznek, és rendszeresen kapnak tájékoztatást arról, hogy kik és milyen módon akarnak beavatkozni a magyar belpolitikába. 

17:31
szeptember 21, 2023
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.