Itt vannak a legújabb kormányzati döntések - élőben Orbán Viktor rádióinterjúja

ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. január 27. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. január 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
08:07
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:07
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A munkahelyek elsősorban a magyarokéi

A munkahelyek elsősorban a magyarokéi és a magyar gazdaságnak elsősorban a magyar embereknek kell munkát adnia, csak utána jöhet mindenki más - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó 2023 című gazdaságpolitikai fórumán csütörtökön Budapesten. A miniszterelnök hangsúlyozta, a kormány nemet mond a megszorításokra, valamint, hogy Magyarország elég erős ahhoz, hogy kimaradjunk a háborúból. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hagyományos gazdasági évnyitó rendezvényén a miniszterelnök mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, Parragh László, a kamara elnöke és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is felszólalt.

08:08
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Elég erősek vagyunk, hogy kimaradjunk a háborúból - videó

Magyarország ki fog maradni az orosz-ukrán háborúból és az érdekeit sértő szankciókat továbbra is sikeresen meg fogja vétózni - jelentette ki a miniszterelnök szerdán Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján.

08:30
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

08:32
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

Itt nézhetik élőben Orbán Viktor rádióinterjúját!

08:37
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ennek pont az ellenkezője történt

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején közölte, vissza kell gondolni arra, hogy egy évvel ezelőtt még abban reménykedtünk, hogy ez a fegyveres konfliktus nem terebélyesedik háborúvá, és kevés ország vonódik bele, és hamar vége lesz. Ennek pont az ellenkezője történt - tette hozzá. Becslések szerint mindkét oldalon százezer fölött van az áldozatok száma, a legsúlyosabb emberi tragédiák tömegei állnak elő nap mint nap. Ahelyett, hogy a nemzetközi közvélemény a béke mellé állna egyfajta kettőség látható. A Nyugat a háború mellett, míg mások a tűzszünet mellett állnak - ismetette a kormányfő.

08:39
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

"Soha ilyen közel nem volt a világ, hogy egy lokális háborúból világháború legyen"

Orbán Viktor rámutatott arra, hogy a Nyugat vezetői háborús lázban égnek, és a háború megnyerését szorgalmazó motivációs beszédeket tartanak. Mára már bevett téma, hogy vadászrepülők küldését akarják, és Ukrajnával szövetséges országok katonái is menjenek az országba. Soha ilyen közel nem volt a világ, hogy egy lokális háborúból világháború legyen. 

08:41
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország a Vatikán mellett az egyetlen békepárti állam

Magyarország a Vatikán mellett az egyetlen békepárti állam a Nyugaton - mondta a kormányfő. Mindenki más háborúpárti, de mások az érdekei az egyes országoknak - tette hozzá. Van itt jócskán üzleti spekuláció, és a háború utáni helyzetből eredő lehetőéségek kihasználása. Aki azt állítja, hogy ilyen szempontok nem befolyásolják a döntéseiket, akkor azoknak nem szabad hinni. 

Orbán Viktor konkrét országokat nem nevezett meg az érdekek mentén.

08:45
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

Növelni kell a katonák számát, és az elkötelezettségüket

A hadsereg nem egy luxus, és nem egy történelmi szokás - mondta Orbán. Minél gyengébb egy ország hadserege, annál jobban ki van szolgáltatva másoknak. Azok az országok tudják megvédeni magukat, akik szeretik a hazájukat - mondta a kormányfő. Kell rendelkeznünk azzal a képességgel, hogy amikor baj van, akkor mindenki tudja, mit kell tenni. Az utóbbi tekintetében nem állunk jól, mert elszoktunk a háborútól - fejtette ki a kormányfő. Ezt a tudásunkat újjá kell éleszteni, ennek kerete pedig az országvédelmi terv.  

Harmadik lépés, hogy kellenek azok az emberek, akik fegyverrel is megvédik az országot, tehát kell egy ütőképes honvédség. Növelni kell a katonák számát, és az elkötelezettségüket - tette hozzá.

08:48
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Amíg külföldről finanszírozzák a baloldalt és a hozzájuk köthető médiát, addig ők háborúpártiak lesznek

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy modern technológiák is kellenek a védekezéshez. Miközben mi a béke mellett állunk, addig nem lehet a védelmi képességek fejlesztését elfelejteni. A békéhez erő kell - tette hozzá. Fontos, hogy katonailag erős legyen Magyarország, és egyszerre legyen békepárti. Úgy látja, a kormányfő, hogy a baloldal háborúpárti, míg a nemzeti oldalon állók a békepártiak. Az utóbbiak szerencsére meggyőző többségben vannak - mondta a kormányfő. Amíg külföldről finanszírozzák a baloldalt és a hozzájuk köthető médiát, addig ők háborúpártiak lesznek.

08:51
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

"A nyilvánosság előtt az erről szóló beszéd nem volna helyes"

Európa hatalmi viszonyainak átszerkesztése egy izgalmas kérdés, gondolkodni kell róla - mondta Orbán Viktor. Ugyanakkor az egész európai hatalmi rendszer átalakítása csak úgy látható előre, ha a háború kimenetelét is megjósoljuk, és innentől kezdve a legrosszabb támadásoknak tesszük ki az országot -  hívta fel a figyelmet a kormányfő. A nyilvánosság előtt az erről szóló beszéd nem volna helyes.

Felelős politikusként nem spekulálhatok, arról, hogy milyen lehetséges kimenetele lehet a háborúnak. Vannak, akik megváltoztatnák a hagyományos európai hatalmi egyensúlyt - mondta a kormányfő. Az ukrán háború során fontos, hogy az ukránok addig tudnak harcolni, amíg az Egyesült Államok ezt akarja. Az amerikaiak közvetlenül részt vesznek az európai politikában a háború miatt.

08:53
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

20 intézkedés az infláció ellen

Orbán Viktor az infláció kapcsán azt mondta, hogy december 31-ére egyszámjegyű lesz a pénzromlás. Bízik benne, hogy ezt gyorsan érjük el, míg mások szerint nem. Az év végére tíz százalék alá kell szorítani az inflációt, és az ehhez szükséges döntéseket a kormány meghozta - tette hozzá. A meghozott 20 intézkedés az infláció ellen széleskörű elfogadottságnak örvend - mondta a kormányfő.

08:55
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

Erre most nincs esély

Orbán Viktor közölte, ha a szankciókat holnap megszüntetnék, akkor a felére csökkenne az infláció, és visszatérne egy 2-3 százalékos sávba. Erre jelenleg Európában nincsen esély, és mi nem tudjuk a szankciós politikát eltörölni. Azokat a szankciós döntéseket meg tudjuk vétózni, amelyek közvetlenül fenyegetnék a magyar érdekeket.  

08:59
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

A szülőknek joguk van ahhoz, hogy a kormány megvédje a gyerekeiket

Orbán Viktor a gyermekvédelmi törvényről azt mondta, három ügyben van kibékíthetetlen ellentét Brüsszellel: a migráció kérdésében, a háború kérdése és a genderkérdés. Ezekben feloldhatatlan ellentét van. Brüsszel ragaszkodik ahhoz, hogy a gyermeknevelés terén a szülők szerepe háttérbe szorítható. Aktivistákra bízná a gyereknevelést Brüsszel - mondta a kormányfő. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy a pedofil-bűncselekmények száma megnő. A szülőknek joguk van ahhoz, hogy a kormány megvédje a gyerekeiket - tette hozzá.

08:59
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

Brüsszelnek kell engednie

Ezek feloldhatatlan ellentétek, és mivel mi nem fogunk engedni, ezért Brüsszelnek kell majd a végén engednie - zárta a kormányfő.

09:00
március 10, 2023
Vágólapra másolva!

Vége a kormányfői interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.