Orbán Viktor azonnali kérdésekre válaszol - élőben az Origón

ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt
Budapest, 2022. június 27. Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 27-én. Mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (b). MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a baloldali képviselők által feltett azonnali kérdésekre válaszol.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
19:11
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Azonnali kérdések órája

Orbán Viktor a baloldali képviselők által feltett azonnali kérdésekre válaszol.

19:12
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A magyar kormány a béke pártján áll

Amíg nem lesz béke és Brüsszel nem vonja vissza a szankciókat, az infláció sem szüntethető meg. Magyarország mérsékelni tudja az inflációt, a kormány szándéka, hogy év végére egyszámjegyű legyen az infláció - mondta Orbán Viktor napirend előtt hétfőn a parlamentben.

19:13
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ki kell maradni az orosz-ukrán háborúból

19:55
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Indul az azonnali kérdések órája, Orbán Viktor válaszol

Kezdődik az azonnali kérdések órája. Orbán Viktor kormányfőt elsőként Arató Gergely, a Gyurcsány-párt képviselője kérdezi az inflációról. 

20:00
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ha a szankciókat kivezetnék, akkor az infláció legalább a felére csökkenne

Orbán Viktor Aratónak adott válaszában azt mondta, hogy ő már hozzászokott ahhoz, hogyha valami baj történik, akkor a kormányfő a felelős. Teljes tájékozatlanság, hogy a kormány felel az inflációért. Európa úgy döntött szankciókat vezet be Oroszország ellen, ezért megdrágultak az energiaárak.

Mivel nagy az importkitettség, ezért minket is érintenek a magas árak - tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar kormány jó gazdaságpolitikát folytat, a munkaalapú gazdaságra építenek, mivel egymillióval többen élnek munkából. Jó esély van arra, hogy idén is bővülni fog a gazdaság. Ha a szankciókat kivezetnék, akkor az infláció legalább a felére csökkenne - mondta a kormányfő.

20:03
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

A jövőben is lesznek nemzeti konzultációk

Orbán Viktor Bedő Dávidnak (Momentum) azt válaszolta, minden gyermekded kérdés megválaszolására várom az irodámba. A kormányfő arról is beszélt, a nemzeti konzultációban több mint egymillióan vettek részt, és a jövőben is lesznek hasonló konzultációk.

20:08
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Szociális katasztrófa lenne rezsicsökkentés nélkül

Orbán Viktor Harangozó Gábornak (MSZP) azt válaszolta az élelmiszerárstopról, hogy rezsicsökkentés nélkül sokkal nagyobb lenne az infláció. Ha nem lenne az átlagfogyasztásig támogatás, akkor több százezer család ment volna tönkre, mert ezek az energiaárak kifizethetetlenek.

Szociális katasztrófa lenne, ha a kormány lemondana a rezsicsökkentés politikájáról. Orbán közölte, hogy a középosztály jelentős része elszegényedne. Nem kritizálni, hanem támogatni kéne a rezsicsökkentést. Amíg az infláció hosszú távon nem kezd csökkenni, addig érvényben marad az élelmiszerárstop - tette hozzá.

20:11
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ennyien fizetnek rezsicsökkentett árat

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy egy értelmes vita nem arról szól, hogy ténykérdésekről beszélünk. A háztartások 67 százaléka az áram, és 78 százaléka a gáz esetén csak rezsicsökkentett árat fizet. Ez szöges ellentéte annak, amit Ön állít - mondta a kormányfő.

20:16
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

8 milliárd forintos segítség a boltoknak

Orbán Viktor Lukács László Györgynek (Jobbik) azt válaszolta, az a jó, ha a gazdaság a saját logikája szerint tud működni, de vannak helyzetek, amikor be kell avatkozni. Nem főszabály a beavatkozás politikája, de valamikor be kell avatkozni, minél rosszabb a helyzet, annál célzottabban kell tenni azt - mondta a kormányfő. A miniszterelnök szerint az élelmiszerárstop politikája nem vezetett hiányhoz - mondta. A kisboltok esetében a kormány 8 milliárd forintos működési támogatást ad.

20:18
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Eddig maradhatnak érvényben az élelmiszerárstopok

A kormányfő arról is beszélt, hogy az a nagy kérdés, hogy meddig lehet fenntartani az árstopok politikáját. Az infláció elleni lépéseket megtettük, és amint tartósan csökkeni fog a drágulás üteme, akkor ki lehet vezetni az élelmiszerárstopokat.

20:24
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ezekre nagyberuházásokra szükség van

Orbán Viktor Toroczkai Lászlónak (Mi Hazánk) azt válaszolta, hogy minden érdemi javaslatot elfogad a végrehajtói rendszer átalakítása ügyében. A külföldi nagyberuházások támogatása nagyságrendekkel kisebb, mint amit a kkv-k megsegítésére fordítunk - mondta a kormányfő. Az érem másik oldala, hogy ilyen beruházásokra szükségünk van, és ezekért nagy verseny van - tette hozzá. A nagy cégek versenyeztetik az országokat, és ez bármilyen ipari beruházásra igaz - mondta. Az alultőkésített országok szeretnének bevonni minél több beruházást.

20:26
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Kivezették a devizaszerződések többségét

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 1,1 millió devizaszerződés volt, és ennek jelentős részét kivezették, de ettől még páran maradhattak, és az ő helyzetükről hajlandó érdemi dialógust folytatni.

20:31
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Több százezer ember maradhat állás nélkül, ha ebből kimarad Magyarország

Orbán Viktor Szabó Rebeka (Párbeszéd) kérdésére azt válaszolta, Magyarországon minden beruházásnak van egy rendje, így környezeti szabályokat is be kell tartani, ha valaki engedélyt akar kapni. Minden ilyen szabályt az államigazgatásnak be kell tartatnia, és be is tartanak minden beruházásnál - mondta a kormányfő. Az akkumulátorokat illetően azt mondta, hogy a világ autógyártása átalakul, és az a kérdés, hogy hol fogják gyártani ezeket az autókat. Ahol felépítik ezeket a gyárakat, ott lesznek a munkahelyek. Ha Magyarország ebből kimarad, akkor több százezer ember marad állás nélkül.

20:34
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez rémhírterjesztés

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy rémhírterjesztés, hogy Magyarországon bármilyen ipari beruházás veszélyeztetné a vízkincset. Németország is 14 akkumulátorgyárat építenek majd, míg Lengyelországban épül majd a legnagyobb akkumulátorgyár Európában. Ők tönkre akarják tenni az országokat? - tette fel a kérdést a kormányfő.

20:41
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

"Nem igaz, hogy kiszárítjuk a Kárpát-medencét"

Orbán Viktor Csárdi Antalnak (LMP) azt válaszolta, hogy számára is fontos a termőföldek védelme és az ivóvízkincs megőrzése. Egész Európában működnek akkumulátorgyárak, és mindenki részt vesz ebben a folyamatban. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy olyan változások vannak a világban, amik révén a Kárpát-medence folyamatosan változik. Az emberek félelmeire világos választ kell adni, nem igaz, hogy kiszárítjuk a Kárpát-medencét, ezek csak rémhírek - tette hozzá.

20:46
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: Nincsen szuverén ellenzék Magyarországon

Gulyás Gergely Barcza Attila (Fidesz) dollárbaloldal botrányával kapcsolatos kérdésére azt mondta, hogy aki elfogadta ezt a 4 milliárd forintot, annak más utasításokat is el kell fogadnia. Nincsen szuverén ellenzék ma Magyarországon - tette hozzá. Az első és a legfontosabb, hogy mindenki tisztán lásson ebben a 32 éve nem látott botrányban - mondta Gulyás. Bízunk benne, hogy a vizsgálatok után kiderül, hogy kik voltak a megbízók, akik ennek a kormányzásra teljesen alkalmatlan baloldalnak ennyi pénzt adtak.

20:53
február 27, 2023
Vágólapra másolva!

Több kérdésre nem válaszol a kormányfő

Orbán Viktor több kérdésre nem válaszol, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.