Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül19 bejegyzés
09:10
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

09:11
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

A magyar védettségi igazolvány biztosítja Európában a legnagyobb szabadságot

Bár vannak csekély különbségek a koronavírus elleni oltóanyagok között, minden vakcina biztonságos, ezért a kormány arra kér mindenkit, regisztráljon, és oltassa be magát - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hangsúlyozta: miután a magyar lakosság 54 százalékát sikerült beoltani, az ország a társadalmi immunitás közelében van. A koronavírus elleni védettséget igazoló magyar igazolvány digitális verziója meg fog felelni az Európai Unió hasonló dokumentuma szabályainak június 15-éig. A miniszter közölte: a magyar védettségi igazolvány biztosítja Európában a legnagyobb szabadságot, mivel azt 11 ország elfogadja, Románia pedig a beutazási korlátozások nélküli "zöld zónába" sorolta Magyarországot.

09:12
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Így készült fel Orbán Viktor a pénteki rádióinterjúra - fotó

09:30
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

09:34
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Itt vannak a legújabb számok

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy csütörtökön 11 858 embert és több mint 80 ezer ember kapta meg a második oltást. Korábban az első oltások számának a növelése volt a cél - tette hozzá. Ennek köszönhető, hogy a megbetegedések és halálozások száma csökkeni kezdett. 26 ember halt meg tegnap és 269 ember fertőződött meg. 64 ezer aktív fertőzött volt tegnap.

09:36
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Oltásbiztonságban vagyunk

Az emberek nem rohamozzák meg a háziorvosokat és oltópontokat, ezért nincs sok elő oltás. Az év végéig tovább fog nőni az itthoni vakcinák száma. Közel 17 millió adag vakcinánk lesz az év végéig. Oltásbiztonságban vagyunk - mondta Orbán Viktor.

09:37
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Jön a készenléti oltási rend

Legalább kétszer be tudunk oltani mindenkit, ha erre szükség lesz. A teljes népesség 54 százaléka kapta meg az első, míg a 38 százalék a másodikat - mondta a kormányfő. Mi van azzal a 2,5 millió emberrel, aki nem kért oltást? Áttérünk a készenléti oltásra a mostani kötelező oltási állapotból. Aki nem a későbbi nehézkes oltási rendben akar részt venni, az oltassa be magát most - mondta a kormányfő.

09:40
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Óvatos vagyok ezen a téren

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az egész vírushelyzetben nehéz tudományosan tisztán látni, mivel minden érvényes tudományos kijelentéshez időre van szükség. Ami tavaly érvényes volt, az ma már nem az - tette hozzá. Az óvatosabbak közé tartozom a gyerekek oltását tekintve, de nem akarjuk elzárni a szülőket attól, hogy a gyermeküket beoltassák. Oltási kampányt sem indítanak egyelőre a 12-15 évesek körében. 

A kormányfő szerint a magyar tudományos közösségben a nyár vége felé juthat nyugvópontra ez a vita. Most a kiskorú gyermekeket a szülők bárhová elvihetik magukkal - tette hozzá. 

09:43
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Előrébb járunk, mint Nyugat-Európa

Orbán Viktor közölte, hogy az uniós oltási igazolvány július 1-től lép életbe, de nem tudjuk, hogy működni fog-e. A magyar oltási igazolvány uniós szinten is nagyon modern, ráadásul előrébb tartunk, mint a nyugati országok - tette hozzá. Amikor az európai helyzetről beszélünk, akkor fontos említést tenni arról, hogy ott sok országban még kijárási tilalom van - mondta a kormányfő.

09:45
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Így néz ki majd az uniós kártya

Orbán Viktor szólt arról is, hogy nemzeti alapon kellett meghatározni az utazási szabadságot, és ezt biztosítja a magyar igazolvány.Ha belép az uniós kártya, akkor a nemzeti hatóságoknak kell kibocsátania a kártyákat. Június 15-ig be kell fejezni az uniós kártya kifejlesztését, és onnantól kezdve a magyar elektronikus digitális kártyán lévő adatok szinkronban lesznek más uniós országok kártyáival - tette hozzá.

09:47
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Ismét lehetnek képviselő-testületi ülések

Orbán Viktor szólt arról is, hogy lassan nem emlékszünk a korábbi rossz időszakra, és szinte törli is ezeket az emlékeket. Én járom a világot, és sok helyen depresszis nyomás alatt vannak az emberek. A veszélyhelyzet fennmarad, és folyamatosan töröljük el a korlátozásokat. Hamarosan döntés lesz arról, hogyan állhat helyre az önkormányzatok korábbi működési rendje. Péntek délután lesz döntés erről - tette hozzá. Míg mások nem szabadok, addig mi azok vagyunk - tette hozzá.

09:48
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Gazdasági konferencia a jövő héten

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy lassan visszatér a gazdaság a normális menetrendbe. Lesz egy gazdasági konferencia a jövő héten, és akkor az újraindítás újabb lépéseiről egyeztetnek majd. Én is azt szeretném, hogy előzzük meg a nyugati országokat - tette hozzá. 

09:50
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Középpontban az egyéni felelősség

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mostantól kezdve egyéni felelősség van az oltások tekintetében. Az állam eddig mindent megtett, hogy minél többen oltakozzanak - tette hozzá. A magyar egészségügy uniós szinten is kiválóan teljesített. Amit a közösségi felelősség tekintetében meg tudtunk tenni, azt megtettük - mondta a kormányfő.

09:53
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Hosszú ideje vitáznak a pedofilellenes törvényről

Orbán Viktor a pedofilellenes törvényről azt mondta, hogy több mint egy éve vitáznak róla. Nagyon keskeny mezsgyén járunk, és kifinomult jogi szabályozás kell - tette hozzá. Ésszel kell eljárnunk. A gyerek bizalommal fordul a felnőttek felé, ezért ezzel visszaélni a legalja dolog - mondta a kormányfő. A legtöbb pedofil bűncselekmény a virtuális térben történik - hangsúlyozta a kormányfő. Ennek a lehatárolása nehéz munka, de ezt meg fogjuk tenni.

09:56
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

"Nem akarunk örökké vesztes nép lenni"

Orbán Viktor a 101 évvel ezelőtt aláírt trianoni diktátumról azt mondta, hogy a nemzeti összetartozást tekintve jobban állunk, mint 11 éve. Az országvesztés napjából a nemzeti összetartozás napját próbáltunk csinálni - tette hozzá. Akiket elszakítottak tőlünk, azok lélekben velünk maradtak. A nemzeti összetartozás gondolata erősebb, mint a korábbi évtizedekben. Nem akarunk úgy élni, hogy örökre vesztésre ítélt nép legyünk - mondta Orbán Viktor.

09:58
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mi nem ellenfeleket, hanem barátokat gyűjtünk

Kiderült, hogy a szomszédaink is a sikert és erőt respektálják, és mióta megerősödtünk, azóta sikerült javítani a kapcsolatainkat a többi néppel. Minden kárpát-medencei népnek kalkulálnia kell a magyarokkal - tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, hogy jó a szerbekkel, a horvátokkal, a szlovénekkel, a szlovákokkal a kapcsolatunk. Mi nem ellenfeleket, hanem barátokat gyűjtünk, de az utóbbi sem könnyű.

10:00
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Magyarországon is lesz vizsgálat

Orbán Viktor szólt arról is, hogy itthon is kivizsgálják, hogy milyen hatása lehet a dán-német-amerikai lehallgatási botránynak. A kormányfő szerint a modern nemzetközi rendszerben nem arra kell törekedni, hogy egyik, vagy másik hatalom mellé álljon az ország. A barátságokat gazdasági együttműködésre kell változtatni, és lehetőséget kell adni a magyar cégeknek.

Ha elszigetelődünk, akkor annak csak negatív hatásai lehetnek - tette hozzá. A világgazdaságban való részvétel nagy eredményeket hozhat.

10:02
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a labdarúgó-Eb esélyeiről

Végre felemelkedett egy magyar csillag a labdarúgásban, és most kiderült, hogy vissza kellett utaznia Németországba, talán majd ősszel. Most egy rosszkedvűbb állapotban vagyunk a labdarúgó-Eb-t illetően - mondta Orbán Viktor. Minden játékosnak sok sikert kívánok - tette hozzá. Mi győzünk, és mi vesztünk. A magyar ember közösségi ember, úgy fogja fel az életét, hogy az belefonódik egy közös sorsba - mondta a kormányfő. Nagyszerű Eb-re számítok - zárta szavait.

10:03
június 04, 2021
Vágólapra másolva!

Vége a kormányfői interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!