Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
08:13
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Kormányfői nyilatkozat

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:16
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Az Operatív Törzs ülésén kezdett a kormányfő

08:26
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Döntött a kormány: március 1-ig hatályban maradnak a jelenlegi szabályok

A szerdai kormányülésen a kabinet meghallgatta az Operatív Törzs beszámolóját, és megállapította, hogy sikerült megfékezni a járvány terjedését. Viszont az enyhítések a járvány újbóli felélénküléséhez vezetnének. Európa sok országában szigorúbb szabályok vannak érvényben, mint nálunk, ott megkezdődött a harmadik hullám, amit a kormány szeretne elkerülni, ezért a korlátozások fenntartása indokolt – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Téma volt a baloldali gyöngyösi polgármester vakcinabotránya, és az is, hogy 6 hónapra bezárhatják azokat az éttermeket, kávézókat, amik a zárvatartási szabályok ellenére kinyitnak.

08:30
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

08:34
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán: Nem nemzetközi tanácsok alapján döntöttünk

Orbán Viktor a beszélgetés elején közölte, nem a nemzetközi szervezetek véleménye alapján döntöttek a korlátozások meghosszabbításáról. Meghallgatták a szakembereket, persze szabadulnánk ebből a helyzetből - tette hozzá. Fájó szívvel kellett igazat adnom a járványügyi szakembereknek. 

08:37
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Ebben a helyzetben kell higgadtnak maradni

Nem lett volna szerencsés, ha feladjuk az elmúlt három hónapos eredményeket. Ha túl korán jönnek a feloldások, akkor a semmibe hullanak az elért eredmények - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, a harag és az indulatok itt másodlagosak.  A vezetőknek az is a felelőssége, hogy amikor mindenkit elragadnak az indulatai, akkor kell a döntéshozóknak a legnyugodtabbnak maradnia. 

08:39
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Nem lesznek letartóztatások

Sokan mondták, hogy a kijárási tilalom esetén lehetett volna lazítani, de most a vakcinabeszerzésen kell dolgozni - mondta a kormányfő. Nyugat-Európában számos ország azt választotta, hogy folyamatosan ügyeskednek a szigorítások rendszerén, míg mi november óta ugyanabban a rendszerben élünk - tette hozzá. Orbán Viktor szerint a végén le akarják szúrni a vírust, és akkor felszabadulunk. Ha nincs törés, zúzás, akkor a hatóságok ne tartóztassanak le senkit - mondta a kormányfő. Arra kért minden türelmetlen embert, hogy ne tegyék meg a kinyitást, mert a vírust át fogják adni, és emberek fognak belehalni a járványba.  

08:41
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ezért sem érdemes megszegni a szabályokat

Az nem megoldás, hogy kimegyünk és megsértjük a szabályokat - mondta Orbán Viktor. 150 ezer-1 millió forintos bírságot kockázat az, aki megszegi a szabályokat, míg az éttermeket be fogjuk zárni - tette hozzá. Az érintettek meg fogják kapni a támogatásokat. 

08:42
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Végeznek az oltásokkal a szociális intézményekben

Minden a vakcinán múlik, és ez a gazdaság kulcskérdése is - mondta a kormányfő. 1459 új beteg, és 83 ember halt meg tegnap - jelentette be a kormányfő. Az oltás jól halad, a szociális intézményekben lévők beoltása történik, és ezzel a hétvégével végzünk is - mondta a kormányfő. 

08:44
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Megkezdődik a regisztráció alapú oltás

Jövő hét elejétől megkezdődik az regisztráció alapú oltás - mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy most azokat hívják be, akik korábban regisztráltak. Ez egy új szakasz, nagy kérdés, hányan regisztráltatják magukat. Továbbra is arra biztatott mindenkit, hogy oltassa be magát - mondta a kormányfő. Ő a kínai vakcinában bízik, és azt várja meg - tette hozzá. 

08:45
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a kínai vakcinával oltatja be magát

Ezt a vírust a kínaiak ismerik a legrégebb óta, és emiatt ezt a vakcinát választom  - mondta Orbán Viktor. 

08:46
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

A kormány tagjainak is ki kell várniuk a sorukat

Orbán Viktor elmondta, hogy bármennyire is aggódik valaki a saját és a szerettei életéért, meg kell várnia a sorát. A kormány tagjainak is ki kell várnia a sorukat, nagyon rossz lett volna, ha a kormány tagjai oltatják be magukat elsőként. Vannak nálunk nehezebb helyzetben lévő magyar emberek is - tette hozzá. 

08:49
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Szerbiára figyelünk

Orbán Viktor szeretné, ha végre a bőség zavarával küzdenének a vakcinák területén, és Brüsszelből sem érkezik olyan tempóban vakcina, mint amire szükség lenne. Számomra a leginspirálóbb példa Szerbia, akikkel nagyon jó viszonyban vagyunk, és érzelmi tartalma van a kapcsolatoknak. Ott kínai vakcinával is oltanak. Szerbia egy komoly ország, mert jobban meg tudta szervezni az ellátását, mint az unió. 

Kipróbálják azokat a vakcinákat, amikkel szemben még kifogások vannak itthon. 

08:52
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egy radikálisan más helyzetben találhatjuk magunkat húsvétkor

Orbán Viktor szerint Szerbia esetében nem automatikus gondolat, hogy a Nyugat jó és a Kelet rossz, ezért is nagyobb a bizalmuk a keleti országok iránt. A szerb emberek gondolkodása más. Orbán Viktor bejelentette, hogy ma vagy holnap szerződni tudnak a kínaiakkal a vakcinára. Ha nem jön kínai vakcina, akkor március elejéig 850 ezer embert tudnak beoltani. ha jön kínai vakcina, akkor ezt meg is lehet kétszerezni. Egy radikálisan más helyzetben találhatjuk magunkat húsvétkor - mondta a kormányfő. 

08:55
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem tudjuk, mi zajlik a háttérben

Orbán Viktor közölte, hogy minden erővel a vakcina beszerzésére koncentrálnak, és ezt követően lehet a különféle nyitási opciókról beszélni. Brüsszel kapcsán azt mondta, hogy most nem a "gyepálás" ideje van. A gazdaság újraindításában jól fog teljesíteni Brüsszel. Nem tudjuk, milyen játszmák zajlanak Brüsszelben. 

Korábban a vakcinabeszerzés nemzeti jogát átadtuk Brüsszelnek, ezt a döntést meghoztuk, most már eső után köpönyeg - tette hozzá. Ennek tudtával adtuk át a döntés lehetőségét, de a nyugati partnerekkel való tárgyalás lehetőségét átadtuk. Egyelőre nem a szétosztás rendje a kérdés, hanem hogy nincs mit szétosztani. 

08:57
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Így segítik a kis települések boltjait

Nem állhatunk az egyetlen nyugati lábra - mondta a kormányfő. Hoztunk számos gazdasági döntést, és hoztunk óriásiakat is - mondta Orbán Viktor. Amikor lesz elég vakcina, akkor újra kell indítani a gazdaságot. Eddig 6000 ezer milliárd forintról döntöttünk. Kiemelte, hogy vannak olyan települések, ahol nincsen bolt, és most döntöttek arról, hogy ezen változtatnak. 

08:59
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

1500 milliárd forintos egyetemi fejlesztési program indul

Orbán Viktor elmondta, hogy Brüsszellel a legszorosabb mértékben együttműködnek a zöld gazdaság és a digitalizáció területén, még akkor is, ha a migráció területén nem értenek egyet. Kilenc terület között osztottuk szét a rendelkezésre álló forrásokat. A legfontosabb, hogy ennek a gazdasági újraindítási akcióterv legnagyobb nyertese a felsőoktatás lesz. Olyan egyetemi fejlesztések indulnak a következő években, amire nem volt még példa, 1500 milliárd forintot fektetnek majd be.

09:01
január 29, 2021
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!