Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Ujhelyi István szocialista EP-képviselővel vitázik Magyarország jobban teljesít? címmel kedden este 19 órától Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Tranzit Garázsviták soron következő vitaestjén. A vitát az Origó élőben közvetíti. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés
19:36
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Magyarország jobban teljesít?

Ujhelyi István szocialista EP-képviselővel vitázik Magyarország jobban teljesít? címmel kedden este 19 órától Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Tranzit Garázsviták soron következő vitaestjén. 

19:36
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Nem lesz unalom

A borítékolható parázs vita fő témája hazánk jelenlegi helyzete lesz az európai és a világporondon, de természetesen az aktualitások is terítékre kerülnek.

19:37
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Varga Judit lesöpörte a momentumos Donáth Annát a Tranzit vitáján

A rendezvénysorozat legutóbbi eseményén Varga Judit igazságügyi miniszter folytatott emlékezetes vitát Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével.

19:45
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Tranzit Garázsvita

20:11
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Indul a vita

Kezdődik a vita Dömötör Csaba és Ujhelyi István között. 

20:12
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Részvét az ártatlan bécsi áldozatok iránt

A vitát Földi-Kovács Andrea, a HírTV munkatársa moderálja. A rendezvény elején a szervezők részvétüket fejezték ki a bécsi terrortámadás áldozatai iránt.

20:17
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Dömötör: A baloldal szavazatokkal segítette a kvótát is

A szolidaritásnak nincs, de a befogadásnak van határa - mondta Ujhelyi István. Az MSZP EP-képviselője szerint őket többször is hazaárulással vádolták a bevándorlás ügyében. Minderre azt mondta Dömötör Csaba, hogy megdöbbentő ami Bécsben történt. A jobboldali közösséget rengetegszer sértegették azért, mert nem tetszett nekünk, ami történik - tette hozzá. Lázár János bécsi videóját is kinevette a baloldal - mondta. Dömötör elmondta, hogy a baloldal megtámogatta szavazataival a kvótát is. 

20:21
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Ez az érvelése sem jött be Ujhelyinek

Ujhelyi István arról beszélt, hogy nem afrikai migráns követte el a tegnapi cselekményt, miközben két muszlim török próbált segíteni, a terrornak kell megálljt parancsolnia. Minderre Dömötör Csaba azt válaszolta, a határzár ügyében Gyurcsány személyesen tüntett. Te magad is érveltél a határzár ellen - emlékeztetett Dömötör Csaba. A baloldal többször is elbagatellizálta a kvóta problémáját, miközben igennel voksolt az EP-ben.  

20:24
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba: Tendeciózusan megszavazott bevándorláspárti határozatokat a baloldal

Ujhelyi szerint az egész migrációs ügy 2015. márciusában került az EP elé, és ő többször is tartózkodott. A baloldali pártok tendenciózusan megszavazták a bevándorláspárti határozatokat - vágta rá Dömötör. Ujhelyi a beszélgetés során megpróbálta bagatellizálni a dolgokat, majd Dömötör erre azt mondta, hogy végül az is ki fog derülni, hogy Gyurcsány nem akarta lebontani a kerítést. 

20:29
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Dömötör: Most ne próbáljátok bebizonyítani, hogy a mindig a határvédelem mellett voltatok!

2022 után egy új kormány nem fogja lebontani a határkerítést, mert biztonságérzetet ad - mondta Ujhelyi. Minderre Dömötör azt felelte, hogy Ujhelyi a lelkiismeretével vív. A kormány elleni ellenérzés miatt nem állt a baloldal a határvédelem mellé, és most ne próbálja meg bebizonyítani, hogy mindig is amellett lettek volna - hangsúlyozta az államtitkár. A baloldalnak ideje lenne színt vallania, hogy pontosan mi az álláspontja a migráció terén - hívta fel a figyelmet Dömötör. 

20:35
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

"Ennyit arról, ki hogyan reagált"

Ujhelyi szerint nem vizsgázott jól az EU a koronavírus-járvány során. Amikor az európai intézmények nem tudnak megállapodni, akkor abban a szocialista képviselő szerint a miniszterelnökök tanácsa a fő hibás. Dömötör minderre azt mondta, hogy Magyarországon már januárban megkezdte a működését az Operatív Törzs, ennyit arról, hogy ki hogyan reagált. 

Az államtitkár szerint a lopakodó jogkör elvételre nemet mond a kormány - tette hozzá.

20:39
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Könnyen leütötte Dömötör Ujhelyi labdáját

Dömötör Csaba azt állította, hogyha a magyar parlamentben hoztak volna olyan működési szabályokat, mint az EP-ben, akkor óriási nemzetközi botrány lett volna. Abból is nagy botrányt csinált a baloldal, hogy a parlamentbe minden hétfőn bementek, miközben azt terjesztették, hogy a parlament nem működik - tette hozzá. Ujhelyi minderre csak annyit tudott mondani, hogyha Magyarországon olyan szabályokat vezettek volna be, mint az EP-ben, akkor ők azt támogatták volna. 

20:43
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

"Mindebben ti részesek voltatok, és a Korózs-féle álhírvideót a te munkatársad készítette"

Nem éreztem egy napig sem, hogy a nemzetközi figyelem lankadt volna, miközben más országokban az intenzív osztályok összeomlottak - mondta Dömötör Csaba. Furcsa, hogy most támogatod a kormányzati lépéseket, miközben a baloldali pártok a folyamat elején eldöntötték, hogy nem segítik a járvány elleni védekezést. 

Az, hogy a legnehezebb időszakban álhíreket terjesztettek, azt nem lehet megbocsátani - mondta Dömötör. Mindebben ti részesek voltatok, és a Korózs-féle álhírvideót a te munkatársad készítette - mondta Dömötör. 

20:50
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Ujhelyi István képtelen volt megmagyarázni a Korózs-féle álvideót

Ujhelyi István szerint Dömötör kiragad az ellenzéktől egy-egy mondatot. Az MSZP EP-képviselője szerint a kormány szinte mindent rosszul csinál. Ujhelyi az álvideó kapcsán azt mondta, hogy a tényeket nem tudja, és semmilyen magyarázatot nem adott, hogy a munkatársa miért vett részt a készítésben. Majd a rendőrség kideríti, hogy álhír volt-e videó. 

20:55
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Alaposan kiütötték Ujhelyi érveit

Dömötör Csaba Ujhelyi István vádaskodására azt mondta, hogy megérti az MSZP-s képviselő idegeskedését. Egy Korózs-féle álvideó árnyékában propagandázni nagyon meredek dolog - tette hozzá. Felidézte, hogy az MSZP a fizetős egészségügy mellett kardoskodott, így ha most hatalmon lennének, akkor fizetős lenne az egészségügy. Olyan dolgokat semmizik le az MSZP, mint a hitelmoratórium, a beruházás-ösztönző támogatás, és a családok támogatása.

20:57
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

"Ezt nem lehet elintézni azzal, hogy régen volt"

Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy számít, mit tett az MSZP kormányon, és nem lehet elintézni azzal, hogy már régen volt. 

21:02
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Dömötör: Egy dolog rajzolódik ki, hogy a baloldal nem támogatja a kormányt

Magyarország az eredményesebben védekező országok között van. A kedden bejelentett döntések a járványügyi szakemberek ajánlásai alapján születtek - mondta Dömötör Csaba. Egy dolog rajzolódik ki, hogy a baloldal nem támogatja a kormányt. 

21:08
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyon keményen helyretette Dömötör Ujhelyit

Ujhelyi István saját magát cáfolta meg azzal, hogy míg korábban azt mondta, hogy a kormány nem nyújtott be megfelelő pályázatot az uniós munkahelyteremtő-programokra, addig a valóságban a kormány beadott ilyen programot. Dömötör szerint olybá tűnik, hogy Ujhelyi magányosan bóklászna, miközben állandóan mószerolják az országot, és egy zsaroló-eljárást is megszavaztak. Megvannak a példák, hogy milyen leveleket küldtél Brüsszelben, hogy a kormány ellen hergeljél bizonyos feleket - idézte fel Dömötör. 

21:17
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Megint félrebeszélt Ujhelyi

Ujhelyi Istvánt szembesítették korábbi migrációbarát kijelentéseivel, de erre nem adott konkrét választ, hanem ismételten félrebeszélt. Az MSZP EP-képviselője úgy látja, hogy az esetleges éghajlatváltozás miatti bevándorlást szét kell választani az illegális migrációtól. 

21:20
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Dömötör: Itt lenne az ideje, ha egyértelműen fogalmaznál

Nem nálunk gyilkolnak újságírókat, nem náélunk van alárendelve egy minisztérium alá az ügyészség, nem nálunk szüntették meg a népszavazási intézményt  - mondta Dömötör. Egyszerűbb lenne, ha egyértelműen fogalmaznál a migráció és a különféle uniós eljárások ügyében - mondta az államtitkár. 

21:22
november 03, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a vita

Véget ér a Tranzit Garázsvita, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről