Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Azonnali kérdésekre válaszol Orbán Viktor az Országgyűlésben - kövesse percről percre

Események

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor azonnali kérdésekre válaszol az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés
15:16
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

A képviselők kérdezik a kormányfőt

Orbán Viktor azonnali kérdésekre válaszol.

15:16
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Május 25-én kérdezték utoljára a kormányfőt

Orbán Viktor legutóbb május 25-én válaszolt képviselői kérdésekre. Akkor többek között arról beszélt, hogy, a kormány munkáját az minősíti, hogy nemzetközileg is példásan és sikeresen védekezett Magyarország. Amit vállaltunk, azt teljesíteni fogjuk - jelentette ki a kormányfő.

15:27
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

"Kásler Miklósnak köszönet jár, azért, mert megérezte és megértette, hogy itt egy súlyos járvány is kitörhet"

Orbán Viktor a legutóbbi azonnali kérdések órájában arról is beszélt, hogy Kásler Miklósnak köszönet jár, azért, mert megérezte és megértette, hogy itt egy súlyos járvány is kitörhet, és erről meggyőzte a kormányt. Az oktatás területén is az apróbb hibák ellenére sikerült ellátni a feladatot. Ez nem a Jobbik, ahol azt, aki nem tetszik, azt elküldjük, hanem a munkát megbecsüljük - tette hozzá.

15:37
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik: Orbán Viktor miniszterelnök válaszol képviselői kérdésekre

Kezdődik az azonnali kérdések órája. Orbán Viktor miniszterelnök válaszol képviselői kérdésekre. 

15:41
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A Jobbik vezetője esküt tett Soros Györgynek

Orbán Viktor Jakab Péternek (Jobbik) adott válaszában azt mondta: van még valaki odaát? A kormányfő közölte, hogy ezeknek a felszólalásoknak megvan a funkciója, így a Jobbik vezetője esküt tett Soros Györgynek. Orbán Viktor elmondta, hogy a Jobbik vezetője nem érveket sorol fel, hanem gyalázkodik. Próbáljon felnőni Bajcsy, Nagyatádi, vagy Apponyi szintjére, akiknek a helyén ül - mondta Orbán Viktor.  

15:41
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

A gyalázkodó Jakab Pétertől elvették a szót

Jakab Péter viszonválaszában ismételten gyalázkodó kijelentést tette a kormányfőre, és ezért Kövér László elvette tőle a szót. 

15:45
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor alaposan helyre tette Harangozó Tamást

Orbán Viktor Harangozó Tamásnak (MSZP) válaszában azt mondta, valóban létezik egy Kisfaludy-program, ami a turizmust fejleszti. A kormány támogatásával 650 panziót újítottak fel, és 20 ezer szálláshely kapott támogatást - tette hozzá. A Lánchídról azt mondta, hogy 180 milliárdos forintos állampapír-állománnyal bír a Fővárosi Önkormányzat a 2020. március 31-i adat szerint. 

15:48
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A Lánchíd felújításához a szakértelem hiányzik

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy örül neki, hogy azt a tényt nem vonta kétségbe Harangozó, miszerint 180 milliárd forintos tartaléka van a fővárosnak. Orbán Viktor megköszönte a kormánypárti képviselőknek, hogy ennek ellenére megszavazták azt a 6 milliárd forintos pluszt a Lánchíd felújítására, ami most is rendelkezésre áll. Mekk-mesterekkel nehéz, a Lánchíd felújításához a szakértelem hiányzik - zárta Orbán Viktor. 

15:53
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Megsemmisítő választ adott Orbán Viktor Varju Lászlónak

Orán Viktor Varju Lászlónak (DK) azt válaszolta, ha jól értem arról van szó, hogy a szakszervezetek pénzt kérnek a költségvetésből.  Ha lehetséges, akkor ezt megvizsgáljuk.  Orbán Viktor szerint, amikor Varju László és csapata volt kormányon, akkor a kormányzás végén bruttó 261 ezer forint volt az átlagkereset, míg ma meghaladja a 400 ezer forintot. 

15:55
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Vidékbarát kormányzás zajlik 10 éve

Orbán Viktor Keresztes László Lórántnak (LMP) adott válaszában közölte, hogy a magyar vidéket az LMP-nek nem kell megvédenie, egy vidékbarát kormányzás zajlik 10 éve. Ma Magyarországon a vasúti közlekedésben járványügyi menetrend van, és amíg ez a helyzet fennáll, addig ez marad, és ha véget ért ez a helyzet, akkor minden döntést felülvizsgálunk. 

15:58
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Geostratégiai értelme van Budapestet Belgráddal vasúton összekötni

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, egy nemzetközi szerződés garantálja a Budapest-Belgrád vasútfejlesztést, és ennek vannak bizonyos feltételei. Szólt arról is, hogy geostratégiai értelme van Budapestet Belgráddal összekötni, és ugyanígy geostratégiai jelentősége van Budapestet összekötni Kolozsvárral és Bukaresttel. 

16:03
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor alaposan helyretette Szabó Tímea valótlan állítását

Orbán Viktor Szabó Tímeának (Párbeszéd) azt mondta, hogy minden munkahelyteremtő támogatás normatív alapon működik, és nem kötődik egyetlen személyhez sem. Azt állítani, hogy félmillió ember vesztette el Magyarországon a munkahelyét, az nagy tájékozatlanságra vall - tette hozzá. Orbán Viktor közölte, hogy 130 ezer fővel csökkent a mögöttünk hagyott hónapokban a foglalkoztatottak száma. A cél, hogy ugyanannyi, vagy több munkahely jöjjön létre, mint amennyi elpusztult - tette hozzá. 

16:09
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Baloldali kamuvideó: Kásler Miklós feljelentést tett

Kovács Sándor (Fidesz) azt kérdezte Kásler Miklóstól, hogy a baloldali kamuvideónak lesznek-e következményei? Kásler Miklós azt mondta, hogy az ellenzék célja a parlament és a kormány lejáratása. Személyesen engem akartak megbuktatni a kamuvideóval. Június 11-én a minisztérium feljelentést tett, mert ez nem erkölcsi és nem politikai kategória volt. 

16:14
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

A szociális ágazatban 112 százalékos bérnövekedés volt 2010 óta

Kásler Miklós Lukács László Györgynek (Jobbik) adott válaszában azt mondta, az ellenzéket leszámítva mindenki kivette a részét a védekezésből. Az egészségügyben dolgozókat egyszeri támogatásban részesítette a kormány, a szociális ágazatban 112 százalékos bérnövekedés volt 2010 óta. A további béremelések továbbra is napirenden vannak - tette hozzá. 

16:17
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Csak Mezőszilason kerülhetett vissza koronavírusos beteg kórházból a szociális otthonba

Egyedül Mezőszilas település esetén merült fel, hogy a kórházból egy koronavírusos beteg kerülhetett vissza a szociális intézménybe, de ez sincsen még teljes mértékben bizonyítva - mondta Kásler Miklós. 

16:21
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

A diákok nyári munkáját 3 milliárd forinttal támogatja a kabinet

A magyar emberek munkából akarnak és tudnak megélni - mondta Schanda Tamás Simicskó Istvánnak (KDNP) adott válaszában. Azt szeretnénk, hogy a fiatalok a jövő nyertesei legyenek - tette hozzá. A továbbiakban is segítjük a diákokat, így a diákok nyári munkáját 3 milliárd forinttal támogatja a kabinet - mondta Schanda Tamás. Több mint 21 ezer diák számára tudunk valamilyen segítséget adni - mondta az ITM államtitkára. 

16:28
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Hol volt az érzékenysége KGBéla idejében?

Orbán Viktor Bencsik Jánosnak (független) azt válaszolta, hogy tájékozódni fog abban az ügyben, miszerint az MMA egyik tagja a Securitate tagja volt. Ebben az ügyben szükséges a pontos tájékozódás, hogy pontos véleményt lehessen alkotni - tette hozzá. Orbán Viktor viszonválaszában azt kérdezte Bencsiktől, hol volt az érzékenysége KGBéla idejében, mintha Ön ahhoz a frakcióhoz tartozott volna? 

16:33
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Gazdaságfejlesztést végzünk

Orbán Viktor Szakács Lászlónak (MSZP) adott válaszában azt mondta, hogy a Kisfaludy-programnak semmi köze nincsen a munkahelyvédelmi intézkedésekhez. A kettő nem ugyanaz, és mindkettő esetében teljesen más feltételeknek kell megfelelni - tette hozzá. Orbán Viktor viszonválaszában közölte, gazdaságfejlesztést végeznek, és az Önök emberei, a vörösbárók is kapnak támogatásokat. Nem az alapján hozok döntést, hogy kinek milyen színe van, mert a gazdaságot nem lehet pártalapon építeni. Aki értelmes fejlesztési programmal érkezik, az kap támogatást - mondta Orbán Viktor. 

16:37
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem lehet fekete-fehéren nézni a magyar oktatási rendszert

Orbán Viktor Bősz Anettnek (DK) azt válaszolta, hogy Magyarországon a világ legmodernebb gyárai működnek, és ezeket a gyárakat azok a munkások működtetik, akik a mi iskolarendszerünkből kerülnek ki. Ezeket a gyárakat magyar menedzsment vezeti, és ők is a mi oktatási rendszerünkből kerültek ki. Nem lehet fekete-fehéren nézni a magyar oktatási rendszert, és több megbecsülést kérek az oktatási rendszer kritikusaitól.  

Orbán Viktor szerint a legrosszabb anyagi helyzetből érkezők integrálásával továbbra is küszködnek, és több helyen szükséges iskolaőrség, meg kell védenünk adott esetben a pedagógusainkat. 

16:40
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor alaposan kiosztotta Bősz Anettet

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a felzárkózás két lehetőségből áll, először tanulni kell, majd pedig dolgozni. Csak így lehet kikerülni a nehéz helyzetből - tette hozzá. A tanulást és a munkát is támogatni kell. Lehetetlen dolog, hogy egy szülő bemegy az iskolába és fizikailag megfenyegeti a tanárt, és ott rendet kell tartani - tette hozzá. 

16:48
június 29, 2020
Vágólapra másolva!

Több kérdést már nem kap Orbán Viktor, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Több kérdést már nem kap Orbán Viktor miniszterelnök. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről