A koronavírus-járvány legújabb fejleményeit ismertetik

Események

Koronavírus, vírus, Budapest, vásárlás, bevásárlás, szatyor, maszk, arcmaszk, védőmaszk, wc papír
Vágólapra másolva!
Az Operatív Törzs pénteken is megtartja a szokásos napi tájékoztatást. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés
12:34
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Tovább lassult a járvány terjedése Magyarországon, 6,5 százalékos a növekedés

38 új eset van, ezzel 623 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma (ez az összes fertőzöttet jelenti a járvány kezdete óta). Meghalt öt idős krónikus beteg, a legfiatalabb 79 éves volt. Meggyógyult egy fertőzött. 6,5 százalékos növekedés, két napja 6,7 volt, előtte március 10-én volt ilyen alacsony.

12:47
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Jól uralja a járványt Magyarország

Időarányosan jól uralja a koronavírus-járványt Magyarország, a megbetegedések számát mutató görbe laposodott az elmúlt napokban - közölte a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Klinikájának egyetemi tanára. Kollár Lajos kiemelte: az a cél, hogy a megbetegedések száma ne menjen az egészségügyi ellátórendszer kapacitása fölé.

12:58
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 500 ezer forintnyi pluszjuttatást kap minden egészségügyi dolgozó - videó

Huszonharmadik nap. Segítség az egészségügyi fronton szolgálóknak - írta a közösségi oldalán Orbán Viktor. A kormányfő egy videót osztott meg a Facebookon a péntek reggeli Kossuth Rádiónak adott interjújából. Járványügyi alapot állít fel a kormány, minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forintnyi pluszjuttatást kap év végéig.

13:10
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a tájékoztató.

13:12
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk

Müller Cecília elmondta, hogy 623 személy estében mutattak ki koronavírust eddig Magyarországon. 5-en meghaltak az elmúlt 24 órában, 80 év felettiek voltak, és nagyon sokféle betegségben szenvedtek - tette hozzá. Nagyon sok kockázati tényezőjük volt - mondta az országos tisztifőorvos. A laboratóriumokban jelentősen nőtt a mintavételek száma, közel 18 ezer vizsgálat volt. Növekedett a gyógyultak száma is, ők 43-an vannak. Még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk - mondta Müller Cecília.  

13:14
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Így lehet lassítani a járvány terjedését

A sűrűbben lakott területeken nagyobb a fertőzési arány, de valamennyi megyében van beteg - mondta Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy továbbra is rendkívül fontos, hogy kerüljük azokat a helyeket, ahol a vírust át lehet adni. Vigyázzunk a sérülékeny csoportokra - mondta Müller Cecília. Így lehet lassítani a járvány terjedését.

13:16
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

A kézszárítók nem pusztítják el a vírust

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a kézszárítók nem pusztítják el a koronavírust. 

13:18
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Az UV-lámpa sem javasolt a bőr fertőtlenítésére

Müller Cecília arról is beszélt, hogy helytelen gyakorlat a fertőtlenítésre UV-lámpát használni, mert nagyban igénybe veszi a bőrt. Más tárgyak fertőtlenítésére lehet használni - tette hozzá. A teljes test alkoholos folyadékkal való bepermetezése sem ajánlott, mert nincs értelme, és kártékony. 

13:20
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Semmi nem indokolja a védőoltások elhalasztását

Müller Cecília elmondta, hogy az új koronavírus ellen nincsen védőoltás, és az antibiotikumok sem használnak. Az életkorhoz kötött védőoltások elhalasztása egyáltalán nem indokolt - tette hozzá. 

13:22
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

A védőnők is kevesebb kontaktusra törekednek

A védőnői ellátást is úgy szervezték meg, hogy minél kevesebb kontaktus legyen - mondta Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos szerint ez egyáltalán nem számít új és szokatlan dolognak. A házi gyermekorvosok is azt javasolják, hogy mindenki szigorúan időpontra érkezzen. 

13:23
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Újabb védőeszközöket kapnak a háziorvosok

A háziorvosok ismételten kapnak védőeszközt - jelentette be Müller Cecília. 

13:25
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Együtt lehet legyőzni a járványt

Mindenki a helyén áll, és együtt gondolkodva tudjuk ezt a járványt legyőzni - mondta Müller Cecília. 

13:27
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

A kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések időszakára

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések időszakára. Elkészült az átcsoportosítási protokoll is, valamint 31 kórházba kerülnek újabb védőeszközök. Kiss Róbert elmondta, hogy a rendőrök is kapnak speciális védőfelszereléseket. Újabb nagy szállítmányok érkeznek a következő időszakban - tette hozzá. 

13:29
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozás szabályait

Kiss Róbert elmondta, hogy több mint 500 feljelentés volt a hatósági házi karantén megszegése miatt. A kijárási korlátozás esetében az idő előrehaladtával egyre többen szegik meg a szabályokat, 2044 szabálysértési intézkedés volt eddig. 

13:30
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

36 esetben indult eljárás rémhírterjesztés miatt

Csanádpalotánál csak teherforgalmat léptetnek be - mondta Kiss Róbert. A határoknál most kisebb fennakadások vannak. 143 büntetőeljárás indult, 36 esetben rémhírterjesztés miatt - mondta. 

13:31
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Aki gyógyult, az ugyanabba a helyzetbe kerül, mint aki nem fertőzött

Müller Cecília az Origo kérdésére azt mondta, hogy aki gyógyult, az ugyanabba a helyzetbe kerül, mint aki nem fertőzött, de nekik is be kell tartaniuk az óvintézkedéseket. 

13:33
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Valószínűleg bekerülünk a tömeges megbetegedési szakaszba

Müller Cecília elmondta, hogy a kötelező védőoltások rendszere biztosítja a pneumococcus elleni oltást is, a gyermekek ez ellen védve vannak. A világjárvány egyértelműen halad előre, így nagy valószínűséggel bekerülünk a tömeges megbetegedések szakaszába is - tette hozzá.  

13:35
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

A Szerbiában szolgálatot teljesítő magyar rendőrök visszatértek

A Szerbiában lévő magyar rendőrök hazajöttek, míg Észak-Macedóniában továbbra is ott vannak - mondta Kiss Róbert. Szólt arról is, hogy a stadionok, sportlétesítmények esetében is számba vették azt, hogy lehet-e őket kórháznak használni. Minden krónikus betegség, életkortól függetlenül kockázati tényező - mondta Müller Cecília.  

13:38
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Fontos a rendőrök egészsége is

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy azok a magyar állampolgárok, akik teherforgalomban érkeznek hozzánk, és a fertőzés gyanúja merül fel, akkor karanténba kell menniük. Ha nem betegek, akkor továbbra is részt vehetnek a nemzetközi fuvarozásban - tette hozzá. A rendőrök egészségvédelme az egyik legfőbb prioritás, így a kontaktusokat ők is kerülik az ellenőrzött személyekkel. 

13:40
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Szerencsére egyetlen egészségügyi dolgozó sem halt meg koronavírus-fertőzésben

Egészségügyi dolgozó szerencsére egyelőre nincs a halottak között - mondta Müller Cecília. Továbbra is telefonon kell értesíteni a háziorvosokat, ha valakinél betegség gyanúja merül fel - tette hozzá.  

13:42
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Senki ne mondja le a tervezett orvosi beavatkozását

Müller Cecília arról is beszélt, 62 szakmában van sürgősségi beavatkozási lista, és azon beavatkozások, amik nélkül egészségromlás várható. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy senki ne mondja le a tervezett beavatkozását, hanem a kezelőorvos döntsön ebben a kérdésben. Senki ne hagyja el a folyamatosan szedett gyógyszerét - tette hozzá. 

13:43
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Ekkor érdemes fogorvoshoz menni

Müller Cecília arról is beszélt, hogy akkor menjünk fogorvoshoz, ha fáj. 

13:45
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Felesleges tesztelni az egész országot

Felesleges tesztelni az egész országot, mert a kapott információ nincs hatással a járvány kezelésre - mondta kérdésre Müller Cecília. Továbbra is az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai szerint járnak el a magyar szervek. Jelen pillanatban a korábbi évekhez képest alacsonyabb a halálozási ráta - mondta egy másik kérdésre Müller Cecília.    

13:47
április 03, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.