Itt vannak a legújabb hírek a koronavírus-járványról - az Operatív Törzs tájékoztatója percről percre

koronavírus, kórház, védőeszköz
Vágólapra másolva!
Szombaton is megtartja szokásos tájékoztatóját az Operatív Törzs. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés
11:43
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

678 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és meghalt 6 krónikus beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 6 krónikus beteg, közülük öten 77 év felettiek. 58 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

11:51
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

George Friedman: A járvány visszaigazolta a nemzetállamok létjogosultságát az EU-ban

A koronavírus-fertőzés megjelenése után az Európai Unió eltűnt a színről, a járvány visszaigazolta a nemzetállamok létjogosultságát az EU-ban - mondta a Magyar Nemzetnek az egyik legismertebb amerikai geostratéga, a budapesti születésű George Friedman. A Geopolitical Futures elemzőportál irányítója az interjúban kijelentette: az Európai Unió mint szuperkormányzat időszaka csak átmenetinek bizonyult.

11:55
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Szombaton is az operatív törzzsel kezdtünk - fotó

Huszonnegyedik nap. Szombaton is az operatív törzzsel kezdtünk - ezzel a címmel tett ki bejegyzést a közösségi oldalán szombaton reggel Orbán Viktor miniszterelnök.

12:26
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója. 

12:28
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

58-an már meggyógyultak

Müller Cecília beszámolt arról, hogy 678-ra emelkedett a fertőzöttek száma, míg sajnos hatan meghaltak. Minden elhunyt krónikus beteg volt. 58-ra nőtt a gyógyultak száma. 19 424 mintavétel történt már eddig. 

12:31
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ennek köszönhetően nincsen robbanásszerű növekedés

Müller Cecília arról is beszélt, hogy egy hónappal ezelőtt jelent meg Magyarországon a koronavírus. Megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek, és ennek köszönhetően nincsen robbanásszerű változás a fertőzöttek számában - tette hozzá. Köszönetet mondott mindenkinek, hogy segített ennek a helyzetnek a létrehozásában. Kontroll alatt tartható a járvány - mondta Müller Cecília. 

12:34
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Senki ne csoportosuljon a szabadban

Müller Cecília arra kért mindenkit, hogy senki ne csoportosuljon a szabadban. 

12:35
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Az idősotthonokban még jobban kell figyelni

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a zárt intézményekben fokozottan tartsanak be minden rendszabályt, mert ott sokkal könnyebben tud terjedni a vírus. 

12:36
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Nem lehet most lazítani a szigorú szabályokon

Az a határozat és irányelvek, amiket kiadtak, azok szigorúan betartandók - mondta Müller Cecília. Most a tömeges megbetegedések küszöbén vagyunk, így nem lehet lazítani semmilyen szinten. Az idősek esetében szigorú szabályok kellenek. 

12:38
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Hat repülőgép érkezett védőeszközökkel

Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy a határátkelőkön minden rendben van, nincsen jelentős várakozási idő. Belépési oldalon sehol nincs jelentős várakozás. Eddig több mint 12 ezer hatósági házi karantént rendeltek el. Hat repülőgéppel érkezett orvosi szállítmány Magyarországra - tette hozzá. Délután még érkezik egy teherszállító Kínából. 

12:40
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

50 kórházba jutott eddig védőeszköz

Lakatos Tibor arról is beszélt, hogy továbbra is folyik a kórházak ellátása védőeszközökkel. Tegnapig 50 kórházba jutott el védőeszköz - tette hozzá. A rendőrség is folyamatosan kapja a védőeszközöket. 

12:42
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Az egyik idősotthonba bejutott a fertőzés

Müller Cecília az Origo kérdésére azt mondta, hogy az egyik idősotthonba bejutott a fertőzés, ezért többen is fertőzötté váltak. Akinek súlyos tünetei voltak, azok kórházba kerültek, míg a többiek elkülönítésre kerültek - tette hozzá. Az intézményben a mozgást is szigorúan korlátozták. 200 mintavétel történt eddig, és talán sikerül megfogni a továbbterjedést. 

12:44
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ez történik a beérkező védőfelszerelésekkel

Lakatos Tibor az Origo kérdésére azt mondta, hogy a beérkező védőfelszereléseket raktározzák, majd pedig megfelelő rendben elosztják. Az egészségügyi intézmények kapnak első körben ezekből az eszközökből, majd pedig a rendvédelmi szervek. 

12:46
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért ne menjenek ki csoportosan az utcára

Lakatos Tibor arról is beszélt, hogy eddig a kijárási korlátozással kapcsolatban 1894 szóbeli figyelmeztetéssel éltek, de ha szükséges, akkor erőteljesebb eszközökkel is fellépnek. Nagyon fontos, hogy betartsuk a szabályokat, hogy megelőzzük a vírus rohamos terjedését, és a tömeges fertőzések kialakulását - tette hozzá. 

12:47
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Nincs inzulinhiány Magyarországon

Müller Cecília arról is beszélt, hogy nincs hiány inzulinból, és a jövőben is rendelkezésre állnak majd az alapanyagok. 

12:51
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyon nagy kárt okozhatnak az álhírek

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a tesztek egy része megbízható, egy másik része pedig nem. Sok termék van a piacon, ami nem megbízható. Az álhírekről Lakatos Tibor azt mondta, hogy azok nagyban megnehezítik a tevékenységüket. Nagyon nehéz helyzetbe kerülhetnek a hatóságok a rémhírek miatt - tette hozzá. Felelős beosztásban lévő személyek is olyanokat állítanak, amiben ott van a rejtett félelemkeltés - mondta Lakatos Tibor.

12:53
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Pontos menetrend van a kapacitásbővítésre

Müller Cecília arról is beszélt, hogy az egészségügyi tervekben pontosan meg van határozva, hogyan bővítik a kapacitásokat a jövőben. Mindezek mellet biztosítva vannak a meglévő ellátási keretek. Képzés is zajlik, hogy egyes szakemberek az intenzív osztályon tudjanak dolgozni. 

12:55
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyi embert engednek át a határon

Lakatos Tibor arról is beszélt, hogy a magyar-osztrák viszonylatban több mint ezer személyt engednek be naponta. A teherforgalom még ennél is jelentősebb. 

12:57
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Külön osztályon szülhetnek a koronavírusos nők

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a szabadidős sportokat úgy kell űzni, hogy kellő távolságban legyenek az emberek egymástól. Nincsen különbség a szülészeti osztályokon alkalmazott protokollokban a más osztályokhoz képest. Azok a szülő nők, akik koronavírusosok, azoknak külön részleg lesz. 

13:00
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ez történt a lebiztosított hotelekben

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a WHO ajánlásai szerint végzik a laboratóriumi vizsgálatokat itthon. Ugyancsak elvégzik a szoros kontaktusoknál a laborvizsgálatokat. Lakatos Tibor arról is beszélt, hogy 58 szálláshelyet lebiztosítottak, hogyha szükséges lesz emberek átcsoportosítása, akkor ott tartózkodhatnak. Ezeket szükség esetén lehet majd használni. Nem betegek kerülnek ide - tette hozzá. 

13:03
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Müller Cecília: Vigyázzanak magukra az egészségügyi dolgozók

Müller Cecília arról is beszélt, hogy mindenki arra törekszik, hogy legyen vakcina a koronavírus ellen. Az egészségügyi dolgozók vigyázzanak magukra, és a hatóságoknak értesülniük kell arról, hogy egy adott egészségügyi dolgozó beteg-e. Mindenki figyeljen saját magára - tette hozzá. 

13:05
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Apróbb változtatások a protokollrendben

Müller Cecília az új protokollrendről azt mondta, hogy a járvány előrehaladásának megfelelően voltak változtatások. A legfontosabb, hogy aki betegnek érzi magát, az továbbra is a háziorvosát hívja. A háziorvosnak biztosítottak egy tágabb teret. 

13:07
április 04, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.