Vágólapra másolva!
Orbán Viktor ismét interjút adott a Kossuth rádióban. A Nemzeti Konzultációról, a NATO-csúcsról, valamint a hazai családpolitikáról beszélt. Idézze fel a beszélgetést az Origóval percről percre!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül12 bejegyzés
09:35
június 02, 2017
Vágólapra másolva!

Nem értik, mit mondunk

A magyar kormány elküldte a brüsszeli bürokratáknak a Nemzeti Konzultációban lévő kérdések háttéranyagát. Úgy tűnik, Brüsszelben mások a kulturális háttértényezők, mert nem értik meg, miről szól az "Állítsuk meg Brüsszelt!" szlogen - mondta Orbán Viktor. Egy közösen kialakított álláspontot akarunk megvédeni - ezt nem akarják megérteni.

09:36
június 02, 2017
Vágólapra másolva!

Vétót fogok emelni

Amikor betelepítési programot akarnak ránk erőltetni, vétót fogok emelni, mert a magyar állampolgárok egyértelművé tették, hogy mi akarjuk eldönteni, hogy kivel éljünk együtt - mondta a miniszterelnök.

09:37
június 02, 2017
Vágólapra másolva!

Köszönet a válaszokért

Szeretnék köszönetet mondani annak az 1,7 millió embernek, aki vette a fáradtságot, és elmondta a véleményét a legfontosabb kérdésekben. A kormányzás arra épül, hogy megpróbáljuk bevonni az embereket a döntéshozatalba. Ez korábban is sikeres volt, de soha nem annyira, mint most.

09:40
június 02, 2017
Vágólapra másolva!

Hadüzenet

Soros György hadüzenetet fogalmazott meg Magyarországgal szemben. Egy pénzügyi spekuláns arra használja a pénzét, hogy változásokat idézzen elő a világban. Fizet egy hálózatot, sok ezer embert, ügynököket, akik azért dolgoznak, hogy a Soros György által meghatározott célokat érvényesítsék. Magyarországot akadálynak tekinti, mert a magyar kormány nem engedi, hogy egymillió migránst hozzanak be Európába. Vannak Magyarországon is támogatói Soros Györgynek - a baloldal teljes egészében ilyen, ahogy Botka László szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje is, aki bejelentette, hogy le fogja bontani a határkerítést.

09:43
június 02, 2017
Vágólapra másolva!

Maffiamódszerek

Saját pénzünkön rendbe tettük az ügyeinket, miután 2010-ben a csőd szélén állt az ország. Nagy eredményeket értünk el, erre idejön egy pénzügyi spekuláns, aki Magyarországot becsmérli, miközben a Soros-hálózat az egyetlen, ami nem átláthatóan működik a közéletben.

Személyesen ragaszkodok ahhoz, hogy ezeket a szervezeteket átláthatóvá kell tenni, mert joguk van az embereknek ahhoz, hogy lássák, mit, miért, hogyan tesznek - mondta Orbán Viktor.

09:44
június 02, 2017
Vágólapra másolva!

NATO-csúcs

A hagyományos hadviseléssel ellentétben most a terrorizmus elleni harc volt a legfontosabb téma a NATO-csúcson. Vannak országok, akik saját maguk akarják meghatározni a kereteiket, mások a migrációban látják Európa jövőjét. Az Amerikai Egyesült Államok, Magyarország és a közép-európai országok egy oldalon állnak ebben a kérdésben.

09:46
június 02, 2017
Vágólapra másolva!

Védelmi költségek

Bevándorlásügyben az USA és Magyarország azonos állásponton van. Az Egyesült Államok NATO-tagként természetes partnerünk. Nincs ingyen biztonság - erre emlékeztetett az amerikai elnök, amikor a védelmi költségek emelését kérte, mert minden tagországnak az éves GDP-je 2%-át kell védelmi kiadásokra fordítania.

09:47
június 02, 2017
Vágólapra másolva!

Klímaváltozás

Közmegegyezés van arról idehaza, hogy a klímaváltozás valóság. Veszélyes dolog, ami globális természetű, az elhárítására is globálisan kell törekedni, ezért egyelőre lesokkolt Trump elnök döntése a párizsi klímaegyezmény felmondásáról.

09:49
június 02, 2017
Vágólapra másolva!

Sehova nem vezet

Sehova nem vezet az, ha európai országok vezetői úgy beszélnek, amivel rontanak az európai-amerikai viszonyon - utalt Orbán Viktor Angela Merkel német kancellár kijelentésére, miszerint Európának a saját kezébe kell vennie sorsa irányítását.

09:52
június 02, 2017
Vágólapra másolva!

Gazdaság, védelem

Gazdasági értelemben Európa sorsa az európaiak kezében van. Azt gondolni, hogy ne tudnánk megállni a saját lábunkon, nem fedi a valóságot. Ha azt akarjuk mondani, hogy kulturálisan még jobban a kezünkbe akarjuk venni a sorsunkat, az is az európaiak kezében van, ahogy pénzügyileg is. A kérdés az, hogy Európa meg tudja-e teremteni a saját biztonságát. Ha valaki komolyan gondolja, hogy katonailag is önálló legyen Európa, az súlyos kérdés, amit alaposan át kell gondolni. 

09:55
június 02, 2017
Vágólapra másolva!

Trump egy nyílt, egyenes ember

Nem csalódtunk Donald Trumpban a NATO-csúcson. Egy olyan ember, aki a vállalkozói világból érkezve nagyon racionális érvekkel állt elő. Végre egy nyílt, egyenes ember, akivel van, amiben egyetértünk, másban pedig nem. Magyarország nem ügydöntő a nagy kérdések eldöntésében, nekünk figyelni kell, hogy mi történik a környékünkön, és igyekeznünk elnyerni mások jóindulatát - ez a külpolitikai stratégiánk.

09:58
június 02, 2017
Vágólapra másolva!

Családpolitika

Van-e értelme családpolitikáról beszélni, hiszen az emberek maguk döntik el, hogy hány gyerek lesz, és milyen családban élünk? Az asszonyok szerintem egyetértenek abban, hogy ha van gyerek, akkor van jövő. Ha van magyar gyerek, akkor van magyar jövő. A döntés jogát nem lehet és nem szabad elvenni, de lehetünk egy családbarát ország. Az a cél, hogy Magyarországot családbarát országgá alakítsuk, aztán majd a nők eldöntik, hogy mit akarnak.

Jelenleg a rossz népesedési tendenciák megállításán dolgozik a kormány. 2035 után már remélhetőleg a stabilizálással és a növekedéssel lehet majd foglalkozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.