Vágólapra másolva!
A nagy vihart kavart bírósági ítéletekről nem beszélt Orbán Viktor az állami rádióban adott interjújában, foglalkozott viszont az oktatással, ami szerinte 2010-ben pénzügyileg és szakmailag is csődben volt, ezért kellett újraszervezni. A terrorfenyegetettség kapcsán azt mondta a miniszterelnök, hogy az alkotmánymódosítás kérdését minden párt a saját jellemvonása alapján ítéli meg: a baloldal például szerinte a migránsok barátja, míg a kormánypártok a terrorveszély elhárítására törekszenek. A kormányfő rádióinterjúját percről percre követtük.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül13 bejegyzés
08:28
február 05, 2016
Vágólapra másolva!

A várható témák

A beszélgetés kikerülhetetlen témája az aktuális migrációs helyzet mellett az egészségügy és az oktatás körüli feszültségek értékelése. Utóbbi témakörben Orbán Viktor személyesen is érintett, hisz vannak iskolás gyerekei.

08:30
február 05, 2016
Vágólapra másolva!

Bírósági ítéletek

Lázár János a csütörtöki Kormányinfón azt mondta a közelmúlt nagy port kavart bírósági ítéleteiről, mint amilyen a vörösiszapper vagy a Hagyó-ügy volt, hogy a bíróságoknak érezniük kell, hogy az igazságszolgáltatás veszít a hiteléből. Kíváncsian várjuk, hogy Orbán Viktor is reagál-e ezekre az ítéletekre.

08:31
február 05, 2016
Vágólapra másolva!

Mindjárt kezdődik

Orbán Viktor már megérkezett a stúdióba, rögtön kezdődik a beszélgetés.

08:36
február 05, 2016
Vágólapra másolva!

A tanárdemonstrációval kezdik

Azt várja szülőként a magyar oktatástól, segítse a szülőket, hogy a gyerekek jól nevelt, jó fizikai állapotban lévő, a nemzetközi versenyben való helytálláshoz szükséges tudással rendelkezzenek.

08:38
február 05, 2016
Vágólapra másolva!

Pénzügyileg és szakmailag is csődben volt

2010-ben, az oktatási rendszer átalakításakor két ténnyel kellett szembenézni, az oktatási rendszer csődben volt, egy bukott, pénzügyileg fenntarthatatlan rendszer volt, ezért újra kellett szervezni. Eközben a nemzetközi mérések szerint a gyerekek egyre kevésbé állnak helyt a nemzetközi versenyben. 

08:41
február 05, 2016
Vágólapra másolva!

Nagy béremelést kaptak a tanárok

Az oktatási vita középpontjában a gyerekeknek kell lenniük. A gyerekeknek kiegyensúlyozottnak, jól felkészítettnek, egészségesnek kell lenniük. A pedagógusok véleményét, felvetéseit meghallgatják. Nagy reményeket fűz a nemzeti pedagógus-kerekasztalhoz, számít arra, hogy meg tudják vitatni a gondokat. Nagyon nagy arányú béremelést kaptak a pedagógusok, nincs olyan ágazat ma az országban, amely 700 milliárdos forrásbővülést kapott volna.

08:44
február 05, 2016
Vágólapra másolva!

Használható tudás kell

2010 óta folyamatosan konzultálnak a gazdasági élet szereplőivel, erős az a vélemény, hogy az iskolarendszer nem tesz meg mindent azért, hogy a gyerekek be tudjanak illeszkedni a munka világába. Nem az a lényeg, hogy a gyerek papírt kapjon, hanem hogy használható tudást kapjon. Ennek megfelelően kell átalakítani a szakképzési rendszert. Ehhez az első lépéseket megtették, szerinte a magyar szakképzés elindult abba az irányba, hogy versenyképes tudást adjon.

08:46
február 05, 2016
Vágólapra másolva!

Indonézia felé nyitunk

A világ gazdasága egyre inkább egységessé válik, ezt a magyar vállalkozóknak ki kell használniuk. Üzleti delegációkkal utazott Mongóliába is, így volt Indonéziában is. A magyar gazdaságnak van 4-5 ezer olyan vállalkozása, amely a világ bármely sarkában helyt tud állni. A magyar gazdaság, az életszínvonal fejlődésének az ilyen kis- és közepes vállalkozások léte az alapfeltétele.

08:48
február 05, 2016
Vágólapra másolva!

Nagy verseny van az új piacokon

Óriási verseny van, az indonéz piacon magyar és cseh termékek, Mongóliában magyar és német termékek versenyeznek egymással. Gyorsaság, bátorság, alkalmazkodóképesség, tisztelet - ezek a legfontosabb szempontok. Együtt kell működni a helyiekkel.

08:52
február 05, 2016
Vágólapra másolva!

Terrorfenyegetettség

Amikor elegendő információ áll rendelkezésre arról, hogy megnövekedett a terrorveszély az országban, a terrortámadások megelőzéséhez eszközökre van szükség. Meg kell akadályozni, hogy a terrorveszélyből terrortámadás legyen. Ezt szolgálja az alkotmánymódosítási javaslat. A baloldal migránspárti, nem tekinti a terrorveszélyt igazi veszélynek. Minden országban jogszabályokat, alkotmányt módosítanak, hogy a kormánynak legyen eszköze a terrorcselekmények megakadályozására.

A farkas nem lesz vegetáriánus - fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint nem meglepő, hogy az alkotmánymódosításhoz hogyan állnak hozzá a kormánypártok, és hogyan vélekedik róla a baloldal.

08:53
február 05, 2016
Vágólapra másolva!

Megvédtük magunkat

Magyarország ügyesen védte meg magát. Azért számít biztonságos országnak, mert nem engedte be a migránsokat, de a terrorveszély szempontjából Európa egységes.

08:57
február 05, 2016
Vágólapra másolva!

Brit munkavállalás

Nagy-Britanniában a 2014-es adatok szerint 55 ezer magyar dolgozik. Meg kell védeni azt az értéket, hogy a magyarok az Európai Unióban szabadon vállalhatnak munkát. Ez az európai szabadság egyik legfontosabb eleme, semmiképpen sem szabad korlátozni. Diszkriminálni az uniós munkavállalókat nem szabad. A lengyelek, a csehek és a magyarok közös álláspontot alakítanak ki a brit munkavállalással kapcsolatban, hogy ezt a diszkriminációt megakadályozzák.

08:59
február 05, 2016
Vágólapra másolva!

Erősíteni kell a nemzeti parlamenteket

A nemzeti parlamentek szerepét az Európai Unióban fel kell erősíteni - ez a brit álláspont, és ezzel a magyar kormány egyetért. Szeretnénk, ha a nemzeti parlamenteknek jogszabályt megállító joguk lenne, ha nem értenek egyet valamelyik uniós jogszabállyal, legalább legyen esélyük megállítani.