Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A betöltetlen orvosi praxisok száma 307-re emelkedett. Az USA megsorozta az al-Kaida jemeni kiképzőtáborát. Egy ausztrál diáklányt terrorizmus finanszírozásának vádjával állították bíróság elé. További ágazatokra terjeszti ki a kormány az online pénztárgépek használatát. Esett forint az MNB kamatvágása után. A brüsszeli események azonban egyelőre komolyabb eladási hullámot nem indítottak a piacokon.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül13 bejegyzés
08:02
március 23, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset Solymár közelében

A 10-es főúttal párhuzamos, a Pilisszentivánt Solymárral összekötő úton a Tópart utcában egy személyautó oszlopnak hajtott.

Teljes útzár van érvényben, a forgalmat helyben terelik el, torlódás van - írja az Útinform.

08:02
március 23, 2016
Vágólapra másolva!

Hajtóvadászat az életben maradt terrorista után

A hatóságok egész Belgiumban hajtóvadászatot folyatnak a feltehetőleg életben maradt reptéri merénylő után. A Zaventem repülőtéren elkövetett robbantásokban két társa és 14 civil halt meg – írja a Népszabadság.

A brüsszeli metrón történt detonációban 20-an vesztették életüket.

A belga rendőrség által közreadott, a biztonsági kamera által rögzített felvételen az egyik gyanúsított látható a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, mielőtt két pokolgép robbant a légi kikötőben Forrás: MTI/EPA/Belga rendőrség/
08:03
március 23, 2016
Vágólapra másolva!

Nem sikerült a bravúr a magyar teniszezőnek

A párosban tavaly junior wimbledoni bajnok Stollár Fanny kedden kikapott a francia Pauline Parmentier-től a miami keménypályás tenisztorna selejtezőjének második fordulójában – írja a SportZóna.

08:03
március 23, 2016
Vágólapra másolva!

Az al-Kaida egyik kiképzőtáborát támadta az USA

Az al-Kaida egyik jemeni kiképzőtáborát támadta az Egyesült Államok Jemenben. A terrorszervezet egyik legerősebb arab-félszigeti szárnyához (AQAP) tartozó hegyvidéki tábort több mint 70 terrorista használta – írja a VS.hu.

08:05
március 23, 2016
Vágólapra másolva!

Sok a betöltetlen orvosi praxis

Két hónap alatt 238-ról 307-re emelkedett a tartósan betöltetlen háziorvosi praxisok száma. Még aggasztóbb, hogy a lista hamarosan százas nagyságrenddel emelkedhet – írja a Magyar Nemzet.

Forrás: Origo
08:19
március 23, 2016
Vágólapra másolva!

A befektetőket nyugtatgatja a Ford

Az amerikai autógyár felvette a kapcsolatot az elemzőkkel, és jelezte, a cég akkor is képes profitot csinálni, ha egy év alatt az amerikai autóeladások 30 százalékkal csökkennek - írja a Portfolió.

A vállalat részvényei idén nem teljesítenek fényesen; a papírok közel 4 százalékot veszítettek értékükből. Ebben közrejátszhatott, hogy többen is attól tartanak, az amerikai autópiac csúcsra futott. A társaság tavaly rekordmértékű, 10,8 milliárd dolláros adó előtti nyereséget ért el.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Justin Sullivan
08:28
március 23, 2016
Vágólapra másolva!

Az autószerelők sem menekülnek meg az online kasszáktól

További ágazatokra terjeszti ki a kormány az online pénztárgépek használatát szeptember 30-tól, illetve január 1-jétől - írja a Magyar Nemzet. Ezentúl a tánctermet működtetők, a ruházati tisztítók, a testedzési szolgáltatásokat nyújtók, az autószerelők és a plasztikai sebészek sem menekülhetnek a NAV elől.

08:37
március 23, 2016
Vágólapra másolva!

Felforgatta a piacot az MNB

A forint esett, az állampapírok hozama pedig később mérséklődhet, miután a Magyar Nemzeti Bank csökkentette az irányadó rátát, és negatív tartományba vágta a betéti kamatot - írja a Világgazdaság.

Az irányadó ráta így háromnegyed évnyi stagnálás után 1,2 százalékra süllyedt, ami új történelmi mélypontot jelent.

08:43
március 23, 2016
Vágólapra másolva!

Kisteherautó személyautóval ütközött

Az M0-s autóút déli szakaszán, az M1-es autópálya felé vezető oldalon a 14. km-nél egy kisteherautó és egy személyautó összeütközött.

A helyszínelés idejére a külső forgalmi sávot lezárták, mellette két sávon halad a forgalom, lelassult a haladás - írja az Útinform.

08:50
március 23, 2016
Vágólapra másolva!

Hamis vakcinákra csaptak le Kínában

Harminchét embert tartóztattak le Kelet-Kínában, akik 2011 óta kereskedtek illegális oltóanyagokkal - írja a BBC. A hamisítványok teljes értéke 88 millió dollár.

09:05
március 23, 2016
Vágólapra másolva!

Clinton és Trump nyertek Arizonában

Donald Trump republikánus és Hillary Clintos demokrata elnökjelölt-aspiránsok győztek Arizonában - írja a BBC. Trump bevándorlásellenes szónoklatai a déli államban táptalajra találtak a konzervatív szavazók körében.

Hillary Clintonnak pedig az egyre növekvő számú dél-amerikai bevándorlóktól sikerült a szavazatok zömét begyűjtenie.

Forrás: AFP
09:14
március 23, 2016
Vágólapra másolva!

Mérsékelt mínuszok Ázsiában

Mérsékelt eséssel nyitották a szerdai kereskedést az ázsiai tőzsdék. A kontinens főbb részvényeinek mozgását követő Asia Dow 0,56, a japán Nikkei 0,28, a Sanghai Composite 0,13, az indiai Sensex 0,5, a hongkongi Hang Seng 0,66 százalékos mínuszban járt közép-európai idő szerint 8 órához közeledve.

A brüsszeli események egyelőre komolyabb eladási hullámot nem indítottak a piacokon. 

09:28
március 23, 2016
Vágólapra másolva!

Ausztrál diáklány küldött pénzt az Iszlám Államnak

Terrorizmus finanszírozásának vádjával áll a sidney-i bíróság elé egy 16 éves diáklány - írja a BBC. Az ausztrál fővárosban élő diáklány több százezer forintnak megfelelő összeget utalt az Iszlám Államnak a Western Unionon keresztül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről