Vajna újabb csatornákat kebelezne be

Események

Várkonyi Andrea dolgozik ÉPÜLET Foglalkozás greenbox HÉTKÖZNAPI kereskedelmi televízió monitor műsorvezető MŰSZAKI ESZKÖZ stúdió SZEMÉLY TÁRGY TV2
Budapest, 2014. március 17. Várkonyi Andrea, a Tények műsorvezetője a TV2 kereskedelmi televízió új stúdiójában a XIV. kerületi Róna utcai stúdióban 2014. március 17-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Andy Vajna filmügyi kormánybiztos újabb csatornák felvásárlásában gondolkodik. Kamion ütközött személyautóval az 1-es főúton. Obama bezárná Guantánamót, de a republikánusok ellenzik a tervét. Donald Trump republikánus elnökjelölt nyert Nevadában. Szinte lehetetlen a nagyméretű és drága lakásokat eladni. Meghalt a legidősebb Castro fivér. Kihagyták Görögországot a Bécsben rendezett menekültügyi találkozóról. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül29 bejegyzés
07:57
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Obama bezáratná a kubai fogolytábort

Barack Obama újfent kísérletet tesz, hogy választási ígéretéhez hűen bezárja Guantánamót - írja az ABCNews. Az amerikai elnök benyújtotta javaslatát a Kongresszushoz, azonban félő, hogy az amerikai elnök tervét ismételten megvétózhatja a republikánus többség. 

07:58
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Meghalt a legidősebb Castro fivér

Ramón Castro, aki a volt és jelenlegi kubai államfő legidősebb testvére, 91 éves korában elhunyt. A legidősebb fivér nem volt politikus, de gazdálkodóként, mezőgazdasági szakemberként is támogatta fivérei pályafutását.

Ramón Castro Forrás: AFP/Adalberto Roque
07:58
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Kamion ütközött személyautóval

Az 1-es főúton, Levél és Hegyeshalom között a 171-es km-nél egy kamion személyautóval ütközött össze. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták - írja az Útinform.

08:01
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Kínkeserves a nagyméretű lakások értékesítése

Szinte lehetetlen a nagyméretű és drága lakásokat eladni - írja az Mfor. Az ingatlanpiac fellendülése és a csok (családi otthonteremtési kedvezmény) sem segít a helyzeten. Az 90-100 négyzetméternél nagyobb ingatlanok értékesítése a legnehezebb.

08:04
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset Újpesten

Baleset történt Újpesten az Árpád úton kifelé az István útnál, sávlezárásra és torlódásra számítsanak. A 12-es és a 14-es villamos helyett Rákospalota-Újpest vasútállomás és Angyalföld kocsiszín között pótlóbusz közlekedik - írja a BKK Info.

08:10
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Trump nyert Nevadában

Donald Trump republikánus elnökjelölt szerezte meg az elsőséget Nevada államban kedd éjszaka - írja a New York Times. Sorozatban ez a harmadik győzelme Trumpnak.

Forrás: AFP/Josh Edelson
08:21
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Fradihoz köthető biztonságiak tartották távol az MSZP-seket

Fradihoz köthető biztonsági emberek akadályozták, hogy az MSZP beadja a népszavazási kérdését - írja a Magyar Nemzet. Lökdösődés, bőrfejűek és egy titokzatos telefon vezetett ahhoz, hogy a szocialisták kedden a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületébe - már nem először - nem tudtak bejutni a vasárnapi nyitvatartás ügyében.

Bebocsátásra várva Forrás: Origo
08:30
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Vajna újabb tévékre ácsingózik

Nem elégszik meg a TV2-csoport jelenlegi csatornáival Andrew G. Vajna - írja a Népszabadság. A társaságot tavaly októberben felvásárló filmügyi kormánybiztos a lap értesülése szerint újabb tévéket szeretne vásárolni, illetve alapítani.

08:37
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Magyar teniszező diadalmaskodott Dohában

A világranglista-tizenhetediket is legyőzte Babos Tímea magyar teniszező a dohai keménypályás tenisztornán - írja a Nemzeti Sport. Egyesben és párosban is a premiertorna nyolcaddöntőjében jár.

08:50
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Szaúdi bejelentésre esett az olaj ára

Csökkent a kőolaj ára szerda reggel a szaúdi olajügyi miniszter bejelentésére. A nagy olajtermelők nem fogják vissza termelésüket. A bejelentés hírére az ázsiai tőzsdeindexek is lejtmenetbe kerültek - írja a Reuters.

09:01
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Egyre több fiatal vesz állampapírt

Egyre több a fiatal állampapír-vásárló - derül ki Dancsó József Magyar Időknek adott interjújából. A Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke szerint a magyar ifjak is a hosszabb lejáratú lakossági papírok iránt érdeklődnek. 

09:13
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Tűz volt egy budapesti bútorboltban

Tűz keletkezett egy bútorüzlet földszintjén Budapest XIII. kerületében, a Róbert Károly körúton. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, az oltást a fővárosi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította - írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

09:21
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Magyar gól Angliában

A legutóbb még a szurkolók által kritizált Tőzsér Dániel megszerezte első gólját a QPR-ban, amely 1-1-re végzett a Sheffield Wednesday otthonában az angol másodosztályban. 

09:29
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Drágult a gázolaj

Emelte 4 forinttal a gázolaj árát szerdán a Mol. A 95-ös benzin ára most nem változott. Az emeléssel a gázolaj átlagára 300-301 forintra nőtt, a benzin ára 298-299 forint maradt. Legutóbb múlt szerdán változtak az árak, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 2 forinttal, a gázolajé bruttó 3 forinttal csökkent.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán
09:31
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Repülőgép tűnt el Nepálban

Egy kisgép 21 utassal a fedélzetén eltűnt Nepál nyugati részén - írja a BBC. A Tara Air légitársaság gépe Pokhara városából tartott Jomsom felé. Az eltűnt utasak közül ketten külföldiek.

A képen a nepáli Tara légitársaság egyik Twin Otter típusú gépe leszáll a Katmandutól nyugatra fekvő, a hegymászók kedvelt kiindulóhelyének számító Jomsom repülőterén 2015. április 4-én. Sajtóhírek szerint 2016. február 24-én Nepál légterében eltűnt a helyi légitársaság egyik Twin Otter típusú gépe 21 emberrel a fedélzeten. Az utasok között a sajtóértesülések szerint két külföldi is van, a személyzet három főből áll Forrás: MTI/EPA/Narendra Sreszta
09:34
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Június 5-én választhat Macedónia

Az eredetileg tervezett április 24. helyett június elején tarthatják meg az előrehozott általános választást Macedóniában a vezető politikai pártok kedd éjjeli egyezsége értelmében. A szkopjei törvényhozás az éjjel 83-3 arányban határozott arról, hogy kedd éjfél helyett a parlament csak később oszlatja majd fel magát, ami után 60 nappal kell megtartani a szavazást. Ilija Dimovszki, a kormánypárt egyik vezető politikusa nyilatkozott arról, hogy a választásokat várhatóan június 5-én tartják majd meg. 

09:41
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Még mindig papír nélkül jönnek a menekültek

A Németországba érkező menedékkérők zömének nincsenek papírjai - írja a Die Welt. A német határon januárban regisztrált migránsok 77 százaléka nem tudta igazolni személyazonosságát. 

09:49
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Letett a szexuális támadókról a kölni rendőrség

"A szexuális támadók többsége valószínűleg soha nem fog rendőrkézre kerülni" - mondta Jürgen Mathies, kölni rendőrkapitány. A BBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy eddig 75 feltételezett elkövetőt sikerült beazonosítani. A többségük észak-afrikai származású, és illegálisan tartózkodnak Németországban. 

09:53
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Terrorelhárítási gyakorlat Szöulban

Terrorelhárítási gyakorlatot tartottak a szöuli metróban szerdán, pár nappal az után, hogy az ország elnöke figyelmeztetett: Észak-Korea terrortámadásokat hajthat végre Dél-Koreában. A gyakorlatban a hadsereg, a rendőrség és a tűzoltóság 150 embere vett részt.

A gyakorlat célja az volt, hogy javítsák reagálási képességüket egy olyan terrortámadás esetén, amelyet valamilyen nyilvános helyen követnek el; ezúttal a szöuli metróhálózat ellen elkövetett támadást szimuláltak. 

10:05
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Tovább dagad a Buda-Cash-botrány

A Buda-Cash felszámolója 200 milliónyi bankingatlant adna el - írja a Portfolio. A Cégközlönyben meghirdetett pályázati felhívás szerint a felszámoló összesen 12 különböző, az ÉRB Bank tulajdonában lévő ingatlant és ATM-et értékesítene. A felhívásban jó és rosszabb minőségű lakóingatlanok, ipari ingatlanok, telkek és jó minőségű bankautomaták is vannak.

10:07
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Odavannak a bátaszéki molyhosért a szavazók

Jelentősen, mintegy 46 ezer szavazattal vezet a bátaszéki molyhos tölgy az Év fája versenyben, amelyre még február 29-ig lehet a szavazni.

A február 1-jén kezdődött megmérettetésre ugyan még egy hétig lehet szavazni, keddtől azonban a szavazás állása titkos, és végeredmény az április 20-i brüsszeli díjátadón derül ki.

Forrás: treeoftheyear.org
10:18
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Egyre több gyalogost ütnek el Debrecenben

A cívis városban 29 baleset történt kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a múlt évben, ami 10,3 százalékkal több, mint az előző évben. A 29 balesetből 2 halálos kimenetelű volt, míg 11 súlyos, 16 pedig könnyű sérüléssel végződött - írja a Cívishír.hu

A balesetet okozó gyalogosoknál a leggyakoribb probléma a hirtelen úttestre lépés.

10:29
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Hasít az Airbus

Az Airbus-csoport 15 százalékkal növelte a profitját 2015-ben - írja a AFP. A cég adózott eredménye 2,3 milliárd euróról 2,7 milliárd euróra emelkedett. 

A repülőgépgyártó 2016-ra rekordmennyiségű megrendelést kapott. A cégtől 650 vasmadár legyártását kérték a megrendelők. 

10:36
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Ördögtől valónak tartják Madonna dalait

A Fülöp-szigeteki katolikus püspök ördögtől valónak nevezte Madonna több dalát is - írja a Daily Mail. Az 57 éves énekesnő a "Like A Virgin" és az "Erotica"  című számaiért kapta az éles kritikát. 

Az amerikai popdíva ezekkel a dalokkal is készül az ázsiai országban betervezett koncertjére. 

10:42
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Újabb kamatvágást fontolgat az MNB

A monetáris kondíciók enyhítése érdekében a jegybank továbbra is használni kívánja mind a hagyományos, mind a nem hagyományos eszközöket - írja a Napi.hu.

Nagy Márton, a jegybank alelnöke nem tartja kizártnak az alapkamat csökkentését, azonban nem tartja valószínűnek, hogy ez tavasszal megtörténik. 

10:50
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Megtetszett a hétvégi boltzár ötlete a románoknak

Egy kizárólag a hipermarketekre kitalált korlátozást javasolt Achim Irimescu román mezőgazdasági miniszter. A tervezet szerint a nagyobb áruházláncok szombaton és vasárnap nem nyithatnának ki - írja az Ado.hu

A javaslatban még az is szerepel, hogy a román termékek arányát jelentősen növelni kellene az hipermarketekben. 

 

11:00
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Nyaralókat fosztogattak szarvasi fiatalok

Szarvas és Békésszentandrás külterületén több hétvégi házból is lopott az a két fiatal, akiket őrizetbe vett a rendőrség - írja a Beol.hu. 

A 19 éves K. Á. és a 18 éves V. M. január 30-a és február 21-e között egy orosházi férfi nyaralójába törtek be, ahonnan távcsöves légpuskát, merítőhálót, rotációs kapát és egyéb dolgokat loptak el.

11:10
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Nemzetközi emberjogi szervezet kritizálta Merkelt

Az Amnesty International nyíltan kritizálta Angela Merkel német kancellár azon döntését, miszerint több észak-afrikai országot is biztonságos származási országnak nyilvánított - írja a Tagesschau.de. 

A nemzetközi emberjogi szervezet szerint Marokkóban, Algériában és Tunéziában alapvető emberi jogok sérülnek, így oda nem lenne szabad menedékkérőket visszatoloncolni.

11:20
február 24, 2016
Vágólapra másolva!

Nem tárgyalnak az osztrákok a görögökkel menekültügyben

Bécsben tárgyalnak nyugat-balkáni országok bel- és külügyminiszterei a menekültválság kezeléséről - közölte a Tagesschau.de. A találkozóra nem hívták meg Görögországot annak ellenére, hogy az országba több ezer menekült lép be nap mint nap. 

A görög kormány elégedetlenségének adott hangot, hogy a házigazda Ausztria kihagyja őket a válság kezeléséből.