Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ónos esőben csúszkálhat az ország

Események

Vágólapra másolva!
Jó reggelt kívánunk az Origo olvasóinak ezen a ködös hajnalon. Az előrejelzések szerint nem lesznek komoly mínuszok, de beborítja az ónos eső az országot, három megye kivételével mindenhol figyelmeztetés van érvényben. Budapesten ezt köd és szmogriadó is megfejeli. Marokkóban éjjel rengett a föld, az Egyesült Államok keleti partján pedig próbálják eltakarítani a töméntelen havat.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül55 bejegyzés
07:49
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Jön az ónos eső

Szabolcs, Békés és Csongrád megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat az ónos eső miatt, de most, a kora reggeli órákban elsősorban a fővárosban sűrű köd is nehezíti a közlekedést.

07:52
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Szmog és köd Budapesten

Budapesten köd nehezíti a közlekedést, pár száz méterre csökkent a látótávolság. Az utak vizesek, a mellékutcákban és a magasabban fekvő területeken előfordulhatnak latyakos, havas útszakaszok.

Ködben úszik a főváros Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A fővárosban elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. A szálló por magas koncentrációja elsősorban a gyermekekre, az időskorúakra és a krónikus betegekre jelent veszélyt. Ha tudják, kerülniük kell a jelentős gépjárműforgalom által érintett tereket, útszakaszokat, ne szellőztessenek, és ha lehet, ne tartózkodjanak a szabadban.

07:53
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Jobboldali győzelem Portugáliában

Marcelo Rebelo de Sousa jobboldali elnökjelölt nyerte meg a vasárnapi portugáliai elnökválasztást.

Marcelo Rebelo de Sousa Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

A szavazatok 99 százalékának összesítése alapján a voksok 52 százalékát nyerte el, így nem lesz szükség második fordulóra. Sousa győzelme megfelelt az előzetes közvélemény-kutatásoknak.

07:53
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Sok volt a baleset a hétvégén

Több mint száz, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Négyen meghaltak, 634 embert állítottak elő, közülük 249-et bűncselekmény elkövetésének gyanúja, további 52 embert pedig ittas vezetés gyanúja miatt.

07:54
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Barátkozunk a mongolokkal

Magyar politikai és üzleti delegáció tárgyal Mongóliában Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével. Orbán Viktor Ulánbátorban arról beszélt, hogy Mongólia az elmúlt években nagy fejlődést ért el, és a magyar gazdaság teljesítménye is kiemelkedő európai összefüggésben, ezért felmerül a kérdés, hogy mindkét ország külön lesz sikeres, vagy lesznek közös sikereik is.

Csimedín Szaikhanbileg mongol kormányfő fogadja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt az ulánbátori Kormánypalotában. Orbán Viktor szerint a mongol kormány is érdekelt a közös sikerekben Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
08:03
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

6,1-es földrengés volt

Az AFP hírügynökség értesülése szerint erős, 6,1-es földrengés volt Marokkó és Spanyolország között helyi idő szerint 4 óra 22 perckor a marokkói Al Hoceima városától 62 kilométerre.

08:11
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Nobel-díjas görögök

Petíciót indítottak civilek az interneten, hogy Nobel-békedíjra jelöljék a görög szigetek lakóit. A petíciót a norvég Nobel-bizottságnak és a görög bevándorlásügyi miniszternek címezték. Ma reggelig összesen 297 ezer 712-en írták alá.

Menekültek szállnak partra Leszbosz szigetén Forrás: citizenside.com/(c) copyright Sándor Csudai

Ahogy a kezdeményezők írják, a görög szigetek lakói az elsők között néztek szembe a menekülthelyzettel, "több százezer, háború és terror elől menekülő előtt nyitották meg otthonukat és szívüket".

08:13
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Adele megelőzte Psyt és Gangman Style-ját

Csak 87 nap kellett ahhoz, hogy Adele Hello című száma a YouTube-on elérje az egymilliárdos nézettséget. Ezzel slágere a 17. olyan dal, ami elérte ezt a határt. A korábbi rekordot Psy Gangnam Style-ja tartotta 158 napon át.

08:15
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Ausztrália köztársasággá válna

Több országos és területi vezető is kiállt a mellett a kezdeményezés mellett, hogy köztársasági elnököt válasszon az ország.

Államfőt választanának Forrás: AFP/William West

Másfél évtized után újra lendületet kaphat az a népszavazási ötlet, ami szerint - ahogy egyes politikusok fogalmaznak - „Ausztrália a saját lábára állna”, és egy meg nem választott, Angliában élő család helyett saját köztársasági elnököt választana. Mindezt azonban csak II. Erzsébet brit királynő halála után tervezik. Egy 1999-es referendumon 45%-an voksoltak arra, hogy saját államfőt válasszon az ország - írja a Guardian.

08:18
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Lépésben a Budaörsin

Telítettek a sávok a Budaörsi úton befelé a Nagyszőlős utcai felüljárótól, a Szentendrei úton befelé a Pók utcától. Lelassult az előrejutás az M3-as bevezető szakaszán az M0-s csomóponttól, a 11-es főúton a Pünkösdfürdő utcánál.

08:23
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Olcsó a benzin és a gázolaj

A térség államai közül Magyarországon a második legolcsóbb a benzin és a gázolaj - írja a Népszabadság. A lap a Magyar Autóklub honlapján közölt múlt pénteki adatok alapján végezte el számítását.

Érdemes itthon tankolni Forrás: PhotoAlto/James Hardy / Altopress/James Hardy

E szerint a térségben csak Ukrajnában kerül kevesebbe a benzin és a gázolaj, mint Magyarországon. Az évekig a legolcsóbbak közé tartozó Romániában átlagosan közel húsz százalékkal drágább a benzin, mint a magyarországi kutakon.

08:26
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Jönnek az újabb dugók Budapesten

A főváros több pontján kezdődtek közúti munkálatok, amelyeknél a lezárások, elterelések közlekedési dugót okozhatnak. Óbudán a budai alsó (Slachta Margit) rakparton, a Szentlélek tér környezetében február végéig árvízvédelmi támfalat építenek. A belvárosi Belgrád rakparton is az első félévre van tervezve egy több mint két hónapig tartó vízvezeték-építés az Irányi és a Havas utca között. Áprilistól a 3-as metróvonalon is felújítás kezdődik, nyáron pedig az Astoriánál kezdenek vízvezeték-építési munkálatokba - írja a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet, lapszemle Forrás: Origo
08:32
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Újabb videóval üzent az Iszlám Állam

A tavaly novemberi párizsi terrortámadások elkövetőiről tett közzé egy videót az Iszlám Állam terrorszervezet az interneten.

A párizsi merényletsorozatban 130 ember vesztette életét Forrás: AFP/Miguel Medina

A dzsihadista szervezet azt állítja a hírportálján, az Al-Hajaton megjelent képsorokról, hogy azokon a 130 ember életét kioltó párizsi támadások kilenc elkövetője és azok utolsó üzenetei láthatóak-hallhatóak. A videó valódiságát szakértők vizsgálják.

08:38
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Fatima: Nem indulok többet A dalban

Alaposan lehúzta A dal zsűrije Fatimát, a Fekete vonat volt énekesnőjét - írja a Bors. Ahogy szombaton az Origo is beszámolt róla, Fatima a régi táncdalfesztiválok hangulatát hozta vissza: hangja kétségkívül van, de a dala nem tűnik 2016-ban befutónak, sovány 30 pontot gereblyézett össze.

Fatimáról ír a Bors Forrás: Origo
08:39
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Nem csökkent a migrációs nyomás

A migrációs nyomás csökkentésének feladatairól, az ideiglenes schengeni határzárak következményeiről tárgyalnak a tervek szerint az európai uniós tagországok bel- és igazságügy-miniszterei ma kezdődő informális találkozójukon Amszterdamban.

Menekültek a szlovén-osztrák határon Fotó: M. Schmidt János - Origo

Az uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex felmérése szerint a menekültek száma nem csökkent jelentősen a tél beálltával. Novemberben 150 ezer, decemberben 108 ezer menekült lépett Görögország és Olaszország területére.

08:43
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Euró, dollár, jen

Vegyesen alakult, alig változott a forintárfolyam hétfőre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.

312 forint az euró Forrás: citizenside.com/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Gerard Bottino

Az eurót a péntek esti 311,64 forint után ma reggel hét órakor 311,60 forinton jegyezték. A dollár a péntek esti 288,24 forintról 288,11-re csökkent, a svájci franké 283,91 forintról 284,11-re emelkedett, a japán jené pedig 2,4324 forintról 2,4258 forintra csökkent.

08:47
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Araszolnak a ködben

Egybefüggő a kocsisor a pesti alsó rakparton a Margit hídtól déli irányban, a budai alsó rakparton a Petőfi hídtól észak felé.

08:50
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Ha lemaradt volna: vasárnap szabadult Lagzi Lajcsi

Ahogy az Origo is megírta, Galambos Lajos az ügyészséghez fordul, mert megkérdőjelezi az ellene folytatott eljárást. Sok mindenen volt ideje elgondolkodni – mondta a szemlátomást lefogyott és megviselt zenész, aki hangsúlyozta, hogy éppen olyan elbánásban volt része, mint minden állampolgárnak.

Reggeli lapszemle: Galambos Lajos, alias Lagzi Lajcsi vasárnap szabadult Forrás: Origo
08:51
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Sérültek egy amerikai utasszállítón

Erős turbulenciába került az American Airlines Miamiból Milánóba tartó járata. A CNN jelentése szerint 203-an voltak a fedélzeten, 7-en megsérültek.

08:58
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Buliznak a hóvihar után

Fellélegzett a keleti part az Egyesült Államokban az elképesztő hóviharok után.

A washingtoni Belt Road utca lakosai összejövetelt rendeznek a levonult hóvihar után Forrás: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

A hó eltakarítása sem lesz kis feladat, de munkálatok előtt, közben azért egy kis ünneplésre is jutott idő Washingtonban és New Yorkban is.

08:59
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Miniszterek kontra Lázár János

A kormány több minisztere is határozott ellenvéleményt képviselt múlt szerdán a kormányülésen Lázár János háttérintézményeket megszüntető 73-as listájával szemben - írja a Népszabadság hétfő reggeli száma.

Lázár János 73 megszüntetendő háttérintézményéről ír a reggeli Népszabadság Forrás: Origo
08:59
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Napokig tart a helyreállítás

Takarítják a havat az amerikai törvényhozás, a Capitolium épülete előtt Washingtonban. Az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító hóvihar hatvan-hetven centiméteres havat zúdított Washingtonra, New Yorkra és több keleti parti nagyvárosra. Az ítéletidőnek halálos áldozatai is vannak Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds
09:05
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Magyar cégek Mongóliában

Mintegy 40 millió dollárnyi szerződést írtak alá Ulánbátorban - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 25 millió dollár értékben magyar vállalatok újíthatják fel az ország legnagyobb biokombinátját, amelyet évtizedekkel ezelőtt is magyar cégek építettek. Ott gyártják Mongólia mintegy 60 milliós állatállományának egészsége megőrzéséhez szükséges oltóanyagokat.

09:09
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Gyilkosság Debrecenben

Több évtizedes házasság után ölte meg brutális kegyetlenséggel a feleségét egy férfi Debrecenben. A gyilkosság után öngyilkosságot kísérelt meg, áramot vezetett a saját testébe. Életveszélyes állapotban volt, amikor megtalálták - írja a Bors.

09:11
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Szmogriadó Debrecenben is

Budapest mellett Debrecenben is elrendelték a szmogriadót. Nyíregyházán és Miskolcon is rossz a levegő minősége - tudósít az állami televízió.

09:16
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Pitaüzemben razziázott a Nébih és a NAV

Penész a falakon, döglött és élő egerek - ezt találták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának ellenőrei egy fővárosi péküzemben, amit a súlyos higiéniai problémák és a nyilvántartás teljes hiánya miatt azonnali hatállyal bezárattak. Az ellenőrzés során több mint egy tonna készterméket – pitát – is kivontak a forgalomból. A NAV is kiszállt, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálta, de ezen a téren sem volt minden rendben. Mindkét hatóság részéről milliós nagyságrendű bírságot szabhatnak ki.

09:19
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedik az olajár

Jócskán 32 dollár fölötti hordónkénti áron kereskedtek a nyersolajjal hétfőn az ázsiai piacokon. A pénteken elindult áremelkedést a hétvégi hideg időjárás miatt megemelkedett kereslet is támogatta.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Spencer Platt
09:23
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Holland: Nem ijedünk meg

"Ezek a felvételek csak az elkövetőket minősítik. Azért hosszabbítottam meg a rendkívüli állapotot, mert tudom, hogy a veszély még mindig fennáll, és mert semmiben nem kötünk kompromisszumot, sem a hazánk védelmében, sem a szabadságjogokban" - így reagált Francois Hollande francia elnök az Iszlám Állam videójára, amin állítólag a tavaly novemberi párizsi terrortámadások elkövetői láthatók.

Hollande szerint a felvételek csak az elkövetőket minősítik Forrás: AFP/Patrick Kovarik
09:26
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Repülőgép-roncsdarabot találtak Thaiföldön

Egy nagy fémdarabot sodort partra a víz Thaiföld egyik déli tartományában, kinézete alapján a roncs egy repülőgép darabja lehetett korábban. A thai hatóságok egyelőre vizsgálják a roncsdarabot. A helyszínre hamarosan maláj szakértők is érkeznek. Ők azt próbálják majd kideríteni, hogy a fémlemez a 2014 márciusában eltűnt MH370-es maláj járat egyik darabja-e. A Twitteren képek is vannak a roncsdarabról.

09:29
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Bevásárolt földekből Lázár János rokonsága

Lázár János édesapján és nagybátyján kívül unokatestvére és egy vele egy háztartásban lévő férfi is jelentős méretű földterületekhez jutott Csongrád megyében. Összesen 753 millió forintért vásároltak területeket Hódmezővásárhelyen, Óföldeákon, Földeákon és Makón - értesült a Blikk.

Lázár János, Blikk, lapszemle Forrás: Origo

09:35
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

India francia gyártású vadászbombázó repülőgépet venne

Francois Hollande francia elnök díszvendég a január 26-án, a nemzeti ünnep alkalmából, Delhiben tartandó katonai parádén. Az elnök szombaton érkezett az indiai Csandígarh városba háromnapos indiai látogatásra - írja az AFP. A látogatáson tárgyalnak majd egymilliárd amerikai dollár értékű vadászgépeladásról és az Indiával a terrorizmus ellen közösen folytatott harcról is.

Francois Hollande Forrás: AFP//Stringer
09:36
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Veszélyes farsangi maszkok

Nem felelt meg a követelményeknak a fogyasztóvédelmi hatóság által vizsgált farsangi kiegészítők fele - írja a Magyar Idők. Az alkalmi maszkok és jelmezek jellemzően nem túl tartósak, főként műanyagból, illetve műszálas anyagokból készülnek, amelyek az ilyen termékekből gyakran kimaradó, úgynevezett égésgátló adalék nélkül jól égnek.

Gyúlékonyak, veszélyesek Forrás: hemis.fr/GARDEL Bertrand / hemis.fr/Gardel Bertrand

A cikk szerint a gyermekek esetében az égésveszély különösen nagy kockázattal jár, ezért vizsgálták a fogyasztóvédők a kiskereskedelemben kapható farsangi termékeket, és az eredmény lesújtó lett.

09:41
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Ébred a piac

Az elemzői várakozások szerint ma tovább emelkednek a pénteken is nagy nyereséggel záró európai értékpapírpiacok. A szakértők a londoni FTSE-100 indexre 38 pont emelkedéssel 5938 ponton jelezték előre a nyitást, a frankfurti DAX index pedig 73 ponttal 9838 pontra, a párizsi CAC-40 29 ponttal 4366 pontra emelkedik a kereskedés kezdetekor.

Derűlátó a piac Forrás: 123rf.com

Az olajár is tovább emelkedett, miután a múlt héten a hordónkénti 30 dollár alatti, 2003 óta a legalacsonyabb szintet érte el. Az európai kereskedés kezdete előtt egy órával a Brent 1,04 százalékot emelkedett a globális kereskedelemben, és hordónként 33,18 dolláron állt.

09:47
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Koppintott Dárdai?

A rivális Augsburg vezetőedzője, Markus Weinzierl szerint azt a taktikát másolta le Dárdai Pál, a jelenleg a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban harmadik helyen álló Hertha magyar trénere, amit ő dolgozott ki, és ezzel ért el sikereket ebben a szezonban.

Dárdai Pál visszautasította a vádakat Forrás: AFP/Odd Andersen
09:52
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Európa a méhnyakrák ellen

A méhnyakrákszűrés fontosságára figyelmeztetnek a szakemberek az európai megelőzési héten, ami tegnap kezdődött és a hónap végéig tart. A védőoltásra és a rendszeres szűrésre igyekeznek rávenni az érintetteket. Magyarországon mintegy 450-en halnak meg évente a betegségben, többségük harmincas éveiben járó fiatal nő.

Forrás: AFP
09:57
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Február 1. fontos határidő az adófizetőknek

"Több mint kétmillió adózó mintegy 8 milliárd forintot juttatott el tavaly a civil szervezetekhez, alapítványokhoz azzal, hogy nyilatkozott adójának egy százalékáról. Érdemes azonban alaposabban körbejárni a témát: egyáltalán nem biztos, hogy az a szervezet, amelynek odaadnánk az egy százalékot, valóban jogosult rá" - írja a Világgazdaság online.

Az adó 1+1% fogadására jogosult szervezetek keresésében az Adó1százalék online keresője segíthet azoknak, akik idén is felajánlják adójuk egy százalékát.

09:58
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Folytatódhat a rezsicsökkentés

Nyolcéves mélypontra esett az Oroszországból importált gáz ára, muníciót adva a lakossági rezsi csökkentésének folytatásához. A Gazprom ismét tárolna Magyarországon gázt - írja a Világgazdaság.

A legutóbbi Kormányinfón az hangzott el, hogy egyelőre nem tervez a kormány újabb rezsicsökkentést Fotó: Pályi Zsófia - Origo
10:01
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

A BÉT-en is jó a hangulat

Az olaj árának emelkedése miatt a nemzetközi hangulat kedvező, ami hatással lehet a magyar tőzsdére is. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője ugyanakkor jelentős mozgást nem vár a piacon, enyhe emelkedést tart valószínűnek.

10:09
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Fogadóóra helyett tüntetés Miskolcon

Utcára vonulnak a kormány oktatáspolitikájával elégedetlenek Miskolcon február elején. A rendhagyó fogadóórán, amely a Miskolci Herman Ottó Gimnázium Tantestületének kezdeményezése melletti szimpátiatüntetés is egyben, több szakszervezet is részt vesz.

10:16
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

A holokausztra emlékeznek az ENSZ-ben

Négynapos rendezvénysorozat kezdődik ma az ENSZ New York-i üvegpalotájában: kiállításokon, koncerteken, konferenciákon emlékeznek a holokauszt áldozataira. Az egyik tanácskozáson beszédet mond Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai ügyekért felelős államtitkára is.

1941 és 1945 között több mint 400 ezer magyar áldozata volt a holokausztnak Forrás: MTI/Kallos Bea
10:20
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Ki kell lőni a gázpalackot

Kigyulladt egy harminchat négyzetméteres melléképület reggel Edelényben. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületből, az egyik felrobbant, de a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nem sérült meg senki. Egy másik palack annyira felmelegedett, hogy mesterlövész fogja kilőni biztonságos helyen.

10:20
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

29 éves választási trend ismétlődhet meg Németországban?

1987. január 25-én a CDU szavazatokat veszített a Bundestag-választásokon, míg a kisebb pártok, a Zöldek és az FDP előretörtek; az SPD csak elenyésző mértékben esett vissza. A CDU szavazatvesztései ellenére a konzervatív-liberális koalíció nyilvánvaló többséget szerzett a Bundestagban. A választások kimenetelét a sajtó Helmut Kohl szövetségi kancellárnak (CDU) szóló "figyelmeztetésként" kommentálta. Kohl közvetlenül a választások előtt Mihail Gorbacsov szovjet pártvezetőt Joseph Goebbels propagandaminiszterhez hasonlította. Március 11-én a Bundestag csekély többséggel Kohlt szövetségi kancellárrá választja.

Helmut Kohl, Angela Merkel Forrás: AFP/Wolfgang Kumm

A Forsa közvélemény-kutató intézet múlt heti, reprezentatív felméréséből az derült ki, hogy a CDU/CSU választói támogatottsága 1 százalékponttal 38 százalékra csökkent, az SPD 23 százalékon áll. A parlament (Bundestag) ellenzéki oldalán a Zöldek a szavazatok 10 százalékára számíthatnak, a Baloldal 9 százalékon áll. A parlamenten kívüli legnagyobb erő, az Alternatíva Németországnak (AfD) támogatottsága egy hét alatt 1 százalékponttal emelkedett, a politikai elemzők többsége által jobboldali populistaként besorolt párt így 10 százalékon áll, ami rekord a Forsa felméréseinek történetében.

10:26
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset az M7-esen

Szalagkorlátnak ütközött egy autó Balatonkeresztúr közelében a sztráda Budapest felé vezető oldalán, a 163. kilométernél. Sérült nincs, a helyszínelés ideje alatt csak egy sávon lehet haladni ezen a szakaszon.

10:28
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Karambol az M3-ason is

A sztráda Ófehértó felé vezető oldalán a 135. km-nél több jármű ütközött össze. A helyszínelés alatt a belső sávot lezárták. Lassul a forgalom.

10:31
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor megint posztolt a Facebookon

Ulánbátor. -32 fok.

Ulánbátor. -32 fok.

Közzétette: Orbán Viktor – 2016. január 24.
10:35
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Merényletre készült az ISIS Malajziában

Malajziában őrizetbe vettek hét embert, akik a hatóságok szerint az Iszlám Állam tagjai, és merényletekre készültek a délkelet-ázsiai országban. A 26 és 50 év közötti férfiaknál lőszereket, a dzsihádról szóló könyveket és az Iszlám Államról szóló propagandaanyagokat találtak.

10:35
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc hétvégi évértékelőjéből idézett

Akkor Magyarországra jöttek, most Szlovákiába mentek a befektetők

Közzétette: Gyurcsány Ferenc2016. január 24.
10:42
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Schiffer András bullshitgenerátort emleget

MTI-hír: "A Fidesz szerint az a cinikus, hogy az ellenzéki oldalon azok prédikálnak az egészségügyről, akik kormányzásuk...

Közzétette: Schiffer András2016. január 24.
10:44
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Nőtt a munkanélküliség Horvátországban

A horvát statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint decemberben negyedik hónapja nőtt a munkanélküliség, és a tendencia januárban is folyatódott.

A idegenforgalmi szezon után megugrott az állástalanok száma Forrás: Wikipedia

Jelenleg 293 ezer munkanélkülit tartanak nyilván, 7700-zal többet, mint tavaly év végén. Szeptemberig folyamatosan csökkent az állastalanok száma az idegenforgalmi szezon és az idénymunkák hatására, decemberben 17,9 százalék volt a ráta.

10:45
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely nekiment a 888.hu-nak

A mi szemünkben nem terméknek minősülő polgári értékek jegyében jelentsük ki nyugodtan, hogy jóízlésű embernek a 888hu-hoz semmi köze nem lehet. Teljes szolidaritásom az MSZP elnökének családjáé.

Közzétette: Gulyás Gergely2016. január 24.

Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt elnökének feleségéről, Rába Tímeáról cikkezett a 888.hu, elővéve több olyan fotót, amin az egykori szépségkirálynő meztelenül szerepel. A történteket az Origo is összefoglalta itt.

10:48
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely tiszteletét fejezte ki Gulyás Gergelynek

Rispekt Gergő!

Közzétette: Karácsony Gergely2016. január 24.
10:53
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Nagy áruk lesz a doppingbotrányoknak

Szerződést akar bontani az Adidas a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel a sorozatos dopping- és korrupciós botrányok miatt - értesült a BBC. A herzogenaurachi központú vállalat az IAAF egyik legfontosabb támogatója. A BBC szerint egyelőre egyik fél sem kommentálta az értesülést.

Elege lett a legfontosabb szponzornak Forrás: AFP/Christof Stache
10:59
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Nincs adószámuk az ubereseknek

Ezt állítja Tállai András. A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára a köztévében arról beszélt, hogy a NAV munkatársai a korábbi próbavásárlások során azt tapasztalták, hogy egyetlen uberes sem rendelkezett adószámmal, nem jelentkezett be az adóhivatalhoz.

Az ellenőrök szerint nem adóznak Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Uber-sofőröket foglalkoztató holland cég korábbi közlése szerint Magyarországról 1200 sofőr jelentkezett be ezzel a szolgáltatással.

11:01
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

600 millió eurós teher

A szociális rendszer összeomlásától tartanak a német városok. Az Európai Unió más országaiból érkező bevándorlók már rövid ott-tartózkodás után is jelentkezhetnek állami juttatásokra. Éves szinten 600 millió eurós terhet is róhat ez a nyugat-európai ország önkormányzataira - írja a Die Welt.

11:09
január 25, 2016
Vágólapra másolva!

Ragaszkodnak a felső plafonhoz

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter (ÖVP) ragaszkodik az éves szinten befogadható menekültek számának felső plafonjához. A sikeres integrációhoz szerinte elengedhetetlen egy konkrét szám, amivel még megbirkóznak - írja a Die Presse.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről