Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Befejeződött a Quaestor-ügy csalásának felderítése

Események

Putyin
Russian President Vladimir Putin gives a press conference with French President at the Kremlin in Moscow on November 26, 2015. French President Francois Hollande is leading a diplomatic campaign to form a broad coalition against the Islamic State jihadists following the attacks in Paris, though his efforts are currently being hindered by a bitter standoff between Russia and Turkey over the shooting down of a Russian military plane. AFP PHOTO / YURI KADOBNOV / AFP / YURI KADOBNOV
Vágólapra másolva!
Ágnes napja van, és ma ünnepli születésnapját Csurka László színművész és rendező. Hideg lesz, és délelőtt többfelé havazásra is lehet számítani. A taxistüntetés péntek éjfélig folytatódhat, ezért a Bajcsy-Zsilinszky, József Attila és Andrássy út kereszteződésében továbbra is rendőrök irányítják a forgalmat. Végrehajtották az idei első texasi kivégzést szerda este, és befejeződött a Quaestor-ügy csalási szálának felderítése. Tudja meg az Origótól, mi történt éjszaka és reggel! Ha lát valami érdekeset, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül46 bejegyzés
07:57
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog névnapot kívánunk!

Boldog névnapot kívánunk Ágnes nevű olvasóinknak! Ha van Ágnes nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! Ma Aglent, Agnéta, Anissza, Baranka, Epifánia, Inez nap is van.

07:57
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Délelőtt még havazik

Reggeltől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, többfelé kisüt a nap az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Délután az ország nagy részén már kevés lesz a felhő, néhol azonban felhős területek is lehetnek. A déli órákig szórványosan valószínű gyenge havazás, hózápor. A sokfelé élénk északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben néhol erős lökés kíséri. A hőmérséklet délután -3 és +3 fok között várható. Késő estére -2 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Reggel Óbudán Forrás: Origo
07:57
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Halálos gázolás a kaposvári vonalon

Halálos baleset miatt a Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vasútvonalon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, csütörtök hajnalban a nyílt vasúti pályán a személyvonat elgázolt egy ismeretlen embert.

07:58
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Péntek éjfélig tüntethetnek a taxisok

A rendőrség tudomásul vette a taxisok bejelentését, így a demonstráció folytatódhat január 22-én éjfélig.

A tájékoztatás szerint Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út és Andrássy út kereszteződésében továbbra is rendőrök irányítják a forgalmat. A csomópontban a gépjárművek egy-egy forgalmi sávban közlekedhetnek.

Taxi a belvárosi József Attila utca, Andrássy út és Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél Forrás: MTI/Balogh Zoltán
07:59
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Gyermekkereskedőket lepleztek le Kínában

15 gyermeket sikerült eladásuk előtt kimenteni a kereskedők fogságából. A bűnszövetkezet Kína délnyugati végéből vásárolta a gyerekeket, és kétezer kilométerrel odébb, a keleti részen adta el őket. A rendőrségnek tavaly szeptemberben szúrt szemet egy házaspár, mert túl gyakran utazott a két végpont között.

78 embert gyanúsítanak részvétellel.

08:04
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Befejeződött a Quaestor-ügy felderítése

Végzett a Quaestor-ügy csalási szálának feltárásával a Nemzeti Nyomozó Iroda, 11 gyanúsítottal szemben javasolva vádemelést - közölte az ORFK a Népszabadsággal.

Öt eljárást korábban elkülönítettek a Quaestor-ügytől, így sikkasztás, pénzmosás, közokirat-hamisítás és hűtlen kezelés elkövetésének gyanújával tovább folyik a nyomozás. Még nincsenek gyanúsítottak, a rendőrség ismeretlen tettesek ellen nyomoz.

08:10
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Helyszínelnek az M7-es autópályán

Az M7-es autópályán, a főváros felé vezető oldalon, a 15. kilométernél egy személyautó a szalagkorlátnak ütközött, a külső forgalmi sáv zárása mellett helyszínelnek - írja az Útinform.

08:16
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Halálos áldozatok Grúziában

Három halálos áldozata volt Grúziában az elmúlt három hétben a H1N1-vírussal terjedő sertésinfluenzának. Mind a három ember férfi volt. Egyelőre nincs járványveszély az országban.

08:21
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Fél áron lehet licitálni a NAV lefoglalt termékeire

Általában fél áron kezdődik a licit a NAV által lefoglalt termékekre az árveréseken - írta csütörtöki számában a Világgazdaság. A legutóbbi árverésen mintegy 1100 termékre lehetett licitálni, köztük 1070 ingóságra és 54 ingatlanra, az üzletrészek kategóriája viszont üres volt.

A legérdekesebb tételek között volt egyebek mellett fehérarany gyémántköves gyűrű, állószolárium, dagasztógép és vaskályha is.

08:25
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Haladékot kapott a Waberer's és a Duna House

A Waberer's International és a Duna House esetében is meghosszabbította a tőzsdei kereskedés megkezdésére vonatkozó határidőt a Budapesti Értéktőzsde, mindkét cég június 30-ig nyújthatja be erre vonatkozó kérelmét.

08:30
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Kihaltnak hitt békát találtak

Több mint 100 éve kihaltnak hitt békákat találtak a tudósok Északkelet-Indiában. Két békát talált egy brit természettudós 1870-ben, amelyeket a londoni természettudományi múzeumban őriznek, de ezzel a fajjal azóta sem találkoztak. Egészen mostanáig - írja a Guardian.

08:33
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Csúszósak az utak

A fővárosban vizesek és latyakosak a főutak, a mellékutcákban és a külső területeken pedig több helyen havasak és csúszósak az utak. Helyenként még szállingózik a hó.

Forrás: Origo
08:36
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Gyorsan feladta Ázsia

Kis emelkedés után esésbe váltottak az ázsiai piacok: közép-európai idő szerint nem sokkal 7 óra után 1 százalék körüli mínuszban járnak a főbb indexek.

08:40
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset az M1-esen

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán egy személyautó a szalagkorlátnak ütközött. A helyszínelés idejére a belső forgalmi sávot lezárták - tájékoztatott az Útinform.

08:45
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Nem volt felhőtlen az ázsiai tőzsdezárás

Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék csütörtökön, a még nyitva tartó térségbeli piacokon azonban pluszban álltak az irányadó mutatók. Tokióban a Nikkei-225 index 2,43 százalék eséssel 16 017,26 ponton zárt.

08:49
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Mégis létezhet kilencedik bolygó

A tudósok eddig úgy gondolták, hogy a Naprendszer utolsó bolygója a Plútó. A csillagászok vizsgálatai szerint viszont létezik még egy jeges kilencedik bolygó, ami 10-20 ezer év alatt kerüli meg a napot. Már csak meg kéne találni - írja a Guardian.

08:53
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Ismét járnak a vonatok

Újraindult a vonatközlekedés a Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon. Hajnalban a vonat halálra gázolt egy férfit, ezért állt le a vasúti közlekedés.

08:57
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Megvolt az idei első texasi kivégzés

Végrehajtották az idei első texasi kivégzést szerda este. A halálos injekciót kapott férfi bűne az volt, hogy megfojtott egy nőimitátor férfit.

A 43 évesen kivégzett Richard Masterson még 2001-ben követte el tettét. Áldozata 35 éves volt, és hivatásszerűen lépett fel nőimitátorként.

09:03
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Új államfőt választanak Vietnamban

Csütörtök reggel megkezdődött a Vietnami Kommunista Párt XII. kongresszusa, amely nyolc napig tart. Az ötévenkénti eseményre ezúttal 1510 küldött érkezett az ország 63 tartományának képviseletében, de jelen vannak a minisztériumok és a pártszervezetek küldöttei is.

A kongresszus egyik fő feladata megválasztani azokat, akik a következő fél évtizedben irányítják Vietnamot.

A Vietnami Kommunista Párt XII. Országos Kongresszusának nyitóülése Hanoiban Forrás: MTI/EPA/Reuters pool/Kham
09:10
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Az IMF élére Lagarde a britek jelöltje

A brit pénzügyminiszter, George Osborne azt mondta, Christine Lagarde-ot fogja jelölni a második ciklusban a nemzetközi valutaalap élére - írja a Reuters.

09:14
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Nem minden termőföld egyformán jövedelmező

A termőföldből származó jövedelem művelési ágak szerint nagy eltéréseket mutat - írta az FHB legfrissebb termőföldindexére hivatkozva a Magyar Nemzet.

Az elemzés szerint az adózott eredményeket összehasonlítva a legtöbbet szőlőtermesztéssel lehetett keresni az utóbbi időben, hektáronként csaknem 400 ezer forintot. A szántóföldi növénytermesztésnél ennek alig negyede volt az eredmény, gyümölcstermesztéssel pedig 300 ezer forint jött be.

09:21
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Repülő és autó ütközött Brazíliában

Repülőgép ütközött autóval Brazília déli részén. A balesetben öten meghaltak.

A repülő egy mezőgazdasági permetező gép volt, amely egyre többet veszített magasságából, mígnem nekiütközött egy furgonnak, amely munkásokat szállított. A balesetnek három súlyos és két könnyebb sérültje is van.

09:26
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

A Vatikán félti Európát

Reméli, hogy Anglia tagja marad az EU-nak - mondta Paul Gallagher érsek, vatikáni külügyminiszter. Arra utalt, hogy az Egyesült Királyság kilépése gyengítené az Uniót - írja a Reuters.

09:30
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Hírességek kampányolnak Trump ellen

Számos színész, író, értelmiségi és más neves közéleti személyiség sorakozott fel egy szerdán indított kampány mellett, amelynek célja, hogy megakadályozza a republikánus párti Donald Trump megválasztását az Egyesült Államok elnöki posztjára.

09:34
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

45 milliót értek az információk

Három magánszemélynek összesen 45 millió forint informátori díjat fizetett eddig a Gazdasági Versenyhivatal 2010 óta - írta a Világgazdaság csütörtöki számában.

09:38
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Képriport a pusztuló MSZP-székházról

Kiürítette a rendőrség a volt MSZP-székházat a budapesti II. János Pál pápa téren. A bejárati ajtókat lehegesztették. Tulajdoni vita miatt alakultak így a dolgok - írja a Nol.hu

A Népszabadság mai címlapja Forrás: Origo
09:42
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Szigorítanak az amerikaiak a vízumszabályokon

Az Obama-kormányzat a tervek szerint ma jelenti be azokat az új vízumszabályokat, amelyek az iráni, iraki, szudáni és szíriai állampolgársággal is rendelkező európaiakat, illetve azokat érintik, akik az elmúlt öt évben ezekben az országokban jártak.

09:47
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Az évtized vihara közeledik az USA partjaihoz

Az Egyesült Államok keleti parti nagyvárosaiban óriási hó- és szélviharokra készülnek, a meteorológusok szerint történelemkönyvekben jegyzik majd a péntektől várható hófúvásokat.

09:49
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Hatalmas lángok Mogyoródon

Teljes terjedelmében ég egy száz négyzetméter alapterületű mogyoródi épület alsó szintje. Az épületben egy nyomda is van, ide nem terjedt át a tűz.

09:53
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Esés várható a tőzsdén

A negatív nemzetközi hangulat miatt esésre számítanak a szakértők a tőzsdén.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta: a nagy ázsiai piacok mindegyike 2-4 százalékot esett reggelre, emiatt várakozása szerint folytatódik a negatív hangulat csütörtökön Európában is.

09:58
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Beszorult egy kamion

Tűzoltók dolgoznak egy magasságkorlátozó alá szorult sérült kamionnál a főváros XVIII. kerületében, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton.

Beszorult kamion a Ferihegyi repülőtérre vezető úton Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
10:02
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Végleg eltűnt Bolívia második legnagyobb tava

Kiszáradt Bolívia második legnagyobb tava, az egykor 90 km hosszú és 30 km széles Poopo, és a folyamat visszafordíthatatlan.

Valaha ilyen volt Forrás: HUGHES Hervé - AFP / Hemis

Részben az Andok gleccsereinek eltűnése, részben pedig a mostani El Nino okozta szárazság miatt tűnt el az egyébként is sekély, mindössze 2,4 méter átlagos mélységű tó – számolt be az AP amerikai hírügynökség.

10:06
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

200 millió euróba került a bevándorlás

Magyarország tavaly körülbelül 200 millió eurót, nagyjából 60 milliárd forintot fordított a bevándorlásra, ehhez 7 millió eurónyi uniós támogatást kapott, ez a teljes költség 3,5 százaléka - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a közmédián.

10:10
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Tovább eshet a kőolaj ára

A volt orosz pénzügyminiszter 16-18 dolláros olajárra számít, Alekszej Kudrin szerint rövid időre még a mostaninál is alacsonyabb lehet a kőolaj ára. Akár már az idei év végén enyhíthetik az Oroszországgal szembeni nyugati szankciókat.

10:15
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Pluszban nyitottak a Nyugat-európai tőzsdék

Az irányadó mutatók erősödésével indult a kereskedés a fontosabb nyugat-európai tőzsdéken az előző napi jelentős gyengülés után.

A londoni FTSE-100 index 0,55 százalékkal, a frankfurti DAX-30 0,29 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,30 százalékkal emelkedett a kereskedés első perceiben.

10:19
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Bírálják az osztrákokat

A menedékkérők létszámának korlátozásával kapcsolatos osztrák kormányzati döntés humanitárius veszélyeire figyelmeztetett az Orvosok Határok Nélkül segélyszervezet.

Az osztrák kormány szerdán jelentette be, hogy Ausztria korlátozza a menedékkérők létszámát, idén legfeljebb 37 500 embert enged be az országba.

10:24
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Nem indítanak magyar iskolát

A Kolozs megyei Szamosújvár önkormányzata nem szavazta meg a Téka Alapítvány által felépített magyar iskola beindítását.

A magyar tanintézet létrehozását még novemberben megszavazta a tanács, a mostani határozattal a szamosújvári iskolahálózatba való beillesztéséről kellett volna dönteni.

10:29
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Elmaradt a rendkívüli ülés

Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülése.

A helyszínen Tarlós István főpolgármester mellett csupán kilenc ellenzéki képviselő jelent meg. A kezdeményezők azért indítványozták a rendkívüli ülés összehívását, hogy az tárgyaljon a budapesti közösségi közlekedés idei finanszírozási kérdéseiről.

10:34
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Elhalasztják a Star Wars 8. bemutatóját

A Star Wars következő, 8. epizódjának 2017 májusára tervezett bemutatóját 2017. december 15-ére halasztotta a Disney.

10:38
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Minden irányból csak egy sáv járható

Még mindig rendőrök irányítják a forgalmat Budapesten az Andrássy út - Bajcsy-Zsilinszky út csomópontban. Az útkereszteződésben a taxisok január 18-a reggel óta akadályozzák a forgalmat az Uber ellen tiltakozva.

A demonstráció január 22-én éjfélig folytatódhat.

Rendőr irányítja a forgalmat Budapesten, a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út és Andrássy út kereszteződésében Forrás: MTI/Balogh Zoltán
10:43
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Történelmi mélyponton a rubel

Történelmi mélypontra esett a rubel a dollárhoz képest, és ezzel folytatódott a napok óta tartó jelentős gyengülése, ahogy csökkent a kőolaj ára.

A dollár történelmi csúcsra, 83,83 rubelre erősödött, a rubel soha nem volt még ilyen gyenge a dollárral szemben.

Orosz rulett Forrás: AFP/Yuri Kadobnov
10:48
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Még nem érződik a macedón korlátozás

Kedd este óta nem léphetnek be a Nyugat-Európába igyekvő migránsok Macedóniába. Ennek hatása legfeljebb két nap múlva érződik majd a szerb-horvát határon – hangzott el a köztévén.

10:48
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Első fokon felmentették Dopemant

Felmentette az Orbán Viktor miniszterelnök hungarocellből készült szobrának ledöntésével kapcsolatban garázdaság miatt emelt vád alól Pityinger Lászlót a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön kihirdetett elsőfokú döntésével.

A képen Pityinger László (Dopeman) érkezik az ellene indított büntetőper első tárgyalására 2015-ben Forrás: MTI/Kovács Tamás
10:54
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Kollektív büntetésével vádolják Törökországot

A Törökország délkeleti részén élő kurd kisebbség kollektív büntetésével vádolta meg a török hadsereget az Amnesty International nevű nemzetközi jogvédő szervezet.

A szervezet beszámolójában azt írta, a szünet nélküli kijárási tilalom több tízezer ember életét veszélyezteti, és kollektív büntetéshez kezd hasonlítani.

10:58
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Háromszor több lakás felelhet meg a csoknak

Az államilag támogatott lakáshitelek 30 millió forintos értékhatárának eltörlése után már országszerte csaknem hatezer új építésű lakás felel meg a családok otthonteremtési kedvezményében előírt feltételeknek, szemben a korábbi mintegy kétezerrel - közölte az Ingatlan.com.

11:02
január 21, 2016
Vágólapra másolva!

Zárva marad a magyar-horvát határ

További 30 napra meghosszabbította a belügyminiszter a magyar-horvát határon még tavaly október 17-től elrendelt - azóta többször meghosszabbított - határzárat.

Katonák a beremendi magyar-horvát határátkelőhelyen tavaly szeptemberben Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A friss Magyar Közlönyben közzétett rendelet szerint a közbiztonság védelme érdekében a Magyarország és Horvát Köztársaság közötti határszakaszon - valamennyi személy, jármű és szállítmány számára - Magyarország államhatára nem léphető át

a Murakeresztúr–Kotoriba (Kotor) vasúti határátkelőhelyen,

a Gyékényes–Koprivnica (Kapronca) vasúti határátkelőhelyen,

a Magyarbóly–Beli Manastir (Pélmonostor) vasúti határátkelőhelyen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez