Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Jobbik üdvözölte a vitát, a többi felszólaló szerint a kormány újabb ellenségképet gyárt, amire a Charlie Hebdo elleni merénylet szolgáltatta az ürügyet. Az MSZP és az LMP is arra emlékeztetett: a merénylet másnapján meghirdetett egységes terrorellenes politikát fordította át bevándorlás-elleni hangulatkeltésre a Fidesz. Követtük a vezérszónoki felszólalásokat. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül30 bejegyzés
12:08
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a vita

A vitában Navracsics Tibor európai uniós biztos is felszólalhat 15 percben az időkereten kívül.

12:11
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Kontrát Károly a vitaindító

Ebben az évben 36 000 főt fogtak el titltott határátlépés miatt - mondta Kontrát Károly; közülük 27 000 koszovói. 2014-re 800 szorosára nőtt a bevándorlás az első Orbán-kormány hatalomrakerülése óta, pedig nincs háború. 

12:13
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Európa szigorítást tervez

Ha nem teszünk semmit, a visszatoloncoltak Magyarországra kerülnek. A nemzeti konzultáció célja, hogy a kormány egyértelmű felhatalmazást kapjon.   

12:17
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

A szerb-magyar határ a legveszélyesebb

Az illegálisan érkezőket a Genfi Egyezmény értelmében nem lehet megállítani. A bevándorlók 98 százaléka azonnal menedéket kér. 

12:21
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Az Unió kettős mércéje

A menekültügyi őrizet miatt az Európa Unió kötelezettségszegési eljárást indított ellenünk, holott az a bevándorlók 10 százalékát érintette csak. Pintér Sándor belügyminiszter az Unióban töbször kezdeményezte a szigorítást, a szerbekkel sikerült megállapodni a menekültek visszafordításáról - mondta az államtitkár. 

12:26
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

A befogadóállomások megteltek

Megteltek a befogadóállomások, ezért egy új, ideiglenes állomásról döntött a kormány és 60 fővel megerősítették a menekülteket kezelő állományt. A szír, afgán bevándorlókat megilleti a politikai menekülti státusz, de érdemes meggondolni, hogy nem közülük kerülnek-e ki az Iszlám Állam támogatói. 

12:29
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Mégsem szólal fel Navracsics

Valóban délelőtt csak arról szavaztak, hogy a jövő héten, az LMP kezdeményezte EU-USA szabadkereskedelmi vitában szólal majd fel Navracsics uniós biztosként. Most pontosították a hibás bejelentést.  

12:31
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos a Fidesz első vezérszónoka

Nincs sikeres integrációs modell Európában - állítja Kósa, aki szerint a menekültáradat azért ugrott meg Magyarországon, mert 2012-ben az Unió eltöröltette velünk a most ismét bevezetni kívánt szigorúbb eljárást. 

12:35
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

A bevándorlók nem jóhiszeműek

Az illegális határátlépés színhelyén kell lefolytatni az eljárást; ide küldik vissza azokat, akik nem kapnak menedéket, márpedig az albánok nem kapnak, mert nem is jogosultak rá. Ezt a menekültek is tudják, mintahogy azt is, hogy az eljárás végéig itt kellene maradniuk. Erről a magyar hatóságok tájékoztatják őket. Ezért, abban a pillanatban, amikor elhagyják Magyarországot már rosszhiszeműen járnak el - mondta Kósa. 

12:40
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Költséges is: több, mint 4000 forint/fő

Magyarország a második tranzitország Olaszország után. Hogy lehet segíteni ezeken az embereken, akik nem jóhiszeműek, mert nem jogosultak a menekült státuszra? Akik nem is tartozkódnak az országban, mert 24 órán belül elmennek? - tette fel kérdéseit Kósa Lajos. Az Unió sem tud megbírkózni a problémával, akkor hogyan tudna Magyarország? Emberiességi kérdésről is szó van: tessék elmenni Lampedusa szigetére, vagy azokba a nagyvárosokba, ahol a teljesen elhibázott integráció nem nyújt megoldást. Tapasztalat, hogy idegenrendészeti eszközök bevetésével a migráció töredékére csökken. Kósa a rendészeti bizottság elnökeként beszélt.

12:43
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Rogán Antal a második vezérszónok

Azért kérik a parlament és a lakosság támogatását, mert a kormány drasztikus szigorítása nyomán újabb kötelezettségszegési eljárásra számíthatunk. 2012-ig a kormány olcsón és hatékonyan kezelte a problémát. A pártoknak arra kell válaszolnia, hogy támogatják-e ezt a megoldást - mondta a Fidesz frakcióvezetője. 

12:46
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

MSZP: a Fidesz hisztériát kelt

A Charlie Hebdo elleni merénylet napján hirdette meg Orbán a megélhetési bevándorlás-ellenes propagandát - kezdte felszólalását a szocialisták vezérszónokaként Harangózó Tamás. A kormány a legelemibb félelmekre épít, és aljas propagandát folytat egy új ellenségkép felépítésére - állítja Harangozó. 

12:49
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

A gazdasági bevándorlók magyarok

A nem magyar menedékkérők, amint tehetik továbbállnak Magyarországról. A merényletek célja pont a fenyegetés és a lakosság megosztása volt. Fájó, hogy Orbán Viktor a terroristák kottájából játszik -mondta Harangozó, aki szerint a valódi probléma az, hogy a magyar állampolgárok sem Magyarországon képzelik el jövőjüket. 

12:52
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

A kormány miért nem cselekszik?

A hatóságok feladata annak gyors megállapítása, hogy a bevándorlók menekült státuszra jogosultak-e. A hatályos szabályozás szerint, erre jelenleg 30 napja van a hatóságoknak. A törvények lehetőséget adnak a fogva tartásra is. A kérdés az, hogy miért húzódnak tovább az eljárások? Hogyan fordulhat elő, hogy a bevándorlók átlépik a határt? Hogyan hagyhatják el az országot?

12:56
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Nem a büntetés a cél

Az eljárások felgyorsítása, a tisztességes eljárás biztosítása helyett börtönkörülmények megteremtésével fenyegetőznek. A menekültügy kezelésére a büntetés-végrehajtásban felhasznált összegek töredékét fordítja a kormány. Hova akarják zárni az embereket? Az MSZP szerint a bevándorlást a források növelésével lehetne emberséges módon kezelni.

13:00
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

MSZP: Biztonságot és megélhetést!

Az Uniónak és Orbán Viktornak is biztonságot és megélhetést kellene teremteniük. A Konzultáció felesleges pénzkidobás és hisztériakeltés. Az MSZP vezérszónoka zárszavában arra kérte a kormánypártokat, hogy próbálják legalább a határon túli magyarok szemszögéből nézni a kérdést. 

13:03
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Személyek szabad mozgása

A kereszténydemokrata Firtl Mátyás a schengeni együttműködésről, a személyek szabad mozgásáról és a "mára elavult" Genfi Egyezmányről beszélt. Szerinte a kizsákmányoló neoliberális gazdaságpolitika felel a migrációért. 

13:07
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Jogharmonizáció

A jogharmonizáció a 2004-es uniós csatlakozásunk óta folyik. Magyarország 2013-ra dolgozta ki első migrációs politikáját - tájékoztatott Firtl Mátyás. 

13:14
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

A KDNP szigorítást sürget

A zöldhatárral az Unió a tranzitországokra erős migrációs nyomást hárít. Firtl Mátyás Nógrádi Zoltánt, Mórahalom polgármesterét idézve közegészségügyi és terrorista kockázatokra is figyelmeztetett. Példaként említette, hogy a menekültek tömegével hagynak hátra eldobott ruhákat a térségben. 

13:16
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

A Jobbik megköszönte a vitát

Z. Kárpát Dániel örömmel nyugtázta a vitát, de felháborítónak tartja, hogy se Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője, se Ásotthalom polgármestere nem szólalhat fel.  

13:20
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Azonosíthatatlan menekültek

A bevándorlók eldobják okmányaikat a határon, hogy ne lehessen azonosítani őket; nézzék csak meg a helyszínen - szólította fel a képviselőket Z. Kárpát Dániel. A Jobbik ezért visszaállítaná a határőrséget. Reméli, hogy a szigorítás nemcsak kommunikáció, hanem konkrét intézkedések követik majd, mert eddig szinte semmi sem történt. Hiába van a határon hőkamera, a bevándorlók akadály nélkül sétálnak be az országba. 

13:25
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Sok bűnöző lép be az országba

Sok bűnöző lép be az országba - állítja a Jobbik. A hatóságokat is megvásárolják. Koszovóból nem egyes emberek, hanem egész utcák és települések kelnek útra, embercsempészek által kiokosítva.

A Jobbik nem vár javulást: szírek és irakiak is egyre nagyobb számban érkeznek - idézte az adatokat Z. Kárpát Dániel. Humanitárius katasztrófa fenyeget, mivel a bevándorlók gyakran csecsemőkkel érkeznek. Tízezres nagyságrendben masíroznak keresztül az országon. A Jobbik szerint a menekültek a lakosság szubjektív biztonságát veszélyeztetik.

13:27
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Célponttá válhatunk

Z. Kárpát Dániel szerint különösen a demográfiai adatok tehetik Magyarországot hosszabb távon célországgá; amennyiben ezen nem sikerül változtatni.

13:31
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Terrorellenes stratégiáról volt szó

Összekeverni a terrorizmus elleni fellépést a bevándorlással mérhetetlen felelőtlenség - véli az LMP. A Habonyművek ezt főzték ki az elmúlt hetekben: összekeverték a keleti helyzetet a nyugat-európai helyzettel. Hogy lehet, hogy a Charlie Hebdo elleni merénylet előtt a probléma nem létezett? Mi történt Magyarországon január 11-én? Hiszen a menekültáradat nem januárban keletkezett. Egyszerű, profán szavazatszerzésről szól az egész, ezért előzi jobbról a Jobbikot a Fidesz - állítja Schiffer András. 

13:35
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

A terrorveszély valós

A balkáni ingatag helyzet miatt felelős kormánynak Magyarországon a terrorizmussal is foglakoznia kell. Bosznia-Hercegovinában már kiképzőtáborok működnek, miközben Önök gazdasági bevándorlókkal riogatnak. Hiába ordítozik a rezsibiztos, a gazdasági célú bevándorlás Magyarország számára az elmúlt húsz évben pozitívumot hozott - állítja Schiffer. 

13:40
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Nem vagyunk befogadók

Hiányoznak azok a szociális eszközök, amelyek segítenék az integrációt. Mindössze a kérelmezők két százaléka kap pozitív elbírálást a 2013-as adatok szerint. Nincs invázió, nincs válság! Szemben azzal, amit a Jobbik állít, a bevándorlók a bűnüldözés áldozatai, nem elkövetői. A kormány tavaly még határozatba foglalta, hogy szükség van a gazdasági bevándorlókra. Kósa Lajos folyamatosan, tudatosan és gátlástalanul csúsztat. Schiffer András Orbán Viktor korábbi szavait idézte, aki azt mondta, hogy az ország 14 millió főt is el tudna látni. 

13:43
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Koszovóban az állam összeomlott

Koszovóban az állam összeomlott - erről kéne beszéni és arról a kizsákmányoló gazdaságpoltikáról, ami bevándorlásra kényszeríti az embereket. Németország nyolc millió bevándorló olcsó bérén sikeres állam és ezeket a folyamatokat a magyar kormány is támogatja. 

13:45
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Hazudnak, hazudnak, hazudnak

Sosem volt célja a bevándorlóknak Magyarország, ezt Önök is pontosan tudják, miközben pénzért osztogatják a letelepedési kötvényeket. A magyar embereket nem foglalkoztatja ez a kérdés, már csak azért sem, mert még Önök sem tudják, hogy bevándorlásról vagy menekültügyről van-e szó. Rogán Antal azt sem tudta megmondani, hogy hány bevándorló van - idézett egy TV-műsorból a független Szabó Timea. 

13:50
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Hiller István fegyelmez

Tudják ki a bevándorló? A focicsapatokban futballozó, Önök által meghívott emberek - folytatta már kiabálva Szabó Timea. Az sem igaz, hogy nem kapunk az Uniótól pénzt: öt milliárd forintot kapunk erre a célra, amit Önök hőkamerákra költenek. És igen, hat hónapig fogva tartják a menekülteket. Önök pontosan tudják, hogy ezen nem lehet szigorítani: ezt a Kúria is kimondta. Nem az Unió miatt, hanem az európai menekültügyi egyezmény miatt, ami tisztességes eljáráshoz való jogot ír elő. Ha ezt nem biztosítják, akkor strasbourgi perek sora várható.

13:53
február 20, 2015
Vágólapra másolva!

Vége a vezérszónoki körnek

Kósa Lajos szerint az ellenzék keveri össze a fogalmakat. De ezt már kétperces reagálásában mondta az ellenzéknek. Mi most búcsúzunk. Köszönjük a figyelmet!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről