Országszerte felfordulást okozott a hó

Események

Vágólapra másolva!
A szerdai eseményeket bemutató, friss tudósításunkat itt találja.Az egész országban intenzíven esett a hó hétfőn, több megyére riasztást adtak ki. Több baleset is történt, teherautók borultak fel, kamionok fordultak keresztbe. Az M5-ös, az M6-os és az M7-es autópályákat is le kellett zárni részlegesen, valamint több úton kamionstopot rendeltek el. Készültséget léptettek érvénybe a Liszt Ferenc-repülőtéren, és korlátozták a forgalmat a szlovén és horvát határon.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül63 bejegyzés
01:02
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Nekicsúszott a szembejövőnek egy autó Kunhegyesnél

Baleset történt Kunhegyes külterületén, a 4-es számú főút 148-as kilométerénél. Egy Debrecen felé haladó személygépkocsi a havas, jeges úttesten megcsúszott és nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsinak. Két fő - két utas - sérült, akiket mentővel kórházba szállítottak. A baleset helyszínelésének idejére lezárták a fél útpályát.

01:06
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Virágok a havazás előtt..

Forrás: Lehőcz Mária



Mária nevű olvasónk képe a virágairól egy hétttel ezelőttről

01:07
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

... és virágok a havazás után

Forrás: Lehőcz Mária

Mária nevű olvasónk képe a virágairól

01:22
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Az M70-est is lezárták a kamionok elől

A védelmi bizottság döntésének értelmében a zalai rendőrök mindkét sávban lezárták az M70-es autóút teljes Zala megyei szakaszát a kamionforgalom előtt. Bár a személyautók közlekedhetnek, a szélsőséges időjárási viszonyok miatt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is azt kéri, hogy csak nagyon indokolt esetben induljanak útnak!

02:00
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Összefoglaló

Hétfőn az ország nagy részét ellepte a hó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, azaz narancs riasztást adott ki Jász-Nagykun-Szolnok megyére és Pest megye két kistérségére hófúvás miatt. További tizenöt megyére elsőfokú, azaz sárga riasztást adtak ki.

Szlovénia és Horvátország megtiltotta a behajtást a kamionoknak, és az egyre hevesebb havazás miatt Magyarországon is több helyen kamionstopot vezettek be. Zala megyében az M7-es autópályán és a 86-os főúton, Tolna megyében az M6-oson, és Fejér megyében is stopot rendeltek el, a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű autókat a rendőrök parkolókba irányították.

Baleset miatt egy időre lezárták az M5-ös, az M6-os és az M7-es autópályát és több főutat is, köztük a 7-es utat. Veszprém megyében több teherautó felborult, Zalában kamionok fordultak keresztbe. Több súlyos baleset is történt, Veszprém megyében például egy motoros esett el, Kunhegyesnél pedig egy autó nekicsúszott a szembejövőnek. Halálos baleset azonban nem történt.

Késő este részlegesen lezárták a déli és keleti határokat a kamionok elől. Ártándnál, Nagylaknál és Röszkénél sem engedték be a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárműveket, csak azokat, amelyek magyarországi telephelyre közlekedtek vagy élő állatot, romlandó árut szállítottak.

Budapesten is felfordulást okozott a hó, a 11-es buszok a Pusztaszeri út és Nagybányai út végállomás között, a 212-es buszok pedig a Csörsz utca és svábhegyi fogaskerekű végállomás között nem közlekedtek. A Liszt Ferenc-repülőtéren teljes készültséget rendeltek el estére, de fennakadás nem történt, a gépek nagyobb késések nélkül megérkeztek, a kifutókat takarították.

15:43
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Belepi a hó az országot

Hiába van március vége, a tavaszra még várni kell. Hétfőn az ország nagy részét hó lepte el, 11 megyében a legmagasabb szintű riasztást rendelték el a havazás és a hófúvások miatt. Szlovénia nem engedi be a kamionokat. Az OMSZ hóbecslése szerint hétfő éjfélig a Dunától nyugatra több mint 10-20 centiméternyi hó hullhat. Ha a részletekre kíváncsi, olvassa el korábbi cikkünket!

15:48
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Megcsúszott kamion akadályozza a közlekedést az M6-oson

Megcsúszott és keresztbe fordult egy kamion az M6-os autópálya 135. kilométerénél, a sztrádán ezért csak fél pályán lehet közlekedni Paks térségében. A megyében a folyamatos havazás miatt több baleset is történt. A 65-ös úton Hőgyésznél három kamion is keresztbe fordult az úttesten, itt jelenleg csak a kapaszkodósávon lehet haladni.

15:50
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Sok a baleset Bácsban

Egy órán belül három baleset történt a havazás miatt csúszóssá vált utakon hétfőn Bács-Kiskun megyében: két autó az árokba szaladt, egy kerékpárost pedig elütöttek. Egy személygépkocsi az 55-ös úton az árokba hajtott, a járműben az utas sérült meg. A másik autó Hajós és Császártöltés között borult az árokba, erről a helyszínről szintén az utast kellett kórházba szállítani. Foktő és Kalocsa között egy személygépkocsi elütött egy kerékpárost, őt is kórházba vitték - tette hozzá a szóvivő.

16:00
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Baranyában, Zalában zuhog

Az Időkép észlelői egyre több képet küldenek behavazott településekről a két megyéből.

16:30
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Megérkezett Budapestre a hó

Hétfő délután már a fővárosban is folyamatosan esik a hó, igaz, a belvárosban még nem marad meg.

16:36
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Szükségparkolókba terelik a kamionokat

Letenye és Lenti térségében szükségparkolóhelyeket jelölnek ki a helyi védelmi bizottságok a szlovén hatóságok által a határon életbe léptetett forgalmi korlátozás miatt. Ezenkívül felveszik a kapcsolatot a karitatív szervezetekkel, hogy szükség esetén biztosított legyen a járművek sofőrjeinek, utasainak ellátása. A tehergépjárműveket a terminálokban, majd az autópálya melletti pihenőhelyeken helyezik el, ha ezek megtelnek, akkor a szükségparkolóhelyekre irányítják őket. A feltorlódott tehergépjárművek között lévő veszélyesáru-szállítmányokat elkülönítve helyezik el - tette hozzá a zalai katasztrófavédelem.

16:40
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Csúsznak, borulnak a kamionok

Az M6-os autópályán Bóly felé, a 120. km-nél megcsúszott egy kamion, és keresztbe fordult a pályán. Az érintett szakaszon teljes pályazár van, a forgalmat egy közeli parkolón keresztül terelik. A 6-os főúton Pécs után, a kővágószőlősi elágazás közelében az árokba borult egy teherautó, a fél útpályát lezárták. Az 52-es főúton, Fülöpszállás közelében, a 42. km-nél egy személyautó tehergépkocsival ütközött, a fél útpályát lezárták.

A 67-es főúton Mernyénél (55. km) elakadt kamionok miatt áll a tehergépkocsi-forgalom. A személyautók tovább tudnak haladni. A 86-os főút 6. km-énél (a belsősárdi elágazás közelében) felborult egy kamion, a fél útpályát lezárták.

17:35
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Készültség van a Liszt Ferenc-repülőtéren

Elérte a havazás a budapesti Liszt Ferenc-repülőteret, ezért hétfő délután három órakor közepes szintű készültség lépett életbe - közölte a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Hardy Mihály elmondta, este hét óráig közepes készültség lesz érvényben a repülőtéren, elősózzák a pályákat. Az előrejelzések szerint este hét órától egész éjszakára intenzív havazás várható, ezért akkor teljes készültség lép életbe. Ennek megfelelően folyamatos lesz a hóeltakarítás, minden gép és gépkezelő készenlétben áll majd, hogy a várhatóan nyolc-tíz centiméter hó ellenére zavartalan legyen a repülőtér forgalma - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

17:42
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Behavazott asztalok Nagykanizsán

Forrás: MTI/Varga György

17:44
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Lezárták az M5 Szeged felé vezető oldalát

Lezárták az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalát Kecskemét és Kiskunfélegyháza között hétfő délután, mert az úton keresztbe fordult egy kamion - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Jelentős torlódásra lehet számítani az autópálya érintett szakaszán, a 92-es kilométernél.

17:46
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Keresztbe fordult egy kamion az M43-as úton

Keresztbe fordult egy kamion az M43-as Budapest felé tartó oldalán az 1-es és a 2-es km között. A műszaki mentés idejére a rendőrség nem engedi fel a forgalmat az autópályára, a forgalmat az 5-ös útra terelik.

17:51
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Teherautók borultak fel Veszprém megyében

Felborult teherautók nehezítik a közlekedést Veszprém megyében; a 8-as úton, Márkónál Veszprém felé teljes az útzár - tájékoztatta az MTI-t a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

Farkasgyepűnél felborult egy kamion, ezért a 8-as útról Pápa felé nem lehet behajtani. Szintén a 8-ason, Márkónál kisteherautó borult fel, ezért Veszprém felé mind a két sávot lezárták a rendőrök.Veszprém és Balatonfüred között a nosztori emelkedőn felfelé nem lehet haladni, lefelé pedig araszolva halad a kocsisor.

Fejér megyében a 62-es főúton a 18+70 kilométernél balesett történt, a helyszínelés miatt teljes az útzár.

18:00
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Kamionok a sűrű hóban az M7-esen

Forrás: MTI/Varga György

18:03
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Velencében is havazik

Olaszország északkeleti részébe hétfőn visszatért a tél, a félsziget többi részén zuhog az eső. Az egész Európát sújtó hideg Friuli-Venezia-Giuliát és Veneto tartományt érte el először. Velencében hétfőn havazott. Triesztben hétfőn havazás és havas eső váltotta egymást. A városon végigfújó bóra szél erőssége elérte az óránként 120 kilométert.

Az északkeleti országrész autópályáin jegesedés lassította a forgalmat. Az A4-esen, Trieszt magasságában baleset miatt vesztegeltek a kamionok. A venetói sztrádakezelő társaság meleg italt osztott a járművezetőnek.

18:06
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Elakadt járművek Baranyában

Baranyában a havazás, elakadt járművek, útlezárások nehezítik a közúti közlekedést hétfőn. A vasúti közlekedésben nincs jelentősebb fennakadás, de kisebb késések előfordulhatnak. A helyközi autóbuszok menetrend szerint, nagyobb késések nélkül járnak.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy Pécsen a Kénes utat lezárta a közútkezelő, és teljes útzár van érvényben Máza és Komló között egy kamion elakadása miatt.

Elakadt teherjárművek miatt haladhat csak fél pályán a forgalom a 6-os út 208-as kilométerszelvényénél a Tortyogó közelében, továbbá a 66-oson Oroszló külterületén. A 66-os úton Sásd és Pécs között kamionstop van érvényben. Kővágótöttösön egy busz elakadt, a mentése még tart. A pécsi helyi járatú autóbuszok közül a 35-ös Dömörkapuig, a 36-os Bálics megállóig jár.

18:16
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Nem közlekedhetnek a kamionok Zala megyében

Nem közlekedhetnek a kamionok Zala megye két fő útvonalán, az M7-es autópályán és a 86-os főúton a szlovén határ irányába - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t. A Zala Megyei Védelmi Bizottság döntése értelmében 16 óra 30 perckor ideiglenesen korlátozták a 7,5 tonna össztömeget meghaladó súlyú kamionok közlekedését. A tilalom az M7-es autópályán a zala-somogyi megyehatártól a nyugati irányba tartó forgalomra, a 86-os főúton a vas-zalai megyehatártól a déli irányba haladó forgalomra vonatkozik.

Két, még üres szükségparkolóhely kivételével - ahol összesen mintegy 600 kamion fér el - az M7-es autópálya és az M70-es autóút térségében minden pihenőhely és a kamionterminálok is megteltek.

18:17
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Szánkózók Nagykanizsán

Forrás: MTI/Varga György

18:19
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Este érkezik az ítéletidő Romániába

A román rendőrség közlekedési részlegének tájékoztatási központja (Infotrafic) nem ajánlja az autósoknak, hogy a hétfő estétől kedd délutánig várható ítéletidőben Románia déli megyéibe induljanak. A figyelmeztetés azokra a megyékre érvényes, amelyekre a romániai Országos Meteorológiai Szolgálat sárga, illetve narancssárga színű figyelmeztetést bocsátott ki.

Nagy mennyiségű csapadék és erős szél várható Erdély déli peremvidékén és az ezektől délre fekvő területeken. A figyelmeztetés Erdélyben Krassó-Szörény, Hunyad és a székelyföldi Kovászna megyére, valamint Brassó és Szeben megye déli részeire érvényes.

18:24
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

OKF: Lassuló forgalom, torlódások

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz sárga riasztása jelenleg Zala, Somogy, Veszprém, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Pest, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes kistérségeiben van érvényben hófúvás kialakulásának veszélye miatt - írta az OKF közleményében.

A dunántúli útszakaszokon lassuló forgalomra, torlódásokra lehet számítani. A meteorológiai előrejelzések alapján a délutáni, esti és éjszakai órákban várhatóan folytatódik a havazás. "A balesetek és a további torlódások, fennakadások elkerülése érdekében az érintett térségekben senki ne induljon útnak, az úticélként is kerülendő" - írta a katasztrófavédelem.

18:50
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Zalában több úton kamionok fordultak keresztbe

Gombosszegen egy Nagylengyel irányába tartó kamion fordult keresztbe az úton, teljes útzárat képezve. A 75-ös főúton, Bak határában két kamion is elakadt, Pacsán pedig egy nyerges szerelvény üres pótkocsija csúszott meg és akadt el az útpadkán.

Az M7-es autópálya 212-es kilométerénél egy személygépkocsi csúszott árokba, a balesetben senki sem sérült meg.

 

18:57
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Több autópályán korlátozták a kamionforgalmat

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az M6-os és az M7-es autópályán valamennyi kamionra, az M3-ason és az M5-ösön pedig a szlovéniai úti célúak számára korlátozta a forgalmat.

19:05
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Veszélyes rakományt szállító kamiont mentenek az M6-oson

Az M6-os autópálya Pécs felé vezető, jobb oldali pályatestén, Dunaszentgyörgynél jelenleg is tart két, balesetet szenvedett kamion mentése, a forgalmat a dunaszentgyörgyi pihenő felé terelik el. Az egyik kamion tűzveszélyes oldószert, xilolt szállított, a rakomány nem sérült meg.

Forrás: MTI/Sóki Tamás
Forrás: MTI/Sóki Tamás

Hóban elakadt kamionok Pécsett

19:06
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Kamionstop négy Tolna megyei útszakaszon is

A 65-ös út teljes Tolna megyei szakaszán, a 61-es úton Simontornya és Nagykónyi, a 6510-es úton Iregszemcse és Nagykónyi között, valamint a Hőgyésztől Dombóvár felé vezető úton nem közlekedhetnek kamionok.

19:13
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

A legkritikusabb útszakaszok Somogyban

Somogyban fokozódik a havazás intenzitása, ehhez óránkénti 30-50 kilométeres szél társul, ezért a megye több területén hóátfúvások alakulhatnak ki. Jelenleg 34 hóeltakarító gép dolgozik a megyében. A legkritikusabb útszakaszok a 66-os főút Szentbalázs és Gödre közti része, valamint a 67-es főúton Simonfa és Bőszénfa között. A Kapos Volánnak egy busza elakadt a kercseligeti bekötőúton, műszaki mentése folyik.

19:20
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Budapesten a 7-es főutat baleset miatt lezárták

A fővárosban esik a hó, vizes, csúszós az utak burkolata. A magasabban fekvő területeken köd is nehezíti a közlekedést. A Fővárosi Közterület-Fenntartó gépei folyamatosan síkosságmentesítik az utakat. A 7-es főúton az Egér út közelében a panoráma kanyarban baleset történt. A helyszínelés idejére az utat lezárták.

19:25
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Forgalomkorlátozás a horvát határnál is

Barcsnál nem engedik belépni Horvátországba a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépjárműveket. A 3.5 tonna össztömeget meg nem haladó tehergépkocsikat, személygépkocsikat hólánc vagy téligumi használatára kötelezik. Berzence határátkelőhelynél egyelőre nincs korlátozás.

19:27
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Már az M5-ön és M43-on is kamion miatt áll a forgalom

Az M5-ös autópályán Szeged felé a 92-es km-nél keresztbefordult az úttesten egy kamion és elfoglalja mindkét sávot. A forgalmat egy közeli pihenőn keresztül terelik.

Az M43-as autópályán az 1-2 km között Budapest felé keresztbefordult az úttesten egy kamion és elfoglalja mindkét sávot. A forgalmat az 5-ös főútra terelik, az M43-asra Budapest felé nem lehet felhajtani.

19:32
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Az M1-es egy részéről szintén kitiltották a kamionokat

18 órától korlátozták az M1-85-ös főút csomópontjánál és az M1-86-os főút csomópontjánál a kamionok déli irányba való haladását.

19:43
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Hó borítja Moszkvát is

Forrás: MTI/EPA/Szergej Csirikov
Forrás: MTI/EPA/Szergej Csirikov

Sűrű hó Moszkvában

20:08
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Budán a hegyvidéken akadozik a buszközlekedés

A 11-es buszok a Pusztaszeri út és Nagybányai út végállomás között, a 212-es buszok pedig a Csörsz utca és svábhegyi fogaskerekű végállomás között nem közlekednek. A 128-as buszok a 156-os autóbuszok útvonalán közlekednek, a Szent János Kórház és Városkúti út végállomás közötti megállókat az autóbuszok nem érintik.

20:12
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Bács-Kiskunban kisebb gond az áramellátásban

Bács-Kiskun megyében Csátalja és Vaskút között öt fogyasztónál szünetel a szolgáltatás.

20:18
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Baleset az M0-on is

Az M0 déli szektorában, az M1 felé haladva, a 28-as km-nél baleset történt, sávzárás várható.

20:23
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Nagy a tömörülés a madáretetőnél

Forrás: Gayer Ildikó
Forrás: Gayer Ildikó

A képet Ildikó nevű olvasónk küldte Nagykanizsa-Miklósfáról

20:48
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

A Liszt Ferenc repülőtéren egyelőre nincs fennakadás

A havazás miatt egyelőre nem késnek sem az induló, sem az érkező járatok, a kifutó- és leszállópályákat folyamatosan takarítják. Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője azonban arra figyelmezteti a reggeli járatok utasait, hogy induljanak el időben, számítsanak rá, hogy hosszabb lehet a reptérre való kijutás.

20:58
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Az ukrajnai hóvihar sok embert juttat pénzkeresethez

Ukrajnában a napok óta tomboló hóvihar talán jótékony hatása, hogy sok embert juttat némi plusz pénzkeresethez, hirtelen megugrott ugyanis a hóeltakarítást ajánló hirdetések száma - írta hétfőn a Korreszpondent hírportál.

A Slando nevű ingyenes hirdetőportálon cégek és magánszemélyek ajánlanak különböző hóeltakarítási szolgáltatásokat, kezdve az autók, a járdák megtisztításától egészen a háztetők lesöpréséig. Egy személygépkocsi letakarítását például már 50 hrivnyáért, azaz körülbelül 1500 forintért vállalják, egy üzlet előtti járdáról pedig négyzetméterenként 35 hrivnyáért, mintegy 1000 forintért készek a hirdetők a havat ellapátolni.

A statisztikai hivatalnak a múlt hónapban közzétett felmérése szerint az ukrán munkavállalók 20 százaléka 1500 hrivnya, azaz kevesebb mint 45 ezer forint alatt keres havonta. A hivatalosan megállapított létminimum Ukrajnában 1134 hrivnya, a dolgozók 5 százaléka azonban még ennyit sem visz haza havi fizetésként.

Kijevben a múlt hétvégén több mint fél méter hó hullott, ukrán meteorológusok szerint hasonló esetet március végén utoljára 1881-ben jegyeztek fel.

21:15
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Az M7-es 70-80 km/órás tempóban járható

Gábor nevű olvasónk arról számolt be, hogy az M7-esen fél nyolc körül a Budapest és Székesfehérvár közötti szakaszon 70-80 km/órával tudott haladni. A hó folyamatosan esik, a 75 km-es út során gy hókotrót sem látott. A pálya havas, csúszós.

21:43
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

A lezárt útra terelik az autókat az M7-ről

Az M7-es autópálya érdi leágazásánál a fővárosból kifelé tartó teljes forgalmat a 7-es számú főútra terelik a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő este a rendőrség honlapján.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint azonban a 7-es főút Székesfehérvár határában továbbra is teljes szélességében le van zárva. Korábban Németh-Kész Mónika azt közölte, hogy a főutat egy keresztbe fordult kamion és több kisebb baleset miatt zárták le Székesfehérvár határában, a nyerges vontatóból ömlött a gázolaj. Az ORFK később kiadott közleményében azt írja, hogy az autósok az autópályára Martonvásárnál ismét fel tudnak hajtani.

21:45
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Lecsapott a hó Oroszországra

A havazás és a hófúvás miatt katasztrofálissá vált a helyzet Oroszország európai területének középső részén - jelentette hétfőn a Rosszija 24 orosz hírtelevízió. A hatóságok rendkívüli helyzetet hirdettek ki 13 régióban, így a Kurszki, a Brjanszki, a Vlagyimiri és a Tulai területen (megyében).

Moszkvát és környékét is beborította a hó. Vlagyimir Putyin orosz államfő is intézkedni kényszerült a rendkívüli helyzetben. Utasította a régiók kormányzóit, hogy minden erőt mozgósítsanak a lakosság támogatására és a természeti viszontagságok leküzdésére.

21:52
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

A szombathelyi Tescónál várakoznak a leállított kamionok

A havazás miatt Vas megyében is fokozatosan romlanak a közlekedés feltételei, már vannak kisebb fennakadások - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője hétfő este az MTI-vel.

Mivel Szlovénia átmenetileg korlátozta a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek forgalmát, Körmendnél a Szarvas csárdánál már 50 tehergépjármű várakozik, és este hét órakor Szombathelyen, a Tesco áruház parkolójában is megkezdték a tehergépjárművek kényszervárakoztatását.

21:54
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Újraindult a forgalom az M43-ason

Hétfő este újraindult a forgalom az M43-as autópályán, amelyet egy keresztbe fordult kamion miatt kellett korábban lezárni - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

21:57
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Fejér megyében is kamionstop lesz

Teljes útzár van a 44-es úton a Tisza-hídnál, mert egy kamion keresztbe fordult az úttesten hétfő este - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Egy kamion a 44-es út 25-ös kilométerénél is keresztbeállt az úton, ott azonban félpályán megindult a közlekedés.

Eközben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bejelentette, hogy 22 órától a megyében kamionstop lép életbe, és a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű autókat a rendőrök parkolókba irányítják.

22:11
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Két súlyos baleset Veszprém megyében

 Két súlyos és több könnyű sérüléses baleset történt hétfőn Veszprém megyében - tájékoztatta a mentőszolgálat megyei mentésirányítója az MTI-t. Pápa térségében, Vanyola és Csót között egy motoros felbukott, súlyos fejsérüléssel a pápai kórházba szállították, Balatonszepezd és Zánka között pedig egy személyautó szenvedett balesetet, onnan is fejsérültet vittek kórházba, ezúttal Veszprémbe. Ezeken kívül több, könnyű sérüléssel járó, valamint pályaelhagyásos balesethez hívták a mentőket, ezekben senki sem sérült meg.

22:13
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Zágrábban közlekedési káoszt okozott a hó

Országszerte fennakadásokat okozott a közlekedésben a hó, a jegesedés és a viharos szél Horvátországban - közölte a horvát közszolgálati televízió (HTV) hétfő esti híradásában. Északnyugaton és a hegyvidéki részeken sűrű havazás nehezítette a közlekedést, a Tengermelléken - Rijeka és Senj - környékén jegesedés és viharos szél miatt korlátozták a forgalmat, több szakaszon le kellett zárni az Adria felé vezető utakat.

A dél-dalmáciai Dubrovnikban szélvihar tombolt, időnként 120 kilométeres széllökésekkel. Zágrábban a reggel óta nem szűnő havazás következtében 13-20 centiméteres hótakaró alakult ki. A csapadék a reggeli és délutáni csúcsidőben közlekedési káoszt okozott a horvát főváros egyes részeiben. A nyolcszázezres város néhány nyugati negyedében tovább rontotta a helyzetet, hogy csőtörés miatt a távhő- és melegvíz-szolgáltatás is szünetelt vasárnap estétől hétfő délutánig.

22:15
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Hókotró az M7-esen

Forrás: MTI/Varga György

22:25
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Újabb kilenc kistérségre adtak ki riasztást

A hófúvás miatt narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki kilenc kistérségre, nagyrészt Jász-Nagykun-Szolnok megye területére hétfő este az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint a ceglédi, a nagykátai, a jászberényi, a szolnoki, a kunszentmártoni, a mezőtúri, a törökszentmiklósi, a karcagi és a tiszafüredi kistérségben erős hófúvás várható, és a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

22:43
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Kamionmentés miatt lezártak egy utat Piliscsaba mellett

Elakadt kamionok mentése miatt teljes szélességében lezárták a 1104. számú utat Piliscsaba és Tinnye között - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfő este az MTI-t.

22:47
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Vége a székesfehérvári útlezárásnak a 7-esen

Kimentették a 7-es számú főúton Székesfehérvár határában a 60-as kilométernél keresztbefordult kamiont, így az útzár a főút ezen szakaszán megszűnt. A 7-es főút teljes Fejér megyei szakasza járható.

22:49
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Négyen megsérültek egy árokba csúszott buszban

Négy ember megsérült, amikor egy szerb rendszámú kisbusz árokba csúszott az 53-as úton hétfőn este - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A sérülteket kórházba szállították. A kisbuszban nyolcan utaztak.

23:04
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Német lakóautó is felborult Kaposújlakon

Somogy megye tűzoltóegységeit a nap folyamán eddig 26 káresethez riasztották; hóban elakadt, árokba csúszott és balesetet szenvedett járműveket kellett menteni. Kaposújlakon a vasúti átjárónál egy német lakóautó felborult, az utasok elszállásolásáról a katasztrófavédelem közreműködésével a megyei védelmi bizottság intézkedik. Elrendelték a kamionstopot is a szlovénia felé haladó teherautók esetében.

A Kapos Volán valamennyi járata közlekedik, kisebb elakadások, késések előfordulnak. Helyközi autóbuszjárat akadt el Somogybükkösdön, Bodrog és Kürtöspuszta között, a Torvaj és Lulla közti útszakaszon, Kaposváron és Oroszlónál. A járatok a műszaki mentés után folytatni tudták útjukat. Kaposdada és Zsippó kivételével a buszok minden településre eljutottak.

23:22
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Hómunkásokat keresnek Budapestre

Hómunkásokat vesz fel kedden délelőtti műszakra az FKF Zrt.. A nyolc órai munkáért nettó 3350 forintot fizetnek, a munkakezdés reggel hatkor van.

23:26
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Az M6-osra is kiterjesztették a kamionstopot

Az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszára is kiterjesztette a kamionstopot a megyei védelmi bizottság hétfő este - közölte a Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel. Az M6-os mellett a 65-es út teljes Tolna megyei szakaszán, a 61-es út Simontornya és Nagykónyi, valamint a 6532-es út Hőgyész és Dombóvár közötti szakaszán továbbra is kamionstop van érvényben.

23:45
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

A másoknak segítő autósokba is belerohantak az M7-esen

Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Pákodnál felborult egy kisteherautó. A balesetet látva egy magyar rendszámos és egy román rendszámos személygépkocsi is megállt, hogy segítsen a sofőrnek, amikor hátulról a két személyautóba belerohant egy román rendszámos személygépkocsi, és a két járművet a kisteherautónak tolta. A balesetben senki nem sérült meg.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés jelenleg folyamatban van, így a három sávból csak egy járható az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán.

23:58
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Rendőrök állítják le a határ felé tartó kamionokat

Forrás: MTI/Varga György

00:03
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Részlegesen lezárták a déli határokat

A rendkívüli időjárási körülményekre tekintettel hétfőn este - néhány kivétellel - megtiltották a kamionok belépését a nagylaki és a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője az MTI-t.

Nagylaknál és Röszkénél a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem léphetnek be Magyarországra, kivételt képeznek azonban a magyar kamionok, amelyek magyarországi telephelyre közlekednek vagy élő állatot, romlandó árut szállítanak, és elkerülik az M7-es autópályát. Ártándnál sem engedik be a kamionokat.

A belügyminiszter a közbiztonság védelme érdekében részleges határzárat rendelt el, amellyel megtiltotta az államhatár átlépését a 7,5 tonnánál nagyobb tömegű tehergépjárművek számára a szerb, a horvát és a román határszakaszon - tudatta a szóvivő.

00:16
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Ismét járható a Piliscsaba és Tinnye közötti út

Megszűnt az útzár a Piliscsaba és Tinnye közötti 1104. számú úton - közölte honlapján a rendőrség hétfőn este. Az utat elakadt kamionok mentése miatt kellett korábban teljes szélességében lezárni.

00:25
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Árokba csúszott autó Iregszemcsén

Forrás: Wéhman Zoltán

00:27
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

Újra járható az M7-es

Megszűnt a leterelés az M7-es autópálya érdi lehajtójánál, így a személygépkocsi forgalom számára ismét járható az autópálya - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn késő este a rendőrség honlapján. A forgalmat korábban az érdi leterelés után csak Martonvásárnál engedték vissza az autópályára.

00:35
március 25, 2013
Vágólapra másolva!

A honvédség segítségét kérte Tolna megye

A honvédség segítségét kérte a Tolna megyei védelmi bizottság - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyelete hétfőn késő este az MTI-t. A honvédség kedden, reggel 5 órától, készenléttel, sebesültszállító járműveket bocsát rendelkezésre dialízisre szoruló betegek szállítására Medina térségében.