Főműsoridőben ekézi Bajnait a Fidesz

Események

Vágólapra másolva!
Az LMP-frakció megszűnt, Bajnai Gordont viszont megidézték a képviselők a parlament hétfői ülésnapján. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője egy egész napirend előtti felszólalást szentelt a volt miniszterelnöknek és pártjának, a Haza és Haladásnak, akik szerinte csökkenteni akarják a minimálbért. A volt miniszterelnököt nem tudta senki megvédeni, így a párt csak egy közleményben tudta cáfolni Rogán állításait. A Fidesz emellett aggódott a székely kisebbség ügyéért, az MSZP a felsőoktatásért a Jobbik pedig ezúttal sem hagyta ki a cigányozást és a zsidózást. A képviselők az este szavazni fognak a trafiktörvény módosításáról, valamint Orbán Viktor mentelmi jogáról is, amelynek felfüggesztését egy becsületsértési ügyben kérte a bíróság.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül61 bejegyzés
13:05
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

LMP nélkül ülésezik a Ház

A parlamenti ülések lelkes rajongóinak rögtön feltűnik majd, hogy most lesz az első hét, amikor már hivatalosan is független képviselőként ülnek a teremben az egykori LMP-frakció tagjai. A pártszakadás után, néhány nappal ezelőtt a frakció hivatalosan is megszűnt, ami azt jelenti, hogy pontosan annyiszor hallhatjuk őket, mint a Demokratikus Koalíció képviselőit. Eltűnik tehát Schiffer András vagy Jávor Benedek rendszeres napirend előtti eszmefuttatása az alkotmányos kultúráról vagy a demokratikus értékekről, és Karácsony Gergely oligarcházása vagy Széll Bernadett aggódása is jó időre kiszorul a tévéközvetítésekből.

13:12
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Három mentelmi ügyről is döntenek

Három mentelmi ügyet is napirendre tűz a parlament hétfőn, de egyetlen képviselőnek sem kell izgulnia, a bizottsági szavazások alapján a többség várhatóan nem függeszti fel senkinek a mentelmi jogát. Így megússza a bíróságra járást Szekó József fideszes mohácsi polgármester, akit egy helyi lakos jelentett fel becsületsértésért, és a jobbikos Novák Előd is, akit viszont maga Kubatov Gábor rángatna bíróságra rágalmazásért. A legtitokzatosabb mentelmi ügye azonban a miniszterelnöknek van: a csepeli bíróság ugyanis egy közelebbről meg nem határozott becsületsértés miatt kérte Orbán Viktor mentelmi jogának felfüggesztését. A parlamenti dokumentumokból nem derült ki, pontosan ki érzi úgy, hogy Orbán a becsületébe gázolt és miért, a Fővárosi törvényszék pedig pénteken sajnos nem tudott válaszolni erre a két egyszerű kérdésre. A rejtélyt növeli, hogy a mentelmi bizottság gondoskodik arról, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő még egyszer: a parlamenti javaslat szerint "a bizottság az Országos Bírósági Hivatal elnökének segítségét kéri a jövőbeni hasonló ügyek elkerülése érdekében".

13:15
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Még leng a székely zászló

Hétfő délelőtt még lengett a parlamenten a székely zászló, aminek kitűzését a nemzeti szolidaritás jeleként rendelte el Kövér László házelnök, mivel pénteken tartották a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát. A fórumnak már vége, de a zászló még leng.
13:18
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Fónagy János a legszorgalmasabb

Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára a legszorgalmasabb kormánytag, ugyanis a parlamenti ülés kezdete előtt ötven perccel már jegyzetekkel és dossziékkal felkészülve várakozik az ellenzéki össztűzre, amit várhatóan a rezsicsökkentés miatt fog kapni.

13:30
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Döntenek a nemzeti trafikokról

Hétfőn dönt az Országgyűlés a trafiktörvény módosításáról. Eszerint a nemzeti dohányboltokban szeszes italt, energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőitalt, valamint újságot is árulhatank majd, és július helyett akár már májusban megnyílhatnak.

13:35
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Vitatkoznak az MMA-ról

Hétfőn tartják annak a javaslatnak az általános vitáját, amely szerint a Műcsarnok és a Vigadó épülete ingyenesen átkerül a Magyar Művészeti Akadémiához.
13:40
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Káli Sándor Népszabadsággal

Káli Sándor, volt miskolci polgármester egy Népszabadsággal a kezében érkezik meg, elsőként az MSZP-frakcióból.

13:41
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Az alaptörvényről is vitatkoznak

Kedden kezdődik a tervek szerint az alaptörvény negyedik módosításának általános vitája. A fideszes és KDNP-s képviselők az alaptörvényben rögzítenék a hallgatói szerződés lehetőségét, valamint bekerülne az alkotmányba az is, hogy az Alkotmánybíróság az alaptörvény értelmezése során nem vehetné figyelembe a korábbi Ab-határozatokat és indoklásukat.
13:46
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Rogán közös dolgainkról

A napirend előtti felszólalásokkal kezdődik az országgyűlés hétfői ülésnapja. A parlamenti honlapra feltöltött lista szerint Rogán Antal "Közös dolgainkról", Hiller István a felsőoktatásról, a jobbikos Z. Kárpát Dániel a hitelkárosultakról, míg a ritkán megszólaló, KDNP-s Kalmár Ferenc András Ha én zászló volnék címmel fog beszélni napirend előtt.

13:48
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Fónagy nyakkendőt köt

Amilyen szorgalmas Fónagy János, annyira laza is. Az ülésteremben éppen most köti meg nyakkendőjét.

13:50
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Lehnardt a legszorgalmasabb ellenzéki

Az ellenzéki képviselők közül a jobbikból kilépett Lehnardt Balázs a legszorgalmasabb, ő is már jóval az ülés kezdete előtt bejött az ülésterembe.

13:52
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Nem állnak túl jól Bajnaiék

Az Ipsos felmérése szerint három hónap után az Együtt 2014 támogatottsága az LMP szintjére esett vissza. A teljes népességen belül mindét pártot a szavazók három százaléka támogatja, míg a biztos pártválasztók között 6 százalék ez az arány.
13:54
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Sasvári Sándor fideszesekkel trécsel

Sasvári Sándor, rockopera-énekes, a fideszes kampányrendezvények rendszeres fellépője kormánypárti képviselőkkel cseveg a parlament folyosóján.

13:55
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Dúró Dóra vörös miniszoknyában

A jobbik fiatal képviselőnője, Dúró Dóra nagyon merész ruhát választott a mai ülésnapra. Rövid vörös szoknyát vett fel egy hosszúszárú csizmával, és ha jól láttuk, már a hasa is gömbölyödik.

13:57
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Halász János az ezüstérmes

Halász János az ezüstérmes a kormánytagok közül, ugyanis ő ért be másodikként az ülésterembe. Az Emmi parlamenti államtitkára már nem sokáig van ebben a pozícióban, mert pénteken Balog Zoltán kinevezte a kultúráért felelős államtitkárnak.

13:59
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Hiller István támogatja a hajléktalanokat

Hiller István, MSZP-s képviselő, volt oktatási miniszter támogatja a hajléktalanokat, ugyanis egy Fedél Nélkült is fel lehetett fedezni a paksamétájában.

14:03
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Egy ex-LMP-s már bent

Az ex-LMP-s, PM-es Szilágyi Péter már bent ül a parlamentben. A képviselő ugyanott ül, ahol eddig, tehát azzal, hogy a párt frakciója megszűnt, a parlamenti ülésrend változatlan maradt.

14:05
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Szabó Rebeka is megérkezett

Egy másik ex-LMP-s, Szabó Rebeka is megérkezett. Ő is ugyanott ül, ahol eddig, a Fidesz és a Jobbik között. Éppen Szilágyi Péterrel, újdonsült párttársával beszélget.

14:07
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Hoffmann Rózsa a legfeltűnőbb

Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár meghatározhatatlan színű búzban érkezett. A színe talán a kék és a zöld határán van valahol, mindenesetre ő a legfeltűnőb jelenség a sok fekete öltönyös és sötét kosztümös képviselő között.

14:10
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Kövér bejelenti az LMP végét

Kövér László megnyitotta az ülést és bejelentette az LMP-frakció megszűnését.

14:14
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Hiller a felsőoktatásról

Hiller István, MSZP-s képviselő, volt oktatási miniszter a felsőoktatás válságáról beszél, de olyan sokan nem figyelnek rá. A politikus a felsőoktatásból kivont pénzekre hívja fel a figyelmet, és arra, hogy példátlan a kancellárok kinevezésével módon korlátozzák az egyetemi autonómiát. Az MSZP politikus szerint válság alakult ki az együttműködésben, mert egyáltalán nem volt párbeszéd az a felsőoktatást érintő kérdésekben.

14:16
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Halász: Nincs szervezeti válság!

Halász János, az Emmi parlamenti államtitkára reagál Hiller István felszólalására. Természetesen a felszólalás gerincét az "elmúltnyolvévezés" alkotja. Az államtitkár megemlíti a hibás PPP-konstrukciókat, ami súlyos gondokat okozott a felsőokatás finanszírozásában. Szerinte 43 milliárdos többlet szerepel a költségvetésben a felsőoktatás ügyeire, majd részletezi a kormány különböző felsőoktatásra fordított pénzeit. "Nincs szervezeti válság" - mondja az államtitkár, mert folyamatos egyeztetés van a felsőoktatás résztvevőivel.

14:21
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

A jobbik a hitelkárosultakért aggódik

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a hitelkárosultakról beszél, és a kormány rossz szakpolitikai döntéseit szidja. Szerinte a kormány nem tett meg mindent a károsultak érdekében, mert csak eltolták a problémát egy következő ciklusra. Z. Kárpát arra kéri a kormányt, hogy álljon oda a hitelkárosultak mögé és hosszabbítsa meg a kilakoltatási moratóriumot.

14:23
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Hende Csaba tabletezik

Hende Csaba, honvédelmi miniszter már lassan húsz perce nem pillantott fel Ipad-je mögül.

14:27
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Czomba az eredményeket sorolja

Czomba Sándor, NGM államtitkár reagál a kormány részéről és a sikereket sorolja: szociális családiház-építés, Nemzeti Eszközkezelő, végtörlesztés, árfolyamgát.

14:33
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Schiffer is megérkezett

Schiffer András, a megszűnt LMP-frakció utolsó frakcióvezetője is megérkezett az ülésterembe. Jelenleg ő az egyetlen, aki a volt frakcióból bent ül a parlamentben. Közben az ismeretlen Kalmár Ferenc András, KDNP-s képviselő beszél a kisebbségi jogokról.

14:36
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Schiffer Ángyánnal viccelődik

Schiffer András Rétvári Bence felszólalása alatt odament a Fidesz-frakció sűrűjébe, és Ángyán Józseffel váltott néhány szót.

14:39
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Fazekas váltja Budait

Fazekas Sándor váltotta fel az eddig a minisztériumot képviselő vidékfejlesztési államtitkárt, Budai Gyulát. A miniszter leült és fülhallgatót tett a fülébe, miközben Rétvári Bence a kisebbségek jogairól beszélt.

14:46
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Rogán Bajnait ekézi

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője Bajnait ekézi. Szerinte komoly felelősség terheli Bajnai Gordont a súlyos gazdasági helyzetért, aki éppen most hirdet gazdasági programot. A frakcióvezető sorolja a 2009-es gazdasági adatokat: GDP, államadósság stb. Rogán szerint Bajnai nem segítette a devizahitelesekkel, értékalapú ingatlanadót akart bevezetni, emelte a rezsiköltségeket. Rogán felmutatta a Haza és Haladás gazdaságpolitikai programját és abból idézi a minimálbérre vonatkozó részt, mert szerinte Bajnaiék csökkenteni akarják a minimálbért. A frakcióvezető nagy tapsot kap.

Forrás: MTI/Kovács Attila

14:50
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Hende Csaba még mindig Ipadezik

Hende Csaba még mindig az Ipadjébe merülve olvas valamit.

14:52
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Varga Tállaival viccelődik

Varga Mihály, a nemzetgazdasági miniszteri szék egyik várományosa Tállai Andrással, a Belügyminisztérium államtitkárával egyeztet.

14:54
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

A DK-sok egymást fotózzák

Hiller István felsőoktatásról szóló újabb felszólalása közben Baracskai József, független DK-s képviselő Vadai Ágnest és Kolber Istvánt fényképezi. Miután elkészült a fénykép, hármas kupaktanácsba nézegetik Baracskai fotóit.

14:57
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Hiller a röghöz kötésről beszél

Hiller István, MSZP-s képviselő a röghöz kötésről interpellálja a kormányt és a szokásos érveket hozza fel ellene: például az európai mobilitás ellen van. A kormány részéről Halász János, Emmi államtitkár válaszol, aki ismét Hiller István miniszteri tevékenységének szidalmazásával kezdi a felszólalását. Szerinte az előző kormányok semmit nem tettek a felsőoktatásért, szemben a jelenlegivel, aki például bevezette a Diákhitel 2-t. "Ami önnek rög, az nekünk a hazánk" - érvelt Halász a hallgatói szerződés mellett az államtitkár, aki szerint az államtól kapott pénzért cserébe, a hazáját kell szolgálnia az egyetemistáknak. Hiller nem fogadta el az államtiktár válaszát, az Országgyűlés igen.

15:08
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Vörös sál és Ipad

Az Ipaden olvasó Szanyi Tibor, az MSZP ökle ma nem kötött nyakkendőt, inkább egy vörös sálat akasztott a nyakába. Szanyi nem nagyon foglalkozik az elhangzó jobbikos interpellációval. Gyenes Géza a népességfogyás miatt aggódik. Szerinte csiszolni kéne a lombikbébi-programon.

15:12
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Majdnem tele van az LMP-s széksor

A kormánypárti Font Sándor interpellációját az ellenzéki képviselők közül csak a földkérdéssel foglalkozó, Szabó Rebeka figyeli, aki már kilépett az LMP-ből. A volt LMP-frakció széksorai közben majdnem megteltek. Egymás előtt ül LMP és Párbeszédes, ugyanakkor a PM újdonsült vezetői, Karácsony Gergő, Szabó Tímea és Jávor Benedek még nem jött be az ülésterembe.

15:20
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Szabó: Káosz a koszban

Szabó Imre, az MSZP képviselője, volt környezetvédelmi miniszter az új hulladékgazdálkodási rendszert szapulja, szerinte káosz van a kosz terén. A kormány részéről, Illés Zoltán államtitkár válaszol, aki szeint káosz a baloldalon van, kosz pedig a 2008-as hulladéktörvény elmaradása miatt lehetett volna. Az államtitkár ezután az új hulladék-gazdálkodási rendszert méltatja: verseny van és olcsóbb az egész. A képviselő nem fogadja el az államtitkár válaszát, a parlament viszont igen.

15:24
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Lendvai Ildikó a Borsot tanulmányozza

Lendvai Ildikót nem nagyon érdekli Illés Zoltán hulladékgazdálkodásról szóló előadása, mert inkább a Bors legújabb híreit választotta helyette. 

15:28
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

A tapolcai mentőállomás sorsa

A jobbikos Ferenczi Gábor egy tapolcai mentőállomás kalandos sorsát mutatja be. A korszerű állomásra már megvolt a pénz, de nem épült fel, mert kormány nem adott rá pénzt, pedig nagyon nagy szükség volna rá a környéken. A kormány részéről Halász János válaszol és a kormány egészségügyre fordított beruházásait sorolja. A képviselő nem fogadta el az interpellációt, a parlament viszont igen.

15:32
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Vitányi Iván keresztrejtvényt fejt

A Demokratikus Koalíció tiszteletbeli elnöke, Vitányi Iván, független képviselő egy gigantikus keresztrejtvényt fejt, nem nagyon követi figyelemmel a tapolcai mentőállomás sorsát.

15:36
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Bajnai nem csökkent

Rogán Antal egy órája elmondott felszólalására Bajnai Gordon már reagált is. Az Haza és Haladás szerint hiába ismételgeti a Fidesz végtelenített hazugságait, attól azok nem válnak valósággá, mert a valóság az, hogy az Orbán-kormány, unortodox minimálbér-emelésével, úgy adott, hogy valójában elvett. "Többször elmondtuk már, de - ha kell - ismét hangsúlyozzuk: Bajnai Gordon nem fogja csökkenteni a nettó minimálbért!" - írta a Haza és Haladás.

 

 


 

15:40
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Schiffer Répássyval konzultál

Sós Tamás, az MSZP képviselője a felnőttképzésről interpellálja a kormányt. Eközben Schiffer András Répássy Róbert, fideszes államtitkárral egyeztet már percek óta.
15:45
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Kövér a kitelepítést fontolgatja?

Kövér László házelnök, aki itt a sajtópáholy alatt ül közvetlenül, egyik munkatársával a parlamenti patkó rajzát tanulmányozza, és az ex-LMP-frakció helyeiről magyaráz valamit. A felnőttképzésről szóló Sós Imra - Czomba Sándor párharcot, ő sem nagyon követi, ahogy a parlament többsége sem.

15:50
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Befutott Navracsics is

A jobbikos Zagyva György Gyula fémtolvajos cigányozós interpellációja közben befutott Navracsics Tibor, közgigazgatási és igazságügyi miniszter, aki miután letette táskáját a miniszteri bársonyszékhez, rögtön odaült Gulyás Gergely mellé a mezei képviselők közé. A minszter Gulyással és Répássyval beszélget valamiről.

15:53
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Vitányi még mindig fejt

Vitányi Iván még mindig zavartalanul keresztrejtvényt fejt, miközben két és fél méterrel arrébb a Zagyva György Gyula vehemensen cigányozik. A jobbikos képviselő egyébként nem fogadta el Tállai András, BM államtitkár válaszát a fémtolvajokról.

16:00
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Megváltozott munkaképességűek a trafikban

Az MSZP-s Tóth Csaba a Nemzeti Dohányboltokkal kapcsolatos koncessziós pályázatokról kérdezi a kormányt. Azt kifogásolja, hogy a megváltozott munkaképességűek túl kevés pontot kapnak a pályázatokon és arról kérdezi a kormányt, hogy miként akarja megelőzni a rokkantsággal kapcsolatos visszaéléseket. A kormány részéről Fónagy János válaszol, aki szerint rendben van a pályázatok pontozási rendszere, mert a megváltozott munkaképességűek több pontot kapnak a pályázatokon, mint a többiek. A képviselő nem, a parlament viszont elfogadta az államtitkár válaszát.

16:03
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Kezdődnek az azonnali kérdések

A házelnök intsrukcióit nehezen lehet hallani, mert a képviselők fele most kivonult a teremből.

16:07
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Szanyi: Hol a pénz?

Nemény András, MSZP-s képviselő azonnali kérdésében ismét a felsőoktatás ügyét boncolja. Szerinte folyamatosan vonják ki a pénzt a szektorból. Halász János, Emmi államtitkár válaszában ugyanazokat a kormányzati paneleket ismételni, mint ma már sokszor a témában. Az államtitkár beszéde közben Szanyi Tibor csak annyit ordít közbe: "Hol a pénz?". A házelnök az azonnali kérdések után rendre utasította az MSZP-s képviselőket, mert szerinte ez nem egy párbeszédes műfaj.

16:11
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

A Jobbik a GDP-ről

Volner János, a Jobbik gazdasági ügyekben megszólaló képviselője a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselőjét kérdezi a magyar GDP zuhanásáról. Az NGM részéről, Pleschinger Gyula államtitkár védi a mundér becsületét.

16:14
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Schiffer leült

Schiffer András eddig folyamatosan valakivel beszélt, egyeztetett, egy percet nem ült szinte a helyén. Most egy pillanatra leült, mondott néhány mondatott Osztolykán Ágnesnek, majd megint kiment az ülésteremből.

16:20
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Belvíz és aszály

Dankó Béla, a Fidesz képviselője a vidékfejlesztési minisztert kérdezi, milyen forrásból tervezik a Dél-Alföldi régió földjeinek megóvását az aszálytól és a belvíztől. A kormány részéről Illés Zoltán reagál, aki azt sorolja, hogy a sok EU-s pénzből mennyi tározó fog épülni a következő időszakban.

16:25
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

37 ezerből meg lehet élni?

Az MSZP-s Nyakó István a közfoglalkoztatásról kérdezi a kormányt. Szerinte a polgármesterek kaptak egy levelet, amiben arról írnak, hogy 5 hónapig 6 órában lehet foglalkoztatni a közmunkásokat. Nyakó azt mondja, hogy ebből a 37.000 forintból nem lehet megélni, ami 12 hónapra lebontva 22 ezer forintot jelent. A kormány részéről Tállai András reagál, aki szerint a kormány arra törekszik, hogy mindenki 8 órában dolgozzon és rendes pénzt kapjon a munkájáért.

16:30
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

LMP-Fidesz párbeszéd

Mile Lajos, az LMP képviselője a Magyar Hírlapot olvasó Fónagy János, államtitkárral váltott néhány szót.

16:36
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

A Jobbik a Gárdáért lobbizik

Mirkóczki Ádám, a Jobbik képviselője azt kérdezi a kormánytól, hogy miért nem támogatja a önvédelemre szervezeődő civil szervezetek működését, mert szerinte elképesztő, hogy egész falvak fordulnak egy ellenzéki párthoz a biztonság reményében. Kontrát Károly szerint viszont a kormány javította a közbiztonságot, mert a rendőrség megerősítésén túl egy sor ezzel kapcsolatos törvényt is elfogadott.

16:43
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Kontrát Károly rövidre zárt

Steiner Pál az éhségmeneteseket fogadó CÖF-ös molinóról beszél. Szerinte a közterülethasználat rendjét a CÖF és az Országgyűlési Őrség is megsértette. Az MSZP-s arról kérdezi a kormányt, hogy vizsgálják-e törvénytelen az esetet. A kormány részéről Kontrát Károly reagál, aki elmondta, hogy sem a BM-nek, sem a rendőrségnek nincs hatásköre a kérdésben. Steiner gőgösnek nevezi a kormányt, hogy így reagál, Kontrát viszont azzal vág vissza, hogy az MSZP-ben van Gőgös nevű ember, amire az egész MSZP-frakció felhördül.

16:50
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Soros, Peresz, HaHa

Pörzse Sándor zsidózással debütál a mai ülésen, mert felemlíti Simon Peresz, izraeli elnök országa gazdasági erejével kapcsolatos beszédével indítja az azonnali kérdést. A jobbikos képviselő ezután sorolja, hogy a Haza és Haladást amerikából támogatják, a Hallgatói Hálózatot pedig Soros György szponzorálja. Pörzse arról kérdezi a kormányt, hogy számon tartják-e a civil szervezetek külföldi adományait. Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter azt válaszolja, hogy a törvények pontosan szabályozzák a társadalmi szervezetek működését.

16:55
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Izgalmas a Magyar Nemzet

Nagyon izgalmas cikkbe merülhetett el László Tamás, fideszes képviselő, ugyanis már tíz perce állva olvassa a Magyar Nemzet mai számát.

17:05
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Kérdés a 86-os út problémáiról

A fideszes Bebes István a 86-os számú út Körmend és Rédics közötti szakaszáról kérdezi a kormányt. Azt szeretné megtudni, hogy mikor lesz az a szakasz alkalmas a kamionforgalom számára. Fónagy János, NFM államtitkár szerint a közbeszerzés folyamatban van a kérdezett szakaszon és több részen hasonló munkálatok vannak folyamatban.

17:12
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Hol vannak az iskolafelújítási pénzek?

Az iskolafelújításokhoz adott kormányzati támogatások felől érdeklődik Tóth József, MSZP-s képviselő, a budapesti XIII. kerület polgármestere. Halász János, az Emmi államtitkára sok EU-s és kormányzati pénzt sorolja, és kiemeli, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban több pénz jut erre a területre.

17:20
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Mi van a korengedményes nyugdíjjal?

A jobbikos Bertha Szilvia a korengedményes nyugdíjról kérdezi a kormányt, mert szerinte azt megszüntette a kormány, holott annak nincsen költségvetési hatása, sőt jót tesz a költségvetésnek. Czomba Sándor reagál a kormány részéről, aki szerint nem a nyugdíjrendszeren keresztül, hanem a munkerőpiaci ösztönzőkkel kell segíteni az idősebb munkavállalókat, de egyébként a kormány nyitott minden javaslatra a témában, ami nem érint költségvetési pénzeket.
17:25
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Két gazdasági szakember egyeztet

Veres János, MSZP-s képviselő, volt pénzügyminiszter az MSZP másik gazdasági szakpolitikusával egyeztet: Veres néhány sorral előrébb ült Tukacs Istvánhoz, aki a beszélgetés közben a telefonját tisztogatja. A képviselők nem igazán figyelnek képviselőtársuk, Kovács Tibor egészségügyi államosítást érintő kérdésére és Halász János válaszára.

17:55
február 18, 2013
Vágólapra másolva!

Véget értek a kérdések, és a közvetítésünk is.