Vágólapra másolva!
Bort, kokaint és whiskyt fogyasztott a baleset előtt - vallotta a májusban balesetet okozó Stohl András a bíróságon büntetőügyének első tárgyalásán. A színész azt mondta, bűnösnek tartja magát, de a balesetből csak a csattanásra emlékszik. A tanúk szerint Stohl részeg volt, és az élettársát akarta rábeszélni, hogy vállalja helyette a balesetet. Stohl meghajolva kért bocsánatot a tanúktól. A per március végén folytatódik, addigra kiderül, hogy az orvosszakértő szerint Stohl kábítószer hatása alatt volt-e a baleset idején.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül14 bejegyzés
09:26
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

Nincsenek rajongók vagy ellentüntetők

Élénk az érdeklődés Stohl pere iránt a sajtó részéről, de civil érdeklődőket nem látni. A bíróság épületében 30-40 újságíró gyűlt össze, de rajtuk kívül csak a saját dolguk után járó emberek vannak. Nincsenek rajongók, nincsenek ellentüntetők - jelentette az [origo] tudósítója a helyszínről, a Budakörnyéki Bíróságról. Stohlt azzal vádolják, hogy részegen balesetet okozott. A per első tárgyalása alatt várhatóan felidézik a baleset éjszakáján történteket. A bővebb háttérért kattintson!

09:41
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

Mindenki Stohlt várja

Élesre töltött fényképezőgépekkel várják a fotósok Stohl Andrást a bíróság bejáratánál. A színész helyett azonban egyelőre csak három rendőr érkezett, akik a bíróság munkatársaival váltottak pár szót.

09:53
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

Kinyitották a tárgyalótermet

Beengedték a tudósítókat a tárgyalóterembe. Stohl még mindig nincs sehol.

09:56
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

Megérkezett Stohl András, nem találja a termet

Bőrkabátban érkezett a bíróságra Stohl András egy idősebb férfi társaságában. Amikor átment a fémdetektoron, a gép jelzett, ezért külön átvizsgálták a ruházatát. Stohl rövid ideig keresgélte, melyik terembe kell mennie.

10:09
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

A fényképezőgépek zaja elnyomja az ügyész szavát

A bíró csendet kért a tárgyalóteremben, ahol a folyamatosan csattogó fényképezőgépek zaja elnyomja az ügyész szavát, és alig lehet hallani a vádiratot.

10:16
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

Halkan vallotta bűnösnek magát Stohl

A vádak ismertetése után Stohl a bíró kérdésére azt válaszolta, hogy vallomást szeretne tenni, majd arra a kérdésre, hogy bűnösnek érzi-e magát, határozott, bár halk igennel válaszolt. Utána családjáról és személyes adatairól kérdezik.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

10:21
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

Súlyos testi sértéssel vádolják Stohlt

Súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetet autóvezetés a vád Stohl András ellen. A Budakörnyéki Ügyészség vádirata szerint a színész az idén május 8-án hajnalban szeszes italtól befolyásolt állapotban a megengedettnél gyorsabban hajtva Fót közelében nekiütközött a vele szemben szabályosan közeledő másik két autónak. Az ütközés következtében egy ember súlyos, egy másik pedig könnyű sérülést szenvedett. A baleset után Stohl elhagyta a helyszínt, a rendőrök később az otthonából előállították.

10:24
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

Vezetőképesnek érezte magát

Stohl András azt mondta a bírónak, hogy úgy érezte, vezetőképes állapotban van, amikor ittasan a volán mögé ült a baleset napján. A balesetből csak a csattanásra emlékszik.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

10:30
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

Megmagyarázhatatlan módon

A balesetnél megkérdezte a sérülteket, hogy jól vannak-e, majd amikor élettársa odaért, és már a mentők is ott voltak, akkor megmagyarázhatatlan módon hazament - mondta Stohl.

10:33
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

Bor, kokain, whisky

Körülbelül másfél liter fehérbor, egy csík kokain és egy deci whisky, ezeket fogyasztotta el a baleset előtt - mondta a bíró kérdésére Stohl.

10:39
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

Stohl szinte motyog

A Nemzeti Színházban, a Thalia Caféban és a Marylin éjszakai klubban (korábban tévesen Merlint írtunk - a szerk.) járt a baleset előtt, a kokaint valószínűleg a Thalia Café után, hajnali három körül a parkolóban szívta fel - vallotta Stohl. Azt mondta, hibásnak érzi magát, rosszul mérte fel a helyzetet, amikor kocsiba ült. A színész halkan, nyugodtan beszél, szinte motyog, alig lehet hallani - jelentette tudósítónk.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

10:42
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

Kiküldték az [origo] tudósítóját

A bíró kiküldte az [origo] tudósítóját a tárgyalásról, elvették a sajtóbelépőjét is. A bíró korábban figyelmeztette tudósítónkat, hogy nem lehet élőben tudósítani a nyilvános tárgyalásról, majd amikor mégis folytatta a tudósítást, kiküldte. Stohl András korábban kifejezetten kérte a tárgyalás minél nagyobb nyilvánosságát.

11:30
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

Visszaengedték tudósítónkat

A tárgyalás szünetében a bíró visszaengedte tudósítónkat, azzal a feltétellel, hogy nem közvetíti élőben a tárgyalást, amit a büntetőeljárás érdekei tesznek szükségessé. A perről szóló tudósításunkat a tárgyalást követően olvashatják.

16:30
december 14, 2010
Vágólapra másolva!

Mindent vállal és meghajolva kért bocsánatot Stohl

Kilenc óra előtt pár perccel érkezett meg a súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolt Stohl András a Budakörnyéki Bíróság épületébe, fekete öltönyben és bőrkabátban. A tárgyalás egy földszinti teremben volt, és bár az intézmény egyik dolgozója szerint korábban Stohl száz rajongója jelezte, hogy részt vennének a tárgyaláson, és húsznak engedélyt is adtak erre, végül senki nem jött el közülük, és az épület előtt sem lehetet látni rajingókat.

A vádirat ismertetése után Stohl közölte, bűnösnek tartja magát, majd vallomást tett. A bíróság előtt elmondott vallomása több pontban is eltárt a rendőröknek tett vallomástól. Utóbbiban nem szerepelt, hogy a balesetet megelőző este kábítószert is fogyasztott, illetve, hogy elment a Marilyn nevű sztriptízbárba is (tudósítónk egyik korábbi bejegyzésben egy félreértés miatt Merlin szerepel). Előbbit védője tanácsára, utóbbit családi okok miatt hallgatta el - mondta el a tárgyaláson Stohl.

Bor, kokain, whisky

A színész-műsorvezető azt vallotta, hogy a bort a Tháliában, a kokaint a parkolóban, a whiskyt a Marilynben fogyasztotta. "Ittam, hibát követtem el, de úgy éreztem vezetőképes állapotban vagyok" - mondta.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

Stohl szerint a baleset után odament a sérültekhez és megkérdezte jól vannak-e de, nem látott rajtuk sérüléseket. A baleset körülményeire irányuló bírói kérdésekre többnyire azt válaszolta, hogy nem emlékszik.

Egy tanú korábban azt állította, hogy Stohl a balesetet követően felhívta élettárását, akinek állítólag azt mondta, "te vezettél". Stohl erre úgy reagált a bíróság előtt, hogy elég kicsi annak az esélye, hogy így történt, de elképzelhető, "és ha így volt, nagyon szégyellem".

Amikor megkérdezték, hogy miért ment haza a helyszínről, megmagyarázhatatlannak nevezte, azt állította, meg volt zavarodva, és amikor hazaért, akkor tudatosult benne az egész. Rettenetesen sajnálja, "mindent vállalok" - mondta.

Stohl alig állt a lábán a tanúk szerint

Stohl András vallomása után a bíróság elsőként Stohl András élettársát idézte be tanúként, ő azonban a köztük lévő kapcsolatra hivatkozva nem tett vallomást.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=GeMEgtFgQTCvWlKq

Nézze meg a tárgyaláson készült videónkat!

A balesetben Stohl kocsija két autóval ütközött, az egyikben öt fiatal utazott. Közülük kedden négyen tettek vallomást a bíróság előtt. Az [origo] tudósítója szerint a bíró két kérdésre fókuszált: megkérdezte-e tőlük Stohl András, hogy hogy vannak, valamint hogy Stohl ott volt-e még a baleset helyszínén, amikor megérkezett a mentő.

Az első kérdésre ketten azt mondták, hogy tőlük megkérdezte, hogy jól vannak-e, ketten viszont azt, hogy tőlük nem. Arra nem emlékeztek a tanúk, hogy a többiektől megkérdezte volna. A tanúk vallomásaiból az derült ki, hogy Stohl épp a baleset helyszíne és az oda érkező élettársa kocsija közötti száz méteres utat tehette meg éppen, amikor a mentő megérkezett.

Valamennyi tanú egybehangzóan azt állította, hogy Stohl nagyon részeg volt a baleset idején. Az egyik tanú azt mondta, hogy ő pultosként dolgozott, de ilyen részeg embert még nem nagyon látott. Az egyik vallomás szerint Stohl úgy kért cigit a sérültektől, hogy "Cigi, cigi". Többen mondták, hogy Stohl nem tudott összefüggően beszélni, és járni sem tudott normálisan.

"Ostobák vagytok"

A másik autóban utazó idős férfit, aki súlyosan megsérült a balesetben, nem idézték be, a bíró azt mondta, őt majd tavasszal fogják meghallgatni. Vallomást tett viszont az idős férfi lánya, aki az [origo] tudósítója szerint többször elsírta magát. A nő szerint édesapja még most is sántít, még mindig fáj a balesetben megsérült lába.

Tudósítónk szerint Stohl András minden tanút mereven nézett a vallomások közben, arcáról nem lehetett érzelmeket leolvasni. A bíró felajánlotta neki, hogy kérdezhet, de senkinek nem tett fel kérdéseket. Stohl valamennyi tanú meghallgatása után felállt, és meghajolva bocsánatot kért a kellemetlenségek miatt.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

Az egyik tanú nem ment el a keddi bírósági tárgyalásra, a bíró viszont felolvasta a rendőrségen tett vallomását. Ezek szerint közvetlenül a baleset után Stohl telefonált, és többször is azt mondta, hogy "Drágám, te vezettél". Amikor vallomása szerint a tanú azt mondta Stohlnak, hogy "jól összetörted ezt a két autót", de a színész erre is azzal válaszolt, hogy "nem én vezettem, hanem az élettársam". A tanú szerint amikor Stohl élettársa a helyszínre érkezett, ő figyelmeztette, nehogy magára vállalja a balesetet, mire a nő azt mondta, hogy ez esze ágában sem volt.

Tudósítónk szerint több tanú állította, hogy a helyszínen számon kérték Stohl élettársát, miért engedte volán mögé ülni a színészt, amikor az már korábban részegen okozott balesetet. A tanúk szerint erre Stohl élettársa azt mondta, hogy nem tudott vele mit kezdeni, később pedig azt, hogy "ostábák vagyok", valamint hogy "ti ezt nem érthetitek".

Március végén folytatják

A bíró két óra után szünetet rendelt el, majd meghallgatták az egyik kocsiban utazó ötödik fiatalt is, de lány csak annyit mondott, hogy sokkot kapott, ezért nem emlékszik a baleset körülményeire. A bíróság további két tanút akar majd még kihallgatni - a sérült idős férfit, valamint azt autóst, aki elsőként érkezett a helyszínre a baleset után (az ő rendőrségi vallomását olvasta fel korábban a bíró). Erre a következő tárgyalási napon kerülhet sor.

Februárig várni kell a balesetben sérült idős férfi állapotáról készülő orvosszakértő véleményre - mondta a bíró, és márciusra készülhet el az az orvosszakértői vélemény is, amelyből kiderül, hogy pontosan mikor fogyasztott kábítószert Stohl. Az eddig elkészült orvosi szakvélemény szerint Stohl András a hat órakor történt vérvétel előtt több mint 90 perccel fogyasztott kábítószert. A színész azt vallotta, nem emlékszik pontosan, hogy éjjel egy órakor vagy fél három körül kokainozott. A a kábítószerfogyasztás időpontját pontosító szakvélemény ezért a bíró és Stohl ügyvédje szerint is nagyon fontos, mert ebből derül majd ki, hogy a baleset idején Stohl a kábítószer hatása alatt állt-e.

A bíró március 31-re tűzte ki a következő tárgyalási napot, de nem tudta megmondani, hogy akkor tudnak-e már ítéletet hirdetni.