Március 15. percről percre

Események

Vágólapra másolva!
Megkezdődtek a március 15-i rendezvények, családi programokat a Múzeum kertben és a Lánchídon tartanak, az MSZP egy apró téren ünnepel, a Fidesz Budára megy, a Jobbik a Deák téren mutatja meg magát. Kövesse az eseményeket percről percre!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül90 bejegyzés
01:07
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

perc

Új szakasz

08:50
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán, Mesterházy és Vona élőben

Március 15. van, lesz rengeteg állami és pártrendezvény Budapesten és vidéken is. Az érdekesebb eseményekről folyamatosan tudósítunk, élőben közvetítjük Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének, Mesterházy Attilának, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének és Vona Gábor, a Jobbik elnökének beszédét, amelyeket megtapsolhat vagy kifüytülhet. Kövesse az eseményeket az [origo]-n!

08:55
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Lezárások Budapest Belvárosában

Budapest Belvárosa kihalt, pár kutyasétáltatón kívül többnyire rendőrőket és közterület fenntartókat lehetett látni az utcán fél 8 után. Mossák az Andrássy utat, mindenfelé kiürítik a kukákat. A Belváros nagy részén tilos megállni kocsival, de behajtani sem egyszerű: le van zárva és körbe van kordonozva a Kossuth tér, lezárták a Bajcsy-Zsilinszky utat, az Andrássy utat, a József Attila utcát.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Még több képért kattintson a fotóra!

09:01
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Hideg idő lesz erős széllel

Ma a változóan felhős idő várható, gyakran növekszik meg erősen a felhőzet, helyenként futó záporok, hózáporok, kisebb havazás fordulhat elő az országban. Erős marad az északnyugati szél. Csupán 3, 8 fokra melegszik a levegő.

Részletek itt.

09:28
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Telefonos ügyelet a rendőrségnél

A fővárosban több mint száz rendezvényt jelentettek be március 15-ére, emiatt többfelé forgalomkorlátozások lesznek. Az Országos Rendőr-főkapitányság reggel 8 órától információs telefonszámot üzemeltet, ahol tájékoztatást adnak az aktuális forgalmi helyzetről, kerülő utakról, illetve a rendezvények megközelíthetőségéről. Az információs telefonszám a rendőrség hétfő reggeli közleménye szerint 06-30 311-39-46.

09:33
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Zsebtolvajokra figyelmeztet a rendőrség

A rendőrség hétfő reggeli közleménye szerint "zsebtolvajok előszeretettel látogatnak ki nagy tömegeket vonzó rendezvényekre". A rendőrség mindenkit arra figyelmeztet, hogy mindenki vigyázzon értékeire.

09:38
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Kordonokkal lezárt Kossuth tér

A kordonokkal lezárt Kossuth térre az [origo] helyszíni tudósítója szerint a Vértanúk terénél elhelyezett két fémérzékelő kapun keresztül lehet bejutni. A kordonon belülre csak a meghívott vendégek és néhány újságíró mehet be. Az ünnepi rendezvényt a kordonon kívül állók a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium elől egy sávból nézhetik végig.

09:39
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Békés március 15-ét vár a rendőrség

A rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatója szerint békés, nyugodt március 15-re készül. A BRFK-nak nem volt információja arról, hogy az állami vagy bármelyik más, március 15-i rendezvényt bárki is meg akarná zavarni. Részletek itt.

 

A nagyobb forgalomkorlátozásokról itt talál információkat.

 

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Még több képért kattintson a fotóra!

09:45
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

A pártok ünnepi rendezvényei

Valamennyi parlamenti, illetve a parlamentbe készülő párt tart saját rendezvényt március 15-én. Az MDF megemlékezése délelőtt 11 órakor kezdődik a fővárosi Jókai téren. Szintén délelőtt 11 órakor az LMP a Teleki téren tartja rendezvényét. Demszky Gábor főpolgármester délután 1órakor mond beszédet a Petőfi szobornál. Az MSZP fél egykor kezdi megemlékezést a Pilvax közben. A Fidesz délután három órakor kezdi ünnepségét az I. kerületi Attila úton, a Dózsa György szobornál. A Jobbik délután három órakor tartja ünnepségét a Bajcsy Zsilinszky úton, a Deák Ferenc tér közelében.

09:50
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Egy tüntetőt igazoltattak

Igazoltattak egy tüntetőt a rendőrök a Kossuth téren. Tudósítónk szerint a középkorú férfi egy transzparenssel érkezett a térre, amelyen a "Tetszettek volna nem ezekre szavazni" felirat olvasható, valamint Gyurcsány Ferenc korábbi és Bajnai Gordon jelenlegi kormányfő arca látható rajta. A férfit igazoltatták, majd elengedték a rendőrök. Tudósítóink szerint a téten néhány tucat bomberdzsekis tüntető áll, akik szebb jövőt köszöntéssel üdvözlik egymást.

10:20
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Egyre többen érkeznek a Kossuth térre

Folyamatosan mennek be a Kossuth tér szélén elhelyezett fémérzékelő kapukon keresztül az emberek a földművelésügyi minisztérium elé, hogy megnézzék az ünnepi rendezvényt - jelentette tudósítónk. Sok a fiatal, babakocsis anyukák is érkeznek. Körülbelül 40-40 ember gyűlt, hogy megnézze a fél 10-kor kezdő ünnepséget.

10:30
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Bajnai üzent a határontúliaknak

Egyik legnagyobb nemzeti ünnepünk megtartása fontos része összetartozásunk kifejezésének - írta Bajnai Gordon kormányfő a külhoni magyaroknak küldött ünnepi üzenetében. Az emlékezés az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra lehetőség arra, hogy minden magyar megpróbálja megkeresni és megadni válaszait identitásának legalapvetőbb kérdéseire - írta a kormányfő.

10:37
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Felvonják a nemzeti lobogót

Fél 10-kor megkeződött az állami megemlékezés a Kossuth téren, most vonják fel a nemzeti lobogót.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Még több képért kattintson a fotóra!

10:40
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Kétszáz ember gyűlt össze a Kossuth téren

Egyre többen gyűlnek össze a Kossuth téren. Tudósítónk szerint körülbelül 200 ember áll a kordonok előtt, egy részük a beléptető kapukon keresztül be akar jutni a kordonon belülre, hogy megnézze az ünnepséget, más részük azonban tüntető. A két csoport tagjai között szóváltás alakult ki. A tüntetők az ünnepsége megkezdésekor fütyülni kezdetek, azt skandálják, hogy "hazaáruló", "tolvaj banda". A tüntetők a Hímnusz alatt azt kiabálták, hogy "Börtönbe!" A kordokon belül körülbelül 80-100 ember csendben, fegyelmezetten figyeli az ünnepséget.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=p5m03s5BEkZhYW0W
10:50
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Vége a zászlófelvonásnak

Befejeződött a zászlófelvonás a Kossuth téren. Az emberek elindultak hazafelé, a tüntetők azonban továbbra is azt skandálják, hogy "hazaáruló". Tudósítónk szerint egy kislány megkérdezte az édesanyjától, hogy ki a hazaáruló, az édesanya azonban nem válaszolt.

Nézze meg a helyszínen készült videónkat:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=i1ktivGYol51fXC6
11:10
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Vonulnak a huszárok

A huszárosztag elindult a Kossuth térről a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül a Múzeum körút felé. Főként kisgyerekes családok kísérik őket. Tudósítónk szerint az Arany János utcánál a Jobbik színpadot épít, így a huszárók csak a járdán tudnak tovább menni.


Még több képért kattintson a fotóra!

11:30
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Gyerekprogramok a Roosevelt téren

Roosevelt téren tudósítónk szerint különböző gyerekprogramok vannak. A gyerekek többek között lóra ülhetnek, illetve huszárokkal fényképezkedhetnek. A téren főként kisgyerekes családok vannak, rendőrök és tüntetők nincsenek.

11:35
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

A Fidesz rendezvénye lesz a leghuzatosabb

A Fidesz és a Jobbik délutáni rendezvényeinek helyszínén csendben készülődnek, a Fidesz a Dózsa György szobornál, a Jobbik az Arany János utcánál tart majd rendezvényt. A Pilvax közben, ahol az MSZP tart majd megemlékezést szomorú zene szól - jelentette tudósítónk. Az MSZP-s színpad közelében Szigetvári Viktor, a kormányfő kabinetfőnöke is a kordonokat rendezgeti. Az MSZP-s színpad melletti oszlopon Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester plakátja látható. Tudósítónk szerint a három helyszín közül valószínűleg a Fidesz rendezvényén lesz majd a leghuzatosabb.

11:45
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Nem volt rendőri intézkedés a Kossuth téren

Feloldotta a Kossuth tér környékén az útlezárásokat a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), így már helyre állt a közlekedés - közölte az MTI-vel rendőrség. A BRFK közleménye szerint az eseményen nem volt rendőri intézkedés, illetve rendkívüli esemény sem történt.

11:55
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Csak Bokros fog beszélni az MDF-rendezvényen

A Jókai téren, ahol az MDF tart 11-től rendezvényt - tudósítónk szerint - körülbelül 50 ember gyűlt össze, többségük újságíró és a párt munkatársai. Az MDF szerint nem lesz a hosszú a rendezvényük, csak Bokros Lajos a párt kormányfő-jelöltje fog beszédet tartani.

12:05
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Letakarják a kampányplakátokat az MSZP-sek

A Pilvax közben, az MSZP rendezvényének helyszínén a szervezők piros-fehér-zöld textillel takarják le az utcán látható kampányplakátokat. Letakarták többek között Rogán Antal, V. kerületi fideszes polgármester és Budaházy György plakátját is.

12:10
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Az értelmiségi felelősségvállalást hiányolta Bokros

Az MDF Jókai téri rendezvényén Bokros Lajos a megjelent alig 50 embert azzal köszöntötte, hogy tisztelt ünneplő tömeg, ami kisebb derültséget váltott ki. A párt miniszterelnök-jelöltje ünnepi beszédében a márciusi ifjakat emlegette, akik szerinte szép jövő előtt álló, értelmiségi fiatalok voltak, akik nem csak saját sorsukkal foglalkoztak, felelősséget éreztek az ország sorsa iránt is. Ez az értelmiségi felelősségvállalás hiányzik a mai Magyarországról - jegyezte meg. Hozzátette, ma nem forradalmat kell csinálni, bár ezzel néhányan próbálkoztak az elmúlt években, tragikomikus eredménnyel. Bokros szerint értelmiségi összefogás kell a populizmus ellen, mert a pártok újabb négy évi semmittevésre akarják ítélni az országot. 1848-ban a nép reformok mögé állt, addig 2008-ban visszarántotta a reformokat a népszavazással - tette hozzá. Bokros beszéde után véget is ért az MDF alig negyed órás rendezvénye.

12:15
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Nagy a készülődés a Petőfi szobornál

Nagy a biztonsági készülődés a Petőfi szobornál, ahol Demszky Gábor főpolgármester 1 órakor fog beszélni. Tudósítónk szerint épülnek a kordonok, 1,5-2 méterenként állnak a helyszínen a biztonsági őrök.

12:15
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Több mint hatszáz rendezvény országszerte

Országosan 658 rendezvényt jelentettek be a rendőrségnél március 15-re. A rendőrség a bejelentett rendezvényeket tudomásul vette, tiltásra nem volt szükség, a rendezvényeket a törvényben meghatározott módon biztosítják.

12:16
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Bűz a körúton

Tudósítónk szerint erős lószarszag érezhető a Múzeum körúton.


Még több képért kattintson a fotóra!

12:20
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

A Pilvax közben a sült hús szagát dicsérik

A Pilvax közben, ahol az MSZP fog megemlékezést tartani, tudósítónk szerint főként idős emberek gyülekeznek, ők a tér napos oldalán álldogálnak. Arról beszélnek, hogy jó illata van a közelben készülő sült húsnak, illetve, hogy egyre drágábbak a BKV jegyei.

12:25
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Nehezen megy a kokárdabiznisz - videó

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=oDdeUyTdPiZOtrk0
12:26
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Gój motorosok az Andrássy úton

Száznál több motoros vonul végig rendőri felvezetéssel az Andrássy úton. Helyszíni tudósítónk szerint a járókelők közül páran integetnek nekik.

12:27
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Hoppon maradtak a késők

Néhányan húsz perc késéssel érkeztek meg az MDF Jókai téri rendezvényére, és tudósítónk szerint meglepetten vették tudomásul, hogy Bokros Lajos és Dávid Ibolya pártelnök már el is ment, és az eseménynek vége.

12:31
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Fákat ültetett az LMP a kutyaszaros Teleki téren

Hamarosan véget ér az LMP március 15-i rendezvénye a VIII. kerületi Teleki téren, ahol a párt mintegy ötven szimpatizánsa tucatnyi újságíró gyűrűjében 12 fát ültetett el. A szimpatizánsok többsége fiatal, de több kisgyermekes család is elment a gyűlésre. A tér tudósítóink szerint tele van kutyaszarral.

Schiffer András, az LMP listavezetője tudósítóink szerint öt perces beszédet mondott. Szerinte "március 15-e adta a hitet Magyarországnak, hogy igen, lehet más". Felolvasta az LMP 12 pontját is, amelyben többek között Magyarország energiafüggésének csökkentése, és a nők esélyegyenlőségének megteremtése szerepel.

Az LMP 12 pontja:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=S5n4pCpleG6CY7DP


Még több képért kattintson a fotóra!

12:37
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Basescu: a romániai magyaroknak büszkének kell lenniük

A romániai magyaroknak magyarságukra és román állampolgárságukra egyformán büszkének kell lenniük - ez az egyik fő gondolata Traian Basescu román államfő március tizenötödike alkalmából a romániai magyaroknak küldött ünnepi nyilatozatának. A dokumentum szerint most, amikor Románia és Magyarország is tagja "a nagy európai családnak", és az állam modernizációjára, valamint a jólét megteremtésére irányuló közös célokkal rendelkeznek, a romániai magyarok számára sokkal könnyebbé és természetesebbé vált a magyarságukból, valamint a román és az európai állampolgárságukból adódó hármas identitásuk vállalása.

12:37
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Kokárdát osztanak Demszky biztonsági embereinek

A Petőfi szobornál, ahol Demszky Gábor tart beszédet egy órakor, a szervezők kokárdát osztogatnak a biztonsági embereknek.

12:40
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Techno zenére készülődik a Jobbik

A Jobbik rendezvényére is készülődnek: a színpad már áll a Deák térhez közel, a Bajcsy-Zsilinszky úton. Most a hangosító berendezéseket szerelik, miközben techno szól. Az egyik szervező azt ígérte, lesz pár meglepetés a fellépők közt. Arra számítanak, hogy az eseményre kíváncsi tömeg, a Bajcsy-Zsilinszky úton a Bazilika közelében felállított színpadtól egészen az Andrássy út elejéig ér majd, ami szerinte azt jelentené, hogy 35-40 ezer ember jön el.

12:43
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Durva környéket keresett az LMP

Schiffer András, az LMP listavezetője tudósítónk kérdésére azt mondta, azért a kissé lepattant Teleki téren tartották megemlékezésüket, mert szándékosan "durva környéket kerestek", olyan helyet, ahol "a szociális és a természeti környezet is lepusztult".

12:50
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Családosok ünnepeltek a Múzeumkertben

A Múzeumkertben 11 órakor kezdődött a Közös tavaszunk című műsor. A múzeum előtt és a környező utckában gyülekezők a hideg és az erős szél ellenére végignézték a Dobó Kata, Fullajtár Andrea, Nyári Oszkár, Simon Kornél, Egyházi Géza fellépésével, valamint kétszáz táncos és a hagyományőrző huszárok részvételével zajló műsort - jelentette az MTI tudósítója. A Múzeum körút két végét szalagkordonnal zárták le, és azokon átvizsgálás nélkül bárki szabadon átkelhetett, de a Múzeumkertbe azonban csak azok léphettek be, akiknek előtte átvizsgálták a táskáját. A környéken egyenruhás és civil ruhás rendőröket egyaránt látni lehetett, de lényegesen kisebb számban, mint a korábbi években. A Nemzeti Múzeumhoz többségében fiatalok érkeztek, és sokan magukkal hozták gyerekeiket is. A hangulat a korábbi évekhez képest sokkal békésebb volt, az MTI tudósítója szerint a tömegben csak elvétve lehetett nemzetiszínű zászlót látni, és árpádsávosból is csak kettő tűnt fel.


Még több képért kattintson a fotóra!

12:54
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

MSZP: Wonderful World

A Pilvax közben, ahol az MSZP rendezvénye lesz, egyre többen gyülekeznek. Rod Stewarttól egy Louis Armstrong feldolgozás, a Wonderful World szól. Egy idős férfi, aki korábban MSZP tag is volt, az [origo] tudósítójának azt mondta: nem számít arra, hogy Mesterházy Attila, a párt kormányfőjelöltje gyújtó hangú beszédet fog mondani. Szerinte inkább összefogásra van szükség, különben elsüllyedünk. A férfi hozzátette: örül annak, hogy Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő aktivizálta magát a kampány során.

12:58
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Huszárok a buszsávban

A Blaha Lujza téren a buszsávban halad a Keleti pályaudvar irányába mintegy huszonöt lovashuszár. A 173E busznak kerülgetnie kell őket.

13:00
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Bezár egy aggódó boltos

A Jobbik délutáni rendezvényéhez közel eső kávézó és borbolt alkalmazottja elmondta, inkább bezárnak a gyűlés miatt. Eredetileg egész nap nyitva lettek volna, de a korábbi években történt balhék miatt mégis jobb az elővigyázatosság - magyarázta tudósítónknak.

13:10
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

250 HUF a nagy kokárda

Tudósítónk szerint - több árus árai alapján - a közepes kokárda átlagára 200, a nagyé 250 forint. A kis kokárda 100 forintba kerül.

13:16
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Szórványos taps Mesterházynak

A Pilvax közben, ahol az MSZP rendezvénye lesz, egyre többen gyülekeznek, főként idősek vannak. Mesterházy Attilát, a párt kormányfőjelöltjét szórványos taps fogadta, mikor megjelent a tömegben. Tudósítónk többek között Kékesi Tibor országgyűlési képviselőt látta. Egy asszony azt mondta az [origo]-nak, hogy az ő családja évszázadok óta baloldali. A nő hozzátette: nem számít arra, hogy Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes megjelenne a tömegben.


Még több képért kattintson a fotóra!

13:18
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Érkeznek vidékről az MSZP hívei

A MSZP rendezvény helyszínéhez, a Pilvax közhöz közeli Városház utcában a rendőrök megállítottak és igazoltattak négy, gárdista sapkát viselő férfit, majd elengedték őket. Közben a szocialisták gyűlésére Kecskemétről befutott egy busz, tele a párt szimpatizánsaival. Egyikük tudósítónknak lelkesen azt mondta: az ünnepen "úgy jó, ha együtt vagyunk, egységben az erő".

13:20
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Gyűlésről gyűlésre járnak a kíváncsiak

A városban sétálgatók közül többen is azon sajnálkoztak tudósítónk kérdésére, hogy több rendezvény ütközik egymással. Egy kisebb csoport azt mondta, hogy először Demszky Gábor beszédére, majd az MSZP gyűlésre, végül a Jobbik rendezvényére is elmennek. Szerintük rossz, hogy a Fidesz és a Jobbik egy időben van, mert biztos sokan kíváncsiak lennének mindkettőre.

13:26
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Megfújták a dudákat a Petőfi szobornál

A Petőfi szobornál, ahol Demszky Gábor főpolgármester délután 1 órakor mond beszédet, a tüntetők vannak többségben. A tüntetők fél órával a beszéd megkezdése előtt megfújták a dudákat. A kordon belül főként újságírók és biztonsági emberek vannak.

13:30
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Megtelt a Pilvax köz

A hivatalos kezdési időpontra, fél egyre teljesen megtelt a Pilvax köz, ahol az MSZP tartja gyűlését. Tudósítónk szerint több ezren lehetnek a téren és a környező utcákon.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

13:37
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Lázár János rendet akar

Magyarország haladásának az a feltétele, hogy végre rend legyen - mondta Lázár János, Hódmezővásárhely Fideszes polgármestere hétfőn a városi ünnepség négyszáz fős hallgatóságának. "Ahol nincs rend, ott szétesik az ország, lopnak, csalnak azok, akiket megválaszt a közösség. Ahol nincs rend, ott uralkodnak a bűnbakkeresők, a szomszédot a szomszéd ellen uszítók" - mondta Lázár, aki azt is hangsúlyozta, a bajokra a szélsőségek nem jelentenek megoldást, "a szélsőség - a mai időkben akár jöjjön jobbról - nem kiút, hanem maga a zsákutca".

13:45
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Bomberdzsekis tüntetők az MSZP rendezvényén

Pilvax közben, az MSZP rendezvényén több bomberdzsekit, árpádsávos karszalagot viselő tüntető jelent meg. Az 5-6 tüntető - tudósítónk szerint - szóváltásba keveredett a rendezvény résztvevőivel. A tüntetők lekommunistázták a tüntetőket, akik viszont felszólították őket, hogy menjenek el. Dulakodás nem volt. A Himnusz alatt az egyik MSZP-s szimpatizáns rászólt a egy másikra, mivel nem vette le a sapkáját. A párt több vezető politikusa - Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Kiss Péter társadalmi egyezetésért felelős miniszter - kiállt a színpadra, megtapsolták őket.

13:55
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

A gyűlölködés mocskától védené a fővárost Horváth

Itt az idő, hogy összefogjunk, és megvédjük Budapestet a gyűlölködés mocskától - mondta Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje az MSZP gyűlésén. Utána videóüzeneteket vetítetek le, amelyen többek közt Jancsó Miklós rendező és Ungvári Tamás író szólt az egybegyűltekhez.

14:00
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Mesterházy Attila elkezdte beszédét

Azért vagyunk itt, hogy fejet hajtsunk március 15 előtt, és visszavegyük az ünneplés jogát - kezdte beszédét Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelölte a Pilvax közben. Mesterházy előtt Jancsó Miklós, Ungvári Tamás és Petrovics Emil videóról üzent a szocialista szimpatizánsoknak. Mesterházy beszéde elején azt mondta, a baloldali szavazók nevében is várja Orbán Viktor bocsánatkérését Tusnádfürdőn mondott beszédéért.

14:08
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

"Demszky takarodj" - skandálják a Petőfi szobornál

A Petőfi szobornál rézfúvósokkal indult a rendezvény, közvetlenül utána a tüntetők elkezdték skandálni, hogy "Demszky takarodj!" A szervezők előre kiosztották az újságíróknak Demszky beszédét. Demszky hátrakulcsolt kézzel, egyenes derékkal ott várakozik a színpad mellett. Egy férfi az [origo] tudósítójának azt mondta: minden évben kijön megnézni Demszky beszédét, de fél, hogy a fütyülés miatt nem fogja hallani. A téren több száz ember van, főként tüntetők, ők a kordonon kívül állnak. A kordonon belül 150-200 ember gyűlt össze, ők a főpolgármester beszédét várják.


További képekért kattintson a fotóra!

14:10
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Mesterházy: nincs két Magyarország, egy nemzet van

Mesterházy az összefogásban, a hosszú távú gondolkodásban látja 1848 és március 15-e jelentőségét. A miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta, "nincs két Magyarország, egy nemzet van". Szerinte ma Magyarországot az illúziók tartják fogságban. "A Fidesz egyetlen eredménye az elmúlt évekből, hogy sikerült elhitetnie az emberekkel, hogy minden bajért a kormányzó hatalom felelős" - mondta.

14:15
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Páran feladták Mesterházy beszéde alatt

A hátsó sorokból többen már Mesterházy beszéde alatt elmentek az MSZP gyűléséről.

14:18
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Konkurenciára panaszkodik a kokárdaárus

Az Astoria aluljáróban kokárdát áruló lány tudósítónknak arra panaszkodott: rosszabbul megy az üzlet, mint tavaly. Ezért főleg a konkurenciát okolta, szerinte idén több az árus. Hozzátette, a jobbikos rendezvényt inkább elkerüli, mert tavaly ott belekötöttek, ezért átmegy inkább a Fideszre, szerinte úgyis ott lehet eladni a legtöbb kokárdát.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=oDdeUyTdPiZOtrk0

Nézze meg utcai életképeinket!

14:20
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Mesterházy: "kigyomláljuk a korrupciót"

Mesterházy szerint mivel a liberális párt már nem mérhető, a kis pártoknak pedig nem biztos, hogy bekerülnek a parlamentbe, a demokraták egyetlen esélye az MSZP. "Nekünk demokratáknak, liberálisoknak, zöldeknek nem szabad meghátrálni. Nem engedhetünk az értékeinkből, nem engedhetünk a 48-ból" - mondta, és az MSZP-t a szolidaritás utolsó bástyájának nevezte. Mesterházy arról is beszélt, a párt sokat hibázott, "de legnagyobb hibánk az volt, hogy későn néztünk szembe a korrupcióval". Hangsúlyozta, ebben nemcsak az MSZP, hanem minden párt érintett, a különbség az, hogy az MSZP le akar vele számolni. "Az írmagját is kigyomláljuk a korrupciónak a pártból" - mondta.


További képekért kattintson a fotóra!

14:25
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Mesterházy: új kihívásokhoz igazodó új baloldal felépítésére van szükség

Új kihívásokhoz igazodó új baloldal felépítésre van szükség - mondta Mesterházy, aki szerint "ez a választás nem politikusokról, nem mandátumokról, nem pozíciókról és gazdasági érdekekről szól, hanem mindannyiunkról". A választás tétje, hogy "megőrizzünk mindent, amit eddig elértünk". Mesterházy fél kettő előtt öt perccel azzal fejezte be beszédét, hogy "mutassuk meg, együtt sokkal többen vagyunk, mint gondolnák".

14:28
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Gyorsan szétszéledtek az MSZP gyűlésének résztvevői

Ahogy Mesterházy Attila befejezte beszédét, a tömeg azonnal oszlani kezdett, sokan még az ezután következő Szózatot sem várták meg. Sokan a Deák tér irányába indultak el, a Jobbik rendezvény helyszíne felé.

14:30
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

"Hülye vagy" - kiabálják Demszky felé

A Petőfi szobornál azonnal megindul a fütyülés, kereplőzés, kiabálás, amikor Demszky Gábor főpolgármester megkezdte a beszédét. A tüntetők azt skandálják, hogy "hazaáruló", "hülye vagy". Demszky azzal kezdte a beszédét, hogy éltetni jött szabadságot, nem temetni. A szél tépázza Demszky haját és a kezében tartott papírokat.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=2QRV5oQJEWE7E2b1


További képekért kattintson a fotóra!

14:39
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Lehetett volna fiatalosabb Mesterházy

Az MSZP gyűlés után Mesterházy autogramokat kezdett osztogatni, közben fiatalok egy kisebb csoportja odakiabálta neki: "győzzön a jobbik", és "húzzunk bele". Egy idősebb férfi kérdésünkre azt mondta, hogy tetszett neki Mesterházy beszéde, csak az nem, hogy kimondta Orbán Viktor nevét, mert már "rosszul van tőle, ha meghallja". Szerinte az MSZP várhatóan rosszul fog szerepelni a választáson, de ez is Orbán hibája, mert megosztotta a népet. Egy idős asszony azonban úgy értékelte Mesterházy szónoklatát: "tetszett, de lehetett volna fiatalosabb, lendületesebb".

Nézze meg videónkat, hogyan értékelték a beszédet a gyűlés résztvevői:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=cOBzhYcZSQ7HOUox

14:40
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Spanyol radikálisok jöttek a Jobbik meghívására

A Petőfi szobornál a tüntetők árpádsávos zászlói között felbukkant egy fekete DNJ feliratú zászló is. Az egyik tüntető az [origo]-nak azt mondta, hogy ők a spanyol Nemzeti Demokratikus Mozgalom tagjai és a Jobbik rendezvényére érkeztek körülbelül húszan Magyarországra.  

14:50
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Utoljára beszélt főpolgármesterként Demszky

Demszky Gábor azt mondta: főpolgármesterként most mond utoljára beszédet. A bejelentés után a tüntetők felé fordulva azt mondta: "Most lehet tapsolni ordibáló barátaim". Tudósítónk szerint a tüntetők szórványos tapssal reagáltak. Demszky közölte: arra buzdít mindenkit, hogy minél többen menjenek el szavazni és szavazzanak a demokratikus pártokra. Minél több jobbikos képviselő kerül be az Országgyűlésbe, annál rosszabb a magyarságnak - mondta Demszky. A főpolgármester szerint március 15-e üzenete, hogy nem szabad az antidemokratikus erőknek, a Jobbiknak túl nagy teret engedni. Beszéde után Fodor Gábor, az SZDSZ korábbi elnöke várta Demszkyt, akivel a főpolgármester kezet fogott.

Nézze meg videónkat arról, hogyan értékelték a főpolgármester beszédét:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=n7R6qAK6DhpZioa8


További képekért kattintson a fotóra!

15:01
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Mesterházy: Elég volt a hátrálásból

Olvassa el Mesterházy Attila beszédéről szóló összefoglalónkat, a cikket itt találja, a videót itt nézheti meg:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=jY7AhxcI8Q6P0NzZ
15:05
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Már gyülekeznek a Jobbik hívei

Már most folyamatosan gyülekeznek a résztvevők a Jobbik Deák térnél három órakor kezdődő gyűlésére, sokaknál van nemzeti színű vagy árpádsávos zászló. Tudósítónk szerint a többség fiatal vagy középkorú. Sok a környéken az árus, akik különféle Jobbik kitűzőket, jelvényeket és más tárgyakat kínálnak.

15:10
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Népi hangszeres tüntetők maradtak Demszky után

Szinte teljesen kiürült a Március 15-e tér környéke Demszky Gábor beszéde után. A tüntetők a kordonon egy kendőt hagytak, amelyre az van írva, "Demszky szokd a rácsokat". Tudósítónk szerint mindössze 5-6 népi hangszereken játszó tüntető maradt a téren, köztük egy baseball sapkát, napszemüveget viselő ember harcművész mozdulatokat gyakorol. Egy külföldi házaspár az [origo] tudósítójának azt mondta: minden országban előfordul, hogy tüntetnek a nemzeti ünnepeken, szerintük ebben semmi meglepő nincsen.

15:20
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Tömegek vonulnak a Fidesz rendezvényére

Sokan vonulnak a Dózsa György tér felé, ahol a Fidesz tart rendezvényt - jelentette tudósítónk a Ferenciek teréről. A rendezvény felé tartó buszra nem lehet felférni. A BKV alkalmazkodik a helyzethez, azok a buszok is megállnak az Erzsébet híd budai hídfőjénél, amelyek itt nincs megállójuk.  Gyalog is sokan vonulnak magyar zászlókkal. Az Erzsébet hídon is sok ember voul, a tömegben fiatalok és idősek is vannak.


További képekért kattintson a fotóra!

15:25
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Egyenruhások sorakoznak a bazilikánál

A Jobbik délután 3-kor kezdődő rendezvényének helyszínén bakancsos, katonai nadrágos, fekete dzsekis egyenruhások jelentek meg, akik sorfalat állnak a bazilika melletti mellékutcákban, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Szent István tér között. Jelenleg mintegy 30-40 emberből álló sorfal zárja le az utcákat, de a sorfalak folyamatosan nőnek. Az egyik egyenruhás az [origo] tudósítójának azt mondta, "eligazításra várnak". A tömegben sok hasonló ruhába öltözött ember sétálgat.

15:30
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Már most nagy a tömeg a Fidesznél

Kiment a divatból a Fidesznél az árpádsávos zászló tudósítónk szerint: a korábbi évek gyakorlatával szemben a Dózsa György téren gyülekező résztvevőknél mindössze egyetlen piros-fehér sávos zászló van, mindenki más nemzeti színű, esetleg narancsszínű lobogóval érkezett. Egy zászlóárus ezt megerősítette, mint mondta, az emberek már nem vesznek árpádsávos zászlót, mert "az radikális jelkép lett". A három órakor kezdődő gyűlés helyszínén már most nagy a tömeg.

15:35
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Fideszes játékmackó is kapható a Dózsa György téren

A Dózsa György téren, ahol a Fidesz rendezvénye lesz, tudósítónk szerint több ezren gyűltek össze. Nemcsak a téren, de az út túloldalán lévő dombon is sokan állnak. Az embereknél magyar zászló és "Itt az idő" feliratú táblák vannak. A téren egy boltban fideszes széldzsekit és játékmackót is lehet venni. Tudósítónk szerint ezer forint egy zászló, 1800 forint egy nemzeti színű sál, száz forint egy kokárda. Két szimpatizáns arról beszélt az [origo] tudósítójának, hogy sok újdonságot nem várnak Orbán Viktor beszédétől, szerintük a pártelnök azt fogja megismételni, amit korábban már elmondott. A két szimpatizáns azt mondta: jónak tartják a párt kampányát, és bőven elégedettek azzal, amit a párt a terveiről eddig elmondott.


További képekért kattintson a fotóra!

15:40
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Nem volt dolguk a rendőröknek

Semmi említésre méltó esemény nem történt - mondta nem sokkal fél három után Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)szóvivője a fővárosi rendezvényekről. Demszky Gábor főpolgármester beszéde alatt volt ugyan kiabálás, és mint fogalmazott "kicsit megrángatták a kordont", de senkit nem állítottak elő a rendőrök.

15:51
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Kokárdás kutyák az Attila úton

A Fidesz rendezvényére gyülekező tömeg már az alagútnál is kezdi teljesen kitölteni az Attila utat. Az emberek között kokárdát viselő kutyák is feltűntek, amelyeknek ölebruhájára tűzött nemzeti színű szalagot gazdájuk.

16:02
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Nokiás dobozt is lengetnek a Fidesznél

Pontosan három órakor elkezdődött a Fidesz rendezvénye a Himnusz eléneklésével. A dalt jelbeszéddel is közvetítették, majd Schmitt Pál köszöntötte az egybegyűlteket. Tudósítónk szerint az egyik részvevő egy horgászbotot tart, amelyen narancssárga madzagról egy nokiás doboz lóg, a dobozon a felirat: "tizenöt millió". Tudósítónk szerint kevés a mobilvécé, hosszú sorok állnak előttük.

16:15
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Golyóstollal kell védekezni

1848-ban, amikor a Habsburg dinasztia az országra támadt, golyóval kellett védekezni, most viszont egy magyar mérnök találmányával, a golyóstollal kell védekezni, mert jó helyre kell húzni az x-et - mondta Nemeskürty István író a Fidesz gyűlésén.

16:18
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

A Jobbiknál leteszik a zászlókat

A Jobbik rendezvényén mindenkit megkérnek, hogy tegyék le a földre a zászlókat az ünnepség végéig, mert nem látni tőlük a színpadot. A többség engedelmeskedik, de vannak, akik továbbra is feltartják a lobogókat a nagy szélben. Pörzse Sándor köszöntötte a tömeget, arról beszélt, hogy április 22-ig tartanak a forradalmi napok, ezt követően pedig az Országgyűlésben folytatják a szabadságharcot. 

16:18
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Kossuthnak Dembinszkyje volt, nem Demszkyje

Kósa Lajos beszél a Fidesz rendezvényén, nagy taps fogadja. Jókait idézi: "a hazugnak akkor sem lehet hinni, ha igazat mond". Kósa szerint Kossuthnak könnyű volt, mert neki Dembinszkyje volt, nem pedig Demszkyje.


További képekért kattintson a fotóra!

16:29
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Morvai: Fiúk, felelni fogtok!

A Jobbik gyűlésén Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselője mond beszédet. Az 1848-as 12 pont felelevenítésével kezdte beszédét. A sajtószabadsággal kapcsolatban azt mondta, hogy jelenleg a két nagy pártnak megvan a maga sajtója, de a Jobbik meg fogja teremteni az igazi sajtószabadságot. Morvai igazságtételt és elszámoltatást ígért. Úgy fogalmazott, "fiúk, felelni fogtok az elmúlt húsz évért", az ellenzék is, amely csendben tűrt.

16:33
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Navracsics szerint többen vannak, mint amit az MSZP szeretne

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője arról beszél, hogy "többen vagyunk, mint a szocialisták szeretnék, de még többen leszünk április 11-én". A politikus az MSZP-t bírálja, azt ígéri, újra Európai vezető nemzetei közé kerül az ország.

16:40
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Magyar Nemzeti Gárdát ígért a Jobbik

Morvai, a Jobbik európai parlamenti képviselője beszédében bírált több nemzetközi szervezetet, így az Európai Uniót, a "gyalázatos lisszaboni szerződés" és a Nemzetközi Valutaalapot. A 12 pont sorrendjét követve beszélt arról is: rendes hadserege ma sincs az országnak, de a Magyar Gárda bizonyította hogy kész a haza védelmére. Azt tervezik, hogy a felállítanák a magyar nemzeti gárdát mintegy tartalékos haderőként: "háborúban katonák, békében civilek lennének és a katasztrófavédelemben segítenének".

A közös teherviselésről a politikus kijelentett: pont mint régen a nemesek, a mai kivételezettek szintén mentességet élveznek, és offshore cégekbe mentik a pénzüket, miközben az egyszerű embereket "Apeh terrorbrigádok sarcolják". Mikor Morvai szabadságot kért a politikai foglyoknak, akkor a tömeg Budaházy György nevét kezdte skandálni.

16:50
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán ideje csomagolni

Nem engedünk a 48-ból, nem adjuk alább, ideje, hogy Magyarország saját útjára álljon - kezdi beszédét Orbán. A labanc élet majmolása helyett a saját útját kereste a nemzet 1848-ban. A vezetők akkor nem a régi kabátot akarták megigazítani, hanem újat szabtak - mondja Orbán. Előttük hajtunk most fejet. De a változáshoz az egész nemzet, a vezetők mellett a sokaság is kellett. 27 nap múlva ismét országgyűlési választások lesznek, Orbán szerint közösen kell megindítani az utolsó nagy hajrát. Még 27 nap van hátra, ideje csomagolni - mondja Orbán.

16:55
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán: Nokia-dobozba gyömöszölték az országot

Ha rajtuk múlna egész Magyarországot belegyömöszölnék egy Nokia-dobozba - mondja Orbán a kormányról. A korábbi nagy célokat elföldelték. A magyart a magyarra uszították. Azt üzenték, ha mindez nem tetszik, akkor el lehet menni az országból. A kivándorlás megindult. Most megkaptuk a lehetőséget, csak fel kell tenni a pontot az "i"-re. De vajon képesek leszünk leszünk-e, hiszen romokban van az országban - kérdezte Orbán.

17:00
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Többet ér a választási győzelem, mint a forradalom

Orbán szerint Magyarországnak tehetsége van a sikerhez. Az emberek arra vágynak, hogy jó legyen magyarnak lenni, és jó legyen itt élni. Ezért akar ma mindenki változást. Itt a lehetőség, hogy április 11-én a választással végbe vigyük a magunk forradalmát. A mi forradalmunk az április 11-i választás lesz. Egy elsöprő választási győzelem, amely egyesíteni a nemzetet, még egy forradalomnál is többet ér. Jó kormányzással talpra lehet állítani a gazdaságot, az egészségügyet, meg lehet védeni a családokat. A sikeres kormányzás kevés, több kell. Szembe kell néznünk a fő bajokkal, a butasággal, a közömbösséggel. Igazi megújulás kell - mondta.  

17:05
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán: mindkét szavazatra szükség van

Április 11-én jövőt választunk magunknak. A változást egy politikai közösség képes megszervezni, és ez a Fidesz. Csak a Fidesz képes véghezvinni a törvényes elszámoltatást, csak a Fidesz tudja visszaállítani hazánk nemzetközi tekintélyét - mondja Orbán. A következő kormánynak a nemzeti ügyek kormányának kell lennie. Nagyon nagy fába vágjuk a fejszénket, ezért minél több emberre van szükség. Minden szavazatra szükség van. Egy ember szavazatával is elveszhet a csata. Minden választó két szavazatot adhat le, mind a kettőre szükség van, aki megosztja a szavazatát, az az ellenfelet segíti. "Itt az idő magyarok" - zárta beszédét Orbán.


További képekért kattintson a fotóra!

17:14
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Jobbik: Az elmúlt 65 évről döntünk április 11-én

A Jobbik gyűlése ifjabb Hegedűs Lóránt beszédével folytatódott, majd elhangzott Petőfi Sándor A nép nevében című verse. Ezek után Szegedi Csanád, a Jobbik másik európai parlamenti képviselője kezdte el beszédét, legelőször nagy tapsot kért a gárdistáknak. Szegedi arról beszélt, közel a választás, amit annyira vártak, hogy igazságot tehessenek. Sokan azt gondoltuk, hogy lehet előre hozott választás - tette hozzá. Az elmúlt húsz év azzal telt, hogy meggyaláztak minket minden nap - mondta "15 millió magyar" nevében a politikus, aki szerint az elmúlt 65 évről fogunk döntést hozni április 11-én.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

17:22
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Egy nyugdíjas szeretné megérni, hogy a Fideszt rendet tesz

A Fidesz gyűlése után a tömeg elkezdett szétszéledni, az [origo] megkérdezett pár résztvevőt, mit szóltak Orbán beszédéhez. Nem az volt a lényeg, hogy mi hangzik el, hanem hogy megmutassák, milyen nagy a támogatottsága a Fidesznek - mondta egy harminc év körüli férfi. Egy középkorú asszony viszont dicsérte Orbán beszédét, amelyből azt a számára új elemet emelte ki, hogy csak a Fidesz képes rendbe rakni az országot. Szerinte ez nem fog gyorsan menni, de világos, hogy milyen kormányzást akar a párt. Egy idős asszony hozzátette: 74 éves, de szeretné még megélni, hogy az ország rendbe jön.

Orbán beszédének összefoglalóját itt megnézheti:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=nOT6y8cVB2zzubEG

17:25
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

A halál pártjának nevezik az MSZP-t a Jobbik gyűlésén

A Jobbik rendezvényén beszélő Szegedi Csanád európai parlamenti képviselő felszólítja az MSZP-t - amelyet a halál pártjának nevezett -, hogy ne induljon a választáson.

17:30
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

A Fidesz-gyűlésnek vége, de a relikviákat még veszik

A Dózsa György tér környékét ellepték a Fidesz gyűléséről távozó emberek, a Tabánban a hegyoldalban és a villamossíneken is gyalogolnak a távozók. A Fidesz áruk standjánál viszont most lett igazán nagy sor, sokan még vásárolnak, mielőtt hazamennének.

Nézze meg videónkat arról, mennyire tetszett Orbán beszéde:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=1Oiiqqv82PCAHIUs
17:30
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Vona Gábor beszél

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a színpadra lép, és elkezdi ünnepi beszédét. A tömeget "Adjon az Isten!" köszöntéssel üdvözli, mire az emberek kórusban "Szebb jövőt!" kiáltással válaszolnak.

17:35
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Vona eltörölné a többi parlamenti pártot

A Jobbik nem a harmadik és nem a második helyre készül a választásokon, a győzelmet tűzte ki célul - mondta Vona Gábor pártelnök beszéde kezdetén. Szerinte a parlamenti pártok mindegyike az Európai Unió és a globális tőke szolgája, tönkre tették az országot, és félnek a Jobbiktól. Vona azt mondta, hogy a Jobbik parlamentbe jutása nem azt jelenti, eggyel több parlamenti párt lesz, hanem néhány hónap múlva már "néggyel kevesebb".

17:42
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

"Magunkfajta és magukfajta"

Vona a Jobbik programjának egyes ígéreteit kezdte sorolni, többek között arról beszélt, hogy nem fogják megengedni a külföldiek földvásárlását. A pártelnök azt mondta, hogy ha például egy német állampolgár magyar földet akarna venni, "a Rigó utcában gárdista nyelvvizsga-biztosok előtt kellene nyelvvizsgát tennie". Ha sikerül a nyelvvizsga, akkor Vona azt szeretné, ha Morvai Krisztina, a Jobbik államfő-jelöltje dönthetne arról, a külföldi vehet-e földet: "Morvai Krisztina köztársasági elnöknek két pecsétje lesz, magunkfajta és magukfajta, és majd mi eldöntjük, ki melyikhez tartozik" - mondta.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

17:50
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Vona: Nem lakosság vagyunk, hanem nemzet

Vona Gábor közölte, attól fél, egy reggel felkel majd a gyereke, és "elmegy rabszolgának". A pártelnök arról beszélt, hogy most kell tenni ez ellen, és azt kérte szavazóitól, "április 11-én csapjunk az asztalra, és remegjen bele a föld az egész világon". Vona beszéde végén azt mondta, hogy szerinte Magyarország már feltámadt, majd kijelentette: "mi már nem lakosság vagyunk, nem polgárság, nem nép, hanem nemzet".

Nézze meg videónkat arról, hogy tetszett Vona Gábor beszéde a gyűlés résztvevőinek:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=q1cKYo40o63bVdiJ
18:10
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Kisebb incidens a Jobbik gyűlése után

A Jobbik rendezvénye után, mikor hazafelé indultak a résztvevők, ketten összeszóltak a Károly körútnál. Mikor pofozkodni kezdtek, két rendőr odarohant, és a földre teperték a velük is szembeszálló egyik férfit. Erre viszont mások is odarohantak, akik a rendőröket kezdték hangosan szidni. A két embert a falhoz állították és megbilincselték. Végül az egyik férfit a rendőrök a mikrobuszba tuszkolták és elvitték.

Közben a Jobbik gyűléséről hazafelé induló tömeg teljesen ellepte a környéket.

18:45
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

Békés volt az ünnep a rendőrség szerint

Az ünnepi rendezvények békésen, atrocitás nélkül lezajlottak - mondta az [origo]-nak Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. Ugyan több személyt előállítottak a nap folyamán a fővárosban - hogy pontosan hányat, azt a rendőrség nem közölte -, de egyiküket sem a rendezvényekkel összefüggésben.

20:50
március 15, 2010
Vágólapra másolva!

márc 15. még

Új szakasz