Projektzáró az Apor Vilmos Közéleti Kollégiumban

Vágólapra másolva!
Lezárult az Apor Vilmos Közéleti Kollégium közéleti és közösségvezető képzés. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára volt a vendége október 29-én az Apor Vilmos Közéleti Kollégium 2012-es projektzáró eseményének.
Vágólapra másolva!

A budapesti Ward Mária Gimnáziumban tartott rendezvényen a helyettes államtitkár többek között a kormányzati munkáról is beszélgetett a fiatal közösségvezető-jelöltekkel. Az Apor Vilmos Közéleti Kollégium a keresztény értékrenden alapulva 18-35 éves fiatal felnőttek számára kínál közéleti és közösségvezető képzést. A képzés célja, hogy a közélet, a közszolgálat iránt érdeklődő hívő fiatalokat felkészítse a közéleti, közigazgatási, közösségvezetői hivatásuk betöltésére.

Apor Vilmos a katolikus egyház vértanúja, aki a II. világháború végén élete árán védte meg az erőszakoskodó szovjet martalócoktól a győri asszonyokat, leányokat. Személyes életpéldája arra is tanít, hogy az egyház nem zárkózhat el a mindennapi élet és a közösség kihívásai elől. Az Apor Vilmos Közéleti Kollégium a névadó szellemiségét követve és az ezredforduló kihívásaira válaszolva jött létre Kiss Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök és Lezsák Sándor védnöksége alatt. (Országos Sajtószolgálat)