Jogszerűen járt el a Daganatos.hu Alapítvány

Vágólapra másolva!
Törvényesen használta fel az adományokat a Daganatos.hu Alapítvány (korábbi nevén Daganatos Gyermekekért Alapítvány)! Több hónapos ügyészségi és adóhatósági vizsgálat állapította meg, hogy az alapítvány gazdálkodása megfelel az előírásoknak. Ez azt jelenti, hogy a Daganatos.hu Alapítvány által gyűjtött adományokat és a szervezetnek utalt 1%-os adófelajánlásokat szabályosan, az alapítvány céljainak megfelelően használta fel.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség az alapító okiratra, és szmsz-re vonatkozó jelzéseket tett. Ezek módosítását az alapítvány elindította. A NAV ellenőrei semmilyen hiányosságot nem találtak alapítványnál. A Fővárosi Főügyészség bejelentés alapján indította az átfogó vizsgálatot. A szervezetttől mintegy 3000 oldal dokumentumot kértek be a hatóságok.

Az ellenőrzést végző ügyész a vizsgálat lezárultával elismerően nyilatkozott a Daganatos.hu Alapítvány Alapítvány tevékenységéről. Ezzel beigazolódott, hogy a segítségnyújtásra szánt pénz eljut oda, ahová az adományozók szeretnék. (Országos Sajtószolgálat)